Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΕΚ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

logo syllogoy 15Το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015, μετά από καίρια παρέμβαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ακυρώθηκε το σεμινάριο των εκπαιδευτικών της Παράλληλης Στήριξης που είχε προγραμματισθεί από το ΠΕΚ Μυτιλήνης στο 1ο Δ.Σ. Σάμου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στα πλαίσια της περιφρούρησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων κινήθηκε στις εξής κατευθύνσεις:

1. Ενημέρωσε όλους τους/τις συναδέλφους για τις αποφάσεις του συλλόγου και του κλάδου, καθώς και για τη σχετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ, οι οποίες αναφέρουν ότι τα σεμινάρια εκτός εργασιακού ωραρίου είναι παράνομα, διότι καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και άρα ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ οι συνάδελφοι να παραστούν,

2. Συντονίστηκε άμεσα σε κοινή δράση με τους Συλλόγους ΠΕ Β. Αιγαίου (Ικαρίας & Φούρνων, Λήμνου, Λέσβου και Χίου), ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας αναπληρωτών,

3. Ενημέρωσε το ΠΕΚ Μυτιλήνης για τη θέση του Συλλόγου μας και μέσω της κοινής μας ανακοίνωσης (με τους πέντε Συλλόγους του Β. Αιγαίου), αλλά και σε τηλεφωνική επικοινωνία.

4. Ενημέρωσε τη Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Σάμου, τη Συντονίστρια Σχολική Σύμβουλο και τους επιμορφωτές για τις θέσεις μας και την πρόθεσή μας να παρευρεθούμε έξω από το επιμορφωτικό κέντρο για να περιφρουρήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας.

Η απάντηση δόθηκε από τους ίδιους τους συναδέλφους, οι οποίοι δε δέχθηκαν την καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και αρνήθηκαν να προσέλθουν στα σεμινάρια. Στήριξαν την θέση του Συλλόγου και του Κλάδου και τόνισαν ότι είναι υπέρ των επιμορφωτικών σεμιναρίων, αλλά να γίνονται εντός του εργασιακού ωραρίου είτε την πρώτη βδομάδα του σχολικού έτους είτε την τελευταία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θεωρεί ότι τα συγκεκριμένα σεμινάρια μπορούν να γίνουν τον Ιούνιο, που οι συνάδελφοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους και τα μαθήματα θα έχουν ολοκληρωθεί.

Σε κάθε περίπτωση σεμινάρια εκτός εργασιακού ωραρίου δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                                                  Η γραμματέας

Αντώνης Κακαγιάννης                                      Μαρία Δάλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: