Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Προσλήψεις 11.260 μόνιμων στο Δημόσιο – Οι ειδικότητες και οι τομείς

Δημόσιο Μέσω πέντε διαγωνισμών θα καλυφθούν 11.260 μόνιμες θέσεις σε Υγεία, Παιδεία, εφορίες, ταμεία, ΔΕΗ και φορείς του υπ. Εργασίας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του newmoney.gr πρόκειται για προσλήψεις προσωπικού που είναι στην άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης καθώς υπάρχουν πολλά κενά σε προσωπικό στους παραπάνω τομείς.

Οι ειδικότητες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι διοικητικοί, γιατροί, μηχανικοί, τεχνίτες, υπάλληλοι πληροφορικής, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, καθηγητές, νηπιαγωγοί, εφοριακοί, Επιθεωρητές εργασίας κ.α.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ με αντικειμενικά κριτήρια, όπως ο χρόνος ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση, τα ανήλικα τέκνα και η προϋπηρεσία.

Οι μόνιμες θέσεις που ανοίγουν επιμερίζονται ως εξής:
-Υπ. Υγείας 4.500
-Υπ. Παιδείας 4.000
-Υπ. Εργασίας 1.800
-ΔΕΗ 560
-Υπ. Οικονομικών 400

Ήδη αύριο ανοίγει η αυλαία των αιτήσεων για το πρώτο κύμα προσλήψεων (110 μόνιμες θέσεις) στη ΔΕΗ, μία διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 29 Απριλίου. Θα ακολουθήσει πολύ σύντομα η δεύτερη προκήρυξη για 450 μόνιμους.

Σημειώνεται πως στο χώρο της υγείας θα γίνουν και 1.500 επιπλέον προσλήψεις για επικουρικό προσωπικό, από τους οποίους οι 700 θα είναι γιατροί και οι υπόλοιποι θα είναι παραϊατρικοί.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: