Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Αθώοι ο δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός και οι 2 δημοτικοί υπάλληλοι

Aθώοι κρίθηκαν ο εκπαιδευτικός Θανάσης Αγαπητός και οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι στο εφετείο Θεσσαλονίκης μετά από μία κατάμεστη αίθουσα και δίκη η οποία διήρκησε μίαμιση ώρα.

Οι καταθέσεις μέσα στο εφετείο καταδίκασαν την ποινικοποίηση των αγώνωv

Είχαν αθωωθεί πρωτόδικα

Οι τρεις συνδικαλιστές είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, στη Θεσσαλονίκη στις 15 Νοεμβρίου 2012, ενάντια στην πραγματοποίηση εκδήλωσης με την παρουσία του Εντεταλμένου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Χανς - Γιοάχιμ Φούχτελ.

Είχαν αθωωθεί πρωτόδικα, όμως οδηγούνται σε νέα δίκη, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών.

Αλληλεγγύη του Αν. υπουργού Παιδείας στους 3 συνδικαλιστές που δικάζονται την Παρασκευή

Την αλληλεγγύη μου στον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και τους δημοτικούς υπαλλήλους που δικάζονται την Παρασκευή επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη κατά των μνημονιακών πολιτικών, των απολύσεων και της διαθεσιμότητας, εκφράζει με δήλωσή του ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

Ειδικότερα α Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και τους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο, οι οποίοι δικάζονται στις 6 Φεβρουαρίου, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, αν και είχαν αθωωθεί πανηγυρικά στην πρώτη δίκη, στην οποία αποδείχτηκε πως η δίωξή τους έγινε μόνο επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη κατά των μνημονιακών πολιτικών, των απολύσεων και της διαθεσιμότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: