Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Τρίτο σποτάκι από την επιτροπή αλήθειας για το δημόσιο χρέος - Ερίκ Τουσέν: Θα αποκαλυφθούν σκάνδαλα κυρίως στον τομέα των αμυντικών δαπανών

Και τρίτο σποτάκι από την επιτροπή αλήθειας για το δημόσιο χρέος δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα και στο οποίο μιλούν η βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ο Έρικ Τουσέν και ο Γ. Κασιμάτης.

Εύκολα διαπιστώνει κανείς, από τις δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ ότι η σύσταση αυτής της επιτροπής έχει δημιουργήσει προβληματισμό στα κόμματα της πρώην συγκυβέρνησης. Αυτό είναι καθαρό και από την ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα στην βουλή  12 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ζητούν να μάθουν από τον  υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, ποιο είναι ακριβώς το έργο της επιτροπής αλλά και ποια ήταν τα κριτήρια για να οριστούν τα μέλη της.

Ας αφήσουμε λοιπόν να τους απαντήσει ο Ερίκ Τουσέν με την συνέντευξη που έδωσε στη βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique»,  Ο Βέλγος οικονομολόγος και επιστημονικός συντονιστής των ερευνών για το ελληνικό δημόσιο χρέος, εκτιμά στην συνέντευξή του ότι η σχετική επιτροπή που συνέστησε η Βουλή των Ελλήνων θα οδηγηθεί στην αποκάλυψη σκανδάλων, κυρίως στον τομέα των αμυντικών δαπανών, στο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 κλπ.

Οπότε δεν είναι λογικό κάποιοι από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ να αρχίσουν να χάνουν τον ύπνο τους;

Αναλυτική αναφορά στην συνέντευξη υπάρχει στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ημερησία».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: