Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η ώρα της αλήθειας, του Μαρίνου Ανάση

Διαπιστώσεις από 2 χρόνια ζωής στη Σάμο, ως παράδειγμα διαλυμένων τοπικών διοικήσεων λόγω κομματοκρατίας

Έχει γίνει καταγγελία για δημοτικό σύμβουλο ο οποίος όπως αναγράφει η καταγγελία, δεν δικαιούται να κατέχει την συγκεκριμένη θέση γιατί ταυτόχρονα έχει αναλάβει ως εργολάβος έργο κόστους πάνω από το όριο που ορίζει ο νόμος ώστε να υπάρχει ασυμβίβαστο δημοτικού συμβούλου / εργολαβίας.

Όταν έγινε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, με περισσό θράσος, κατηγόρησε τον άνθρωπο που έκανε την καταγγελία για ‘’δημιουργία εντυπώσεων’’ χωρίς να απαντήσει αν όντως βρίσκεται παράνομα στην συγκεκριμένη θέση.

Ας το επαναλάβω γιατί όντως σε οποιονδήποτε άλλο μέρος, θα ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις κάτι τέτοιο: Κάποιος άνθρωπος κατηγορείται πως βρέθηκε παράνομα σε μία θέση ευθύνης, και ακόμα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις. Ενώ, οπουδήποτε αλλού, θα είχε γίνει σεισμός!

Δεύτερον, ζητήθηκε από τον δήμαρχο Σάμου να δώσει τα ονόματα (όσων και αν υπάρχουν) εκλεγμένων στον δήμο που έχουν τυχόν οφειλές προς σε αυτόν, και άρα, κατέχουν παράνομα θέση στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά ονόματα, δεν έχουν δοθεί. Αν μάλιστα υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, δεν θα έπρεπε καν να είχαν ορκιστεί, και πρέπει να λογοδοτήσει και όποιος κρατικός λειτουργός δεν έλεγξε τους νεοεκλεγμένους πριν την ψηφοφορία. (Όπως και θα γίνει και ΔΕΝ γλιτώνει κανείς φυσικά…)

Τρίτον, εδώ και δεκαετίες δεν έχει δοθεί το ανάλογο ποσό σε δικαιούχους κληρονομιάς, ανθρώπου που έχει πεθάνει, και που είχε αναθέσει στον δήμο την κληρονομιά του! (Και εδώ πρέπει να πάει κόσμος στη φυλακή, όση καθυστέρηση και να υπάρξει από το επίτηδες αργό μας κράτος που χαϊδεύει την διαφθορά και την ανοργανωσιά…)

Τέταρτον, ακούστηκε πως έχει ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο να κρατηθεί από τον προϋπολογισμό του δήμου, πρόστιμο, το οποίο έχει προκύψει από έλεγχο του ΣΔΟΕ, και επιβαρύνει Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου! Δηλαδή εγώ πρέπει να πληρώνω τις παρανομίες άλλων? (Δεν υπάρχει περίπτωση…) Ας το εξηγήσει κάποιος αυτό στον σαμιακό λαό που πληρώνει ΕΝΦΙΑ…

Πέμπτον, ο σχεδιασμός για τα έργα από την περιφέρεια και τον δήμο, είναι ανύπαρκτος, οι αναφορές των τεχνικών υπηρεσιών ελλιπέστατες, ο έλεγχος κατά την διεξαγωγή των έργων μηδαμινός, και φυσικά στο τέλος κανείς δεν πηγαίνει φυλακή… (Δεν θα ξεχάσω την μέρα που παράτησα τη δουλειά μου και καλούσα γερανό να σηκώσει το αυτοκίνητο τριών γυναικών από τη Γαλλία, το οποίο έπεσε σε μία τεράστια λακούβα, πριν την οποία φυσικά και δεν υπήρχε προειδοποιητικό. Και φυσικά έγινε διεθνώς ρεζίλι για πολοστή φορά η προηγούμενη διοίκηση του δήμου…) Βλέπετε, το μαφιόζικο ελληνικό κράτος, έχει φροντίσει να κάνει θεσμό την ασυδοσία και την ανοργανωσιά…

Αλλά να μου πεις, το τελευταίο που απασχολεί τον πολίτη της Σάμου είναι για το αν καθυστερούν τα έργα στους δρόμους, μιας που επί χρόνια σε πολλά σημεία του νησιού, το νερό κόβεται χωρίς καμία προειδοποίηση και οι αιρετοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν, είναι να ανταλλάσσουν χειραψίες με τους πράσινους και μπλε πασόκους που έχουν καταστρέψει τη χώρα. Ντροπή τους…  

Έκτον (και κυριότερο), το Υπουργείο Υγείας με τον εθνοκτόνο τσεκουράτο υπουργό του, ο οποίος και ανέλαβε μετά τον γνωστό βιαστή της αρχαίας γραμματείας, έχει αφήσει μόνο με ένα ασθενοφόρο, νησί με το εμβαδόν της Σάμου, με αποτέλεσμα, να πεθαίνουν κυριολεκτικά άνθρωποι στον δρόμο!

Ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Διευθυντής του νοσοκομείου Σάμου, και η βουλευτής Σάμου, δεν έχουν θέσει θέμα δολοφονίας από την προδοτική μας κυβέρνηση, η οποία ενώ γνώριζε το πρόβλημα, δεν είχε φροντίσει να επανδρώσει το νησί με το κατάλληλο προσωπικό ώστε να υπήρχαν επιπλέον ασθενοφόρα.

Και παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν χυδαίοι προπαγανδιστές, οι οποίοι προπαγανδίζουν, πως αν φύγει η εγκληματική μας κυβέρνηση, τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Μα πόσο χειρότερα γίνεται από το να πεθαίνει κάποιος συμπολίτης μας στον δρόμο αβοήθητος? Ας μας απαντήσουν για αυτό οι δακτυλοδεικτούμενοι που προπαγανδίζουν υπέρ του Πασόκ, της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού, και του ‘’Δημιουργία Ξανά’’, οι οποίοι πηγαίνοντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, γελοιοποιούνται μόνοι τους σε καθημερινή βάση…

Φυσικά οι φιλικές σχέσεις προς την δολοφονική και προδοτική κυβέρνηση του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη, και οι μετριοπαθείς παρεμβάσεις της βουλευτού του νησιού που βρίσκεται στην ‘’αντιπολίτευση’’, σίγουρα δεν βελτιώνουν την κατάσταση. Έπρεπε να είχαν παραιτηθεί και ο διευθυντής του νοσοκομείου, και ο δήμαρχος, και ο αντιπεριφερειάρχης, και η βουλευτής έστω για λόγους ευθιξίας, και να ζητήσουν συγνώμη από τον προδομένο σαμιακό λαό για την ‘’μη μαχητικότητά’’ τους.

Δεν κάνει επίσης κανένας τίποτα, με το θέμα του διαδικτυακού δήμου, το οποίο και υπάρχει σε 2 προγράμματα δημοτικών συνδυασμών. Τα οποία, αν κάποιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης ήταν άξιος της θέσης του, θα έπρεπε να είχε διαβάσει και να αντλούσε οποιαδήποτε καλή ιδέα. Άλλο το να διεκδικείς πράγματα με ‘’επιστολές’’ στον υφυπουργό, και άλλο να του δείχνεις την δυσαρέσκεια και αγανάκτηση π.χ. 10.000 ανθρώπων που ψηφίζουν για κάθε ζήτημα σε έναν διαδικτυακό δήμο.

Προτάσεις βελτίωσης του άθλιου συστήματος ‘’ Καλλικράτης’’ στις τοπικές διοικήσεις υπάρχουν?

Έχει κάνει τίποτα ο δήμος και η περιφέρεια για αυτό? Ή βολεύονται πίσω από το εντελώς αντιδημοκρατικό σύστημα?

Σίγουρα βολεύονται και σφίγγουν και χέρια εθνοκτόνων πολιτικών… Ένας κοινός έντιμος οργανωτικός μανάβης (χωρίς σε καμία περίπτωση να υποτιμώ τους μανάβηδες φυσικά,) θα έκανε καλύτερα την δουλειά τους… 

Έβδομον, δεν έχουν αγγίξει ούτε στο ελάχιστο τους μεγάλους φοροφυγάδες του νησιού (τα παιδιά του συστήματος δηλαδή,) οι οποίοι με περισσό θράσος το καλοκαίρι, σου σερβίρουν άθλια και πανάκριβη τροφή στις παραλίες, χωρίς καν να κόβουν απόδειξη, και αν κάποιος πάει στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση, θα πρέπει να φέρει μάρτυρες για να αποδείξει που έφαγε πριν…

Αντιθέτως, αυτό που γίνεται, όπως και σε όλη τη χώρα, είναι να ρίχνεται πρόστιμο σε μικροεπιχειρηματίες που μπορεί και να μην πρόλαβαν να κόψουν μια απόδειξη έγκαιρα και να την έκοβαν τα επόμενα 3 δευτερόλεπτα, αφήνοντας φυσικά τους κάφρους να δηλητηριάζουν τον κόσμο με χάλια τροφή, να φοροδιαφεύγουν, ή να πετάνε σκουπίδια στις παραλίες, μιας που τα πρόστιμα ‘’χαδάκια’’ του μαφιόζικου νεοελληνικού κράτους, δεν αποτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες και μας κάνουν διεθνώς ρεζίλι.

Βλέπετε, οι κυβερνώντες αλλά και αυτοί που ‘’διοικούν’’ (και καλά…) τον δήμο, δεν ρισκάρουν να χάσουν ψήφους ακόμα και από τους κάφρους που πετάνε κουτάκια καφέ στις παραλίες μας… Άσχετοι και άβουλοι λοιπόν και στις τοπικές κοινωνίες που αμνηστεύουν τις προηγούμενες διοικήσεις, όπως και οι πολιτικοί εγκληματίες της πράσινης και μπλε πασοκοκρατίας, που αμνηστεύουν τους προκατόχους τους, σε αυτό το μέρος συγκάλυψης σκανδάλων, που λέγεται ‘’βουλή’’…

Μάλιστα, μιας που για όλα τα προηγούμενα την ευθύνη την έχει το πολιτικό σύστημα από Α μέχρι το Ω κιόλας, όταν κάτι πάει να αλλάξει, γίνεται άνευ σοβαρού σχεδιασμού, και π.χ. όταν μπορεί να ανακληθεί ένας διεφθαρμένος γιατρός σε μία μικρή κοινότητα, ο κόσμος παρακαλάει να τον ξαναβάλουν στη θέση τους, μιας που η θέση μένει κενή, και δεν εξυπηρετείται κανένα περιστατικό!

Να τα μάθουν επιτέλους αυτά όσοι ξένοι άκουσαν τον εθνικό προδότη Γιώργο Παπανδρέου να λέει πως κυβερνά μια χώρα διεφθαρμένων, και να μην αλλάξει η άποψή τους για τον παραδοσιακά φιλόξενο και έντιμο ελληνικό λαό, που με χαρά του μοιράζεται τις παραλίες του το καλοκαίρι με όλους τους ανθρώπους της γης.

Η Σάμος, αποτελεί απλά μία μικρογραφία του ελληνικού κράτους, στην οποία και εκεί είναι εμφανής ο βιασμός που δέχεται καθημερινά η ελληνική κοινωνία από την πολιτική μαφία της εξουσίας. Σε οποιοδήποτε κράτος του δυτικού κόσμου, θα είχαν παρθεί μέτρα για να σταματήσει αυτός ο βιασμός, αλλά στην Ελλάδα, τα κόμματα ‘’τσακώνονται’’ για θέματα διαχείρισης, και δεν αγγίζουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στο μνημόνιο. Δεν αγγίζουν δηλαδή το πολιτικό σύστημα, το κράτος (δημόσια διοίκηση και δικαιοσύνη), και τη νομοθεσία η οποία οικοδομεί τη διαφθορά.

Διαβάστε όλο το κείμενο:

Πριν τις κάλπες, βλέποντας τα κόμματα να ζητάνε την ψήφο του λαού με τον εξίσου χυδαίο τρόπο όπως και πριν, πράττω ότι θεωρώ σωστό... Το έστειλα ήδη στα κόμματα, και θα είχε ενδιαφέρον να διαβαστεί και εδώ. Πρόκειται για μία περίληψη για το πως φτάσαμε έως εδώ, και πως η ελληνική κομματοκρατία εξάγει πιο πολλή κρίση από όση εισάγει. Επίσης, γίνεται ένας διαχωρισμός των ξένων ιδεολογιών οι οποίες καταλήγουν ΟΛΕΣ σε εξουσιαστικό σύστημα, και της δημοκρατίας. (Της πραγματικής δημοκρατίας, και όχι του κοινοβουλευτικού κομματισμού...) Ευθύνες έχουν όλοι... Και τα κόμματα, και τα εξωκοινοβουλευτικά δεκανίκια τους. Δείτε παρακαλώ το κείμενο... Ακόμα και να διαφωνείτε, σίγουρα κάτι θα σας κινήσει το ενδιαφέρον να ψάξετε ΄πιο πολύ αυτά που γράφω. (Τουλάχιστον ελπίζω...) Ευχαριστώ...


Προς όλους τους αναγνώστες του κειμένου,

Σκοπός μου είναι να βοηθήσω να γίνει μία αρχή για μεταβολή του πολιτεύματος των δυτικών κοινωνιών, μιας που ο κοινοβουλευτισμός καταρρέει, και λογικό είναι να καταρρέει από την πιο ώριμη πολιτικά κοινωνία στον πλανήτη, η οποία και είναι η ελληνική. Στην Ελλάδα δεν έχουμε προέλθει από την φεουδαρχία. Διαθέτουμε παιδεία δημοκρατίας, δηλαδή πολιτική ατομικότητα, και όχι παιδεία μαζικής πολιτικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι που ανατρέπει τη σχέση κοινωνίας και πολιτικής, και δεν συμβαδίζει με το ξένο προς τον Έλληνα σύστημα του κοινοβουλευτισμού.

Θα εκθέσω και θα καταγγείλω σε σημεία τον Ο.Η.Ε., και την Ε.Ε., αλλά κυρίως θα εκθέσω και θα καταγγείλω την ελληνική κομματοκρατία, η οποία εξάγει πιο πολλή κρίση από όση εισάγει, βλάπτοντας όλους τους λαούς της Ευρώπης, και κατ’ επέκταση του πλανήτη, εμποδίζοντας την εξέλιξη την οποία πρέπει να έχει το πολίτευμα, ώστε να περάσουμε από ένα προαντιπροσωπευτικό σύστημα όπως το σημερινό, σε αντιπροσώπευση, και μετά σε δημοκρατία. (Φυσικά το στάδιο της δημοκρατίας πρέπει να συνδυαστεί με κοσμοπολιτεία ή έστω με μια μορφή συνομοσπονδίας, μιας που η δημοκρατία στα πλαίσια του κρατοκεντρισμού, δηλαδή με κράτη τα οποία έχουν μεταξύ τους σχέσεις ισχύος, και αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, δημιουργεί πολέμους.)

Θέλοντας να δικαστούν όσοι μας έφεραν έως εδώ και να βγει η χώρα από την κρίση, (η οποία και είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ,) μέσω του κειμένου αυτού, θα δώσω πολλές συμβουλές στον Σύριζα, μαθαίνοντας του κάποια πράγματα, και θυμίζοντάς του κάποια που αν και γνωρίζει, συχνά ‘’ξεχνάει’’... Δεν είναι σκοπός μου να φτιάξω ένα ολόκληρο πρόγραμμα κόμματος, αλλά να σταθώ σε κάποια σημαντικότατα σημεία, τα οποία αφαιρούν ψήφους από τον Σύριζα, και τα οποία, με κάποιες ωραίες και υλοποιήσιμες ιδέες, λίγη σοβαρότητα, και χωρίς εγωισμούς, διορθώνονται. Επίσης ο Σύριζα πρέπει να δώσει σε όλους τους λαούς εξηγήσεις για πως φτάσαμε ως εδώ, ώστε να μπορεί μετά να διαπραγματευτεί. Αν αναδείξει αυτά που γράφω, και σκληρύνει κι άλλο τον λόγο του, θα μπορέσει να πάρει αυτοδυναμία, και ίσως μπορέσει να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο, για το οποίο έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης ως ‘’αντιπολίτευση’’. Θα τον θέσω μάλιστα προ των ευθυνών του, και θα τον εκθέσω, μιας που όπως και τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία έρχονται στις πρώτες 7-8 θέσεις βάσει δημοσκοπήσεων, περιφρονούν και εκβιάζουν ΠΑΛΙ την κοινωνία, ώστε να διαλέξει όποιον θεωρεί ‘’λιγότερο κακό’’, παίζοντας τον ρόλο του διαιτητή ανάμεσα στους μονομάχους που θέλουν εξουσία. Κανείς τους δεν αγγίζει τις αιτίες που μας έφεραν το μνημόνιο: Δηλαδή το πολιτικό σύστημα, το κράτος (δημόσια διοίκηση και δικαιοσύνη), και τη νομοθεσία η οποία οικοδομεί τη διαφθορά.

Θα ξεφτιλίσω επίσης τα πιόνια των κομμάτων στα πανεπιστήμια, στις τοπικές κοινωνίες κτλ, καθώς και τις αντιδημοκρατικές, λανθασμένες, και φυσικά αποτυχημένες ιδεολογίες των κομμάτων (οι οποίες είναι και αδερφάκια, με πατέρα τον ‘’διαφωτισμό’’, και με ετεροθαλές αδερφάκι την αναρχία…), και οι οποίες κρατάνε ΟΛΕΣ την κοινωνία έξω από το πολιτικό σύστημα.

Το κείμενο αυτό θα πάει σε όλα τα κόμματα, σε όσο πιο πολλά ΜΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ γίνεται, σε όσο πιο πολλά blogs είναι δυνατόν, σε Ε.Ε., σε Ο.Η.Ε., ώστε ΟΛΟΙ να μάθουν, τι πραγματικά γίνεται στο προχωρημένο πειραματόζωο που λέγεται ‘’Ελλάδα’’, καθώς και τι πρέπει να γίνει… (Αν και αρκετοί ‘’ψιλοξέρουν’’ και γελάνε με τα χάλια μας, τα οποία και είναι χάλια της ελληνικής κομματοκρατίας…) Με τον νόμο των πιθανοτήτων μάλιστα, συνήθως αυτά που στέλνω δημοσιεύονται στα ΜΜΕ σε ποσοστό 40% περίπου, και σαν σχόλια, σε ποσοστό 80% περίπου μιας που δεν τα δέχονται όλα τα site και κάποιες φορές μου κατεβάζουν και σχόλια. (Τι δημοκρατία υπάρχει στον δυτικό ‘’πολιτισμένο’’ κόσμο Θεέ μου…)

Ξεκινάω λοιπόν…

- Πρώτον, θα πρέπει να γίνει (επιτέλους) ένας διαχωρισμός μεταξύ των πολιτευμάτων, και να αναδείξουμε τις αιτίες της ελληνικής κρίσης.

Στο πολίτευμα της αντιπροσώπευσης, η κοινωνία συγκροτείται σε δήμο, ο οποίος και δίνει εντολές στους αντιπροσώπους που κυβερνούν, και άρα υπάρχει σχέση εξουσίας, αλλά οι οποίοι φυσικά ελέγχονται από το δήμο. Νόμοι περί (μη) ευθύνης υπουργών, ασυλίες, και άλλα τέτοια φεουδαλικά κατάλοιπα, δεν υπάρχουν. Αν κάτι φυσικά στην πορεία δεν βγαίνει, επιστρέφει για το συγκεκριμένο θέμα η εντολή στον δήμο, ο οποίος δίνει νέα εντολή. Η κάθε εντολή του δήμου μπορεί να ανακληθεί από τον δήμο ανά πάσα στιγμή.

Το πολίτευμα της δημοκρατίας, ανατρέπει την αντιπροσώπευση, και η συγκροτημένη σε δήμο κοινωνία, κατέχει όλο το πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει εξουσία, γιατί δεν υπάρχει υποκείμενο πάνω στο οποίο μπορεί να ασκηθεί εξουσία. Ακούγονται όλοι από όλους, γίνεται σύνθεση απόψεων, και εναλλάσσονται πολίτες στην διοίκηση ώστε να εκτελούνται σωστά οι εντολές του δήμου οι οποίες και είναι ανακλητές ανά πάσα στιγμή. Κανείς δεν είναι ποτέ μόνο ‘’πλειοψηφία’’ ή μόνο ‘’μειοψηφία’’, μιας που άλλες φορές η ολοκληρωμένη άποψή του, τείνει πιο πολύ προς την επικρατούσα, άλλες λιγότερο, αλλά ΠΑΝΤΑ απολαμβάνει όλα τα προνόμια της οποιαδήποτε απόφασης του συνόλου της κοινωνίας.

Στο τωρινό σύστημα, η κοινωνία είναι ‘’ιδιώτης’’, και το κράτος κατέχει όλο το πολιτικό σύστημα. Στην περίπτωση της Ελλάδας, η κομματοκρατία έχει ιππεύσει επί του κράτους, και άρα, τα κόμματα είναι το Α και το Ω του πολιτικού συστήματος. Κάποιος ψηφίζει όποιο κόμμα θεωρεί λιγότερο κακό, το οποίο αλλάζει μέσα σε 4 χρόνια το πρόγραμμά του περίπου 50 φορές χωρίς να ρωτήσει την κοινωνία, οι βουλευτές του έχουν ασυλία, και για να δικαστεί κάποιος βουλευτής πρέπει οι βουλευτές (και όχι η δικαιοσύνη) να αποφασίσουν αν πρέπει να δικαστεί. Επίσης, δεν δικάζεται κανείς για εξαπάτηση εκλογικού σώματος! Αυτό όλο το ολιγαρχικό πολίτευμα μάλιστα, έχουν το θράσος μέσα στη βουλή, να το αποκαλούν δημοκρατία! Το λέω για όσους (λίγους) γνωρίζουν τι είναι δημοκρατία, γιατί οι υπόλοιποι στη βουλή το λένε από απλή αμορφωσιά, και δεν έχουν καν την ευθιξία μιας που πολιτεύονται, να διαβάσουν κανένα βιβλίο περί δημοκρατίας… Τα περί ‘’αστικής’’ δημοκρατίας, ‘’κοινοβουλευτικής’’ δημοκρατίας, ‘’έμμεσης’’ δημοκρατίας, ‘’αντιπροσωπευτικής’’ δημοκρατίας και άλλα τέτοια ‘’έξυπνα’’, εκτός του ότι προκαλούν άφθονο γέλιο, δείχνουν δυστυχώς το επίπεδο των βουλευτών μας… Μα καλά, πως γίνεται ένα ολόκληρο πολίτευμα να είναι ‘’έμμεσο’’? Όταν κάποιος εκχωρεί σε κάποιον άλλον εν λευκό τη δυνατότητά του να νομοθετήσει, χωρίς μάλιστα να μπορεί να τον ελέγξει (!!!!...), για ποια ‘’δημοκρατία’’ μιλάμε άραγε?... Επίσης πως θα ‘’διαπραγματευτεί’’ κάποιος, ο οποίος μπορεί αν πάρει το 30% από τις έγκυρες ψήφους (άρα περίπου το 17% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος…), και να λέει επειδή πήρε 50 έδρες μπόνους πως εκπροσωπεί την ελληνική κοινωνία? Μα πόσο ψεύτης και αλαζόνας πρέπει να είναι κάποιος, που λέει τέτοια πράγματα με τέτοιο ποσοστό… Φυσικά, αυτά τα βλέπουν οι άνθρωποι με τους οποίους θα καθίσει όποιος καθίσει μαζί τους να διαπραγματευτεί, και βλέπουν πως έχει ψηφιστεί (εκβιαστικά κιόλας…) από μια μειοψηφία του ελληνικού λαού. Και φυσικά, έτσι, θα είναι ΠΑΝΤΑ από κάτω σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση…

Θα δανειστώ λοιπόν τώρα κάποιες παραγράφους από τον μέντορά μου, και μεγαλύτερο εν ζωή πολιτικό επιστήμονα για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους. (Μιας που αν κάποιος τα έχει ήδη πει καλύτερα από εσένα, καλό θα ήταν να τον επικαλείσαι όποτε κρίνεται αναγκαίο…):  

    ‘’  Η ελληνική κρίση, που σοβεί επί σχεδόν δυο αιώνες, έχει ως πρωτογενή αιτία την αποδόμηση της κοινωνικής συλλογικότητας, η οποία οδήγησε στην πελατειακή της εξατομίκευση και, παραπέρα, στην αδυναμία της να βαρύνει στους πολιτικούς συσχετισμούς. Η κομματοκρατία, έχοντας ιππεύσει επί του κράτους, μετέβαλε την πολιτική τάξη σε δυνάστη της σύνολης κοινωνίας. Η σημερινή κρίση μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ένα απλό επεισόδιο στην αλυσίδα των καταστροφών που επισώρευσε η δυναστική κομματοκρατία στον ελληνισμό, η οποία, τη φορά αυτή, απειλεί την ίδια την ύπαρξή του.   

    Έρχονται εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015. Εάν δεν θέλουμε και στις επόμενες εκλογές να κάνουμε ξανά τον απολογισμό της προδοσίας των συμφερόντων της κοινωνίας και της καταστροφής της χώρας, μια είναι η λύση. Να πάψουμε να ελπίζουμε ότι οι επόμενοι θα είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους. Να μην ψηφίζουμε με γνώμονα την απόρριψη του προηγούμενου ηγεμόνα. Η απάντηση σε όσους μας λένε ότι θα είναι καλύτεροι από τους άλλους ή ότι έχουν πρόγραμμα είναι μια: "Ας είστε τέλειοι. Δεν θέλουμε να αποφασίζετε εσείς για λογαριασμό μας, για τι μας συμφέρει και τι όχι, αλλά εμείς. Δεν σας δίνουμε λευκή και ανεξέλεγκτη εξουσιοδότηση να ορίζετε τις τύχες μας , διότι θα καταλήξει, όπως κάθε ανεξέλεγκτη εξουσιοδότηση, στην κατάχρηση και στην ιδιοποίηση των συμφερόντων μας. Αξιώνουμε την επιστροφή της πολιτικής μας αρμοδιότητας, της "λαϊκής κυριαρχίας" στο λαό, να αποφασίζουμε εμείς οι πολίτες για τη δική μας μοίρα ή, έστω, να ελέγχουμε, να ζητούμε ευθύνες, να επιβάλουμε κυρώσεις και να ανακαλούμε όλους εσάς που ζητάτε την ψήφο μας. Αυτό που χρειάζεται η χώρα, πριν από όλα, είναι το "σκίσιμο" του λεγόμενου "κοινωνικού συμβολαίου". Πρώτα-πρώτα γιατί δεν είναι συμβόλαιο, αφού δεν μετείχε η κοινωνία των πολιτών στη διατύπωσή του ούτε το υπέγραψε. Είναι μονομερής πράξη. Και δεύτερον, διότι το πολιτικό σύστημα που καθιερώνει είναι πέρα για πέρα ολιγαρχικό, αναχρονιστικό και ιδιοτελές. Εξασφαλίζει τα συμφέροντα αυτών που το νέμονται και όχι της κοινωνίας. Εάν θέλετε να κυβερνάτε αυτό τον τόπο αξιώνουμε τη σύναψη ενός πολιτικού συμβολαίου που θα μας μεταβάλει, εμάς τους πολίτες, στον λόγο της ύπαρξής σας. Να μην μπορείτε να αποφασίζετε για εμάς ερήμην μας. Δεν μας αρκεί να σας "εκλέγουμε", εσάς που σας τοποθέτησαν οι μηχανισμοί στα κόμματα. Ζητάμε να συνεκτιμάται η βούλησή μας σε κάθε σοβαρή απόφαση που θα λάβετε.

Αυτό που συνάγεται αβίαστα από την κρίση που μαστίζει τη χώρα είναι ότι η πολιτική τάξη, στην οποία εμπιστεύθηκε η κοινωνία εν λευκώ τις τύχες της, λεηλάτησε ακόμη και την εθνική άμυνα. Δεν δίστασε δηλαδή να υπονομεύσει την ίδια τη δυνατότητα της χώρας να προστατεύσει την ελευθερία της.

Το όλο αυτό σκηνικό εμπλουτίζεται με μια εξίσου ενδιαφέρουσα παράμετρο της πολιτικής ζωής. Όταν έρχεται η ώρα της αναζήτησης πολιτικών ευθυνών για την κακοδαιμονία της χώρας, το επιχείρημα μας υπενθυμίζει ότι υπέχουμε όλοι ευθύνη. "Εμείς εκλέγουμε" τους πολιτικούς, οι πολιτικοί απεικονίζουν την ποιότητα της κοινωνίας και, εν πάσει περιπτώσει, το κακό επήλθε επειδή ο καθένας σκέφτεται για "πάρτη" του και όχι για το σύνολο.

Οίκοθεν νοείται ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι σαθροί καθόσον η πολιτεία ορίζει τους όρους λειτουργίας του πολιτικού προσωπικού, το πλαίσιο της εξάρτησης ή της αυτονομίας του έναντι της κοινωνικής συλλογικότητας, και κατά τούτο το καθεστώς της συμμετοχής της τελευταίας στην κοινωνική/οικονομική ζωή και στα πολιτικά δρώμενα. Με απλούστερη διατύπωση, η απλή λογική διδάσκει ότι εάν κάποιος -εν προκειμένω το πολιτικό προσωπικό- κατέχει σε πρώτο και τελευταίο βαθμό την αρμοδιότητα να αποφασίζει ελευθέρως για ένα ζήτημα, χωρίς ο τρίτος -εν προκειμένω η κοινωνία των πολιτών- να δικαιούται να έχει άποψη, να ερωτάται, να τον ελέγχει, να του ζητά ευθύνες, να τον ανακαλεί, τότε αυτός ο κάποιος είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για το αποτέλεσμα.

Η πολιτεία της εποχής μας εντέλλεται ακριβώς ότι η κοινωνία είναι ιδιώτης, δεν μετέχει στην πολιτική διαδικασία, απλώς νομιμοποιεί το ήδη επιλεγμένο από τους μηχανισμούς πολιτικό προσωπικό, χωρίς περαιτέρω δικαίωμα ουδέ καν να του απευθύνει μομφή για την ιδιοποίηση της εξουσίας. Η ψήφος που αποδίδεται στον πολίτη κρίνεται από το περιεχόμενό της: εν προκειμένω, δεν έχει ούτε αντιπροσωπευτικό ούτε προφανώς δημοκρατικό περιεχόμενο. ‘’

Και συνεχίζω εγώ τώρα…

Τα τωρινά κράτη διαφέρουν από τις αρχαίες πόλεις/κράτη μόνο ως προς την κλίμακα, και μάλιστα βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο των αρχαίων πόλεων/κρατών, μιας που με την πάροδο των χρόνων, οι κοινωνίες των αρχαίων πόλεων/κρατών είχαν ολοκληρώσει την εξέλιξή τους. Πολιτικά, η ελληνική κοινωνία είναι έτη φωτός πιο μπροστά από τα κόμματα και το κομματικό σύστημα. (Τον ‘’κοινοβουλευτικό κομματισμό’’ όπως λένε κάποιοι πιο ψαγμένοι συνταγματολόγοι και όχι το κάθε φερέφωνο του κατεστημένου…) Έτσι λοιπόν, μιας που η ελληνική κοινωνία δεν έχει προέλθει από φεουδαρχία, αλλά από δημοκρατία ή αντιπροσώπευση, και μάλιστα, ακόμα και επί τουρκοκρατίας, σε τοπικό επίπεδο, συνέχιζαν οι πολίτες να θέλουν να διεκδικήσουν το δίκιο του μέσα από τα ‘’κοινά’’, δεν σκέφτεται με καθόλου ίδιο τρόπο σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς. Αν όταν τότε που οι ‘’φίλοι’’ μας Ευρωπαίοι ‘’διαφωτίστηκαν’’, είχαν κατανοήσει και παραδειγματιστεί από την εξέλιξη του ελληνικού κοσμοσυστήματος μέσα στον χρόνο, θα είχαν προλάβει πολλές ‘’κακοτοπιές’’. Και αυτό, γιατί ο ελληνικός κόσμος, είναι το μοναδικό παράδειγμα στον πλανήτη, στο οποίο οι κοινωνίες είχαν ολοκληρώσει την εξέλιξή τους. Ξέρετε, η μεγαλύτερη προσφορά του ελληνισμού στην ανθρωπότητα, δεν είναι τα μαθηματικά, η φυσική, η αστρονομία, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, (χωρίς φυσικά να θέλω να τους μειώσω,) αλλά η πορεία που είχε ο ελληνικός κόσμος στην πάροδο του χρόνου, και που κανένα άλλο έθνος δεν είχε ποτέ. Αντί λοιπόν οι ‘’διαφωτισμένοι’’ Ευρωπαίοι φιλόσοφοι, οικονομολόγοι, πολιτικοί ‘’επιστήμονες’’ κτλ να κατανοήσουν αυτή την εξέλιξη των Ελλήνων, δεν κατάλαβαν απολύτως τίποτα για το ‘’πως’’ και ‘’γιατί’’, με αποτέλεσμα, διαστρεβλώσουν την αλήθεια, (κάποιοι ‘’παρισινοί κύκλοι’’ μάλιστα έλεγαν πως η δημοκρατία είναι αυταρχικό πολίτευμα,) και έτσι, να μην κατανοήσουν σε ποιο στάδιο εξέλιξης βρίσκονται οι ίδιοι, με αποτέλεσμα να υποφέρει ο κόσμος τώρα. Πληρώνουμε λοιπόν την ‘’μη κατανόηση’’ των ‘’διαφωτισμένων’’, μιας που ζούμε σε ένα παγκόσμιο σύστημα, στο οποίο οι αγορές καθορίζουν πλέον τα πάντα. Τα κέντρα εξουσίας, είχαν φροντίσει να δολοφονηθεί ο Ρήγας Βελεστινλής, και να μην επεκταθούν οι ιδέες της πραγματικής δημοκρατίας, της πραγματικής αλληλεγγύης, της πραγματικής ισότητας, και φρόντισαν, μετά την αποτυχία της ελληνικής επανάστασης, να επιβάλλουν ένα σύστημα άσχετο με την εξέλιξή μας μέσα στον χρόνο. Η οποία εξέλιξή μας, προσέφερε δημοκρατία, ή έστω πολυφωνία και συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάπτυξη με εταιρική οικονομία (ας ψαχτούν λίγο τα ξεφτέρια-οικονομολόγοι του σήμερα να δουν τι είναι αυτό…) κτλ-κτλ. .  Επίσης, οι ‘’διαφωτισμένοι’’ Ευρωπαίοι, δημιούργησαν τα εξής αδερφάκια: καπιταλισμό, σοσιαλισμό, κομμουνισμό, και τα εκτρώματα που προήλθαν από τα αδερφάκια, όπως ο φασισμός και ο ναζισμός. Η ‘’αναρχία’’, είναι ετεροθαλές αδερφάκι με τα προηγούμενα, καθώς και με το σημερινό σύστημα, το οποίο και είναι το αποτέλεσμα της γαλλικής επανάστασης. Σαν να μην έφτανε λοιπόν μόνο αυτό, η ελληνική κομματοκρατία, θέλοντας να ‘’σώσει’’ και να αποποιηθεί των ευθυνών της, μετέθεσε το ελληνικό πρόβλημα, στο εξωτερικό και την τρόικα, γινόμενη ακόμα πιο βλαβερή και ως προς τους Έλληνες, και ως προς τους Ευρωπαίους, και εν συνεπεία ως προς τον πλανήτη. Οι αγορές κάνουν δεύτερο ‘’πάρτι’’ με τους χειρισμούς της ελληνικής κρίσης από την ελληνική κομματοκρατία. Προσέξτε. Το σάπιο ελληνικό πολιτικό σύστημα με τους χειρισμούς του που μόνο αποτυχημένοι μπορούν να χαρακτηριστούν, εξάγει κρίση εμποδίζοντας την εξέλιξη των κοινωνιών, όσον αφορά την πορεία των συστημάτων προς μια αντιπροσωπευτική κατεύθυνση, και αφαιρεί και από τους άλλους λαούς την δυνατότητα να διαπραγματευτούν με τα δικά τους κράτη. Όσο σε μία πολιτικά ώριμη κοινωνία όπως η ελληνική, δεν πετυχαίνει ούτε στο ελάχιστο μία μεταβολή του πολιτεύματος (έστω και πηγαίνοντας σε μία προσομοίωση αντιπροσώπευσης με έναν διαδικτυακό δήμο), τόσο και πιο πολύ τα υπόλοιπα εξουσιαστικά κράτη, συνεχίζουν να διατηρούν τον κοινοβουλευτισμό της καταπίεσης, της λογοκρισίας, και των αγορών. Ενώ όλο και πιο πολλοί πολίτες ξένων κρατών, θέλουν όλο και πιο πολύ να μπουν στην πολιτική, θέλοντας και εκείνοι να έχουν λόγο στις αποφάσεις, δεν γίνεται τίποτα… Ξεκινώντας π.χ. από τους δήμους, όπου και σε διάφορους δήμους, οι πολίτες αποφασίζουν εκείνοι βάσει του budget του δήμου τους, ποια έργα πρέπει να γίνουν και με ποια σειρά. Αυτό φυσικά, θα μπορούσε κάλλιστα να επεκταθεί και σε εθνικό επίπεδο, και να έχουν λόγο και στην πολιτική, και στην οικονομία. Η ελληνική κρίση όμως, τους βάζει φρένο… Το 2008, πολλοί εργοδότες στο εξωτερικό έλεγαν στους εργαζόμενούς τους ‘’σας παρακαλώ κατανοήστε τη θέση μου, και μην ζητήσετε αύξηση ώστε να έχουμε όλοι δουλειά και τα επόμενα 5-10 χρόνια’’. Το 2015, πολλοί εργοδότες του εξωτερικού λένε έμμεσα (ή και άμεσα) στους εργαζόμενούς τους, ‘’σκάστε, θα σας κάνω και μείωση, και θα μου φιλάτε και το χέρι που έχετε δουλειά και δεν είστε στην ίδια μοίρα με τους Έλληνες που πεινάνε’’.

Η Ευρώπη λοιπόν, η οποία και έχει πάρει εντελώς λάθος δρόμο, πρέπει να κλείσει τους λογαριασμούς με τον εαυτό της, (οι οποίοι έχουν ανοίξει, αλλά και κρατάνε αιώνες τώρα,) και το νεοελληνικό κράτος να κλείσει και εκείνο τους λογαριασμούς του με την κοινωνία.

Όπως είπα και πριν, διαθέτουμε παιδεία δημοκρατίας, δηλαδή πολιτική ατομικότητα, και όχι παιδεία μαζικής πολιτικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι που ανατρέπει τη σχέση κοινωνίας και πολιτικής, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Δηλαδή η αναντιστοιχία συστήματος, και κοινωνίας. Σύστημα το οποίο μας επεβλήθη βίαια! Όταν λοιπόν το βαυαρικό κράτος αφαίρεσε την δυνατότητα που είχε κάποιος Έλληνας, ακόμα και επί τουρκοκρατίας, να εξυπηρετεί το συμφέρουν του μέσο των ‘’κοινών’’, (αποκαλώντας μάλιστα ‘’επικίνδυνες’’ τις μαζώξεις στους δήμους, στα χωριά κτλ,) γύρισε τον Έλληνα σε ένα στάδιο το οποίο και είχε ξεπεράσει χιλιάδες χρόνια πριν, με αποτέλεσμα, να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιας μοναδικότητας παράδοξο. Αν λοιπόν καλείς έναν άνθρωπο, που διαθέτει παιδεία δημοκρατίας, να λειτουργήσει σε ένα καθεστώς το οποίο δεν τον εξυπηρετεί, το πρώτο πράγμα που θα πει στο παιδί του να κάνει, ώστε να ακουστεί, θα είναι να λαδώσει τον πολιτικό, και πολλές φορές, να εκλέγει πολιτικούς οι οποίοι χρηματίζονται εύκολα, μιας που το σύστημα δεν του επιτρέπει ούτε να ακουστεί, ούτε να αποφασίζει ο ίδιος για αυτόν, ώστε να αυτοεξυπηρετείται. Ο Γερμανός π.χ., ό οποίος έγινε κράτος/έθνος πρώτη φορά μόλις πριν ενάμισι αιώνα, κουρδίστηκε από την αρχή να λειτουργεί με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο, και επόμενο είναι, να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Το να επιβάλλει κάποιος κοινοβουλευτισμό στους Έλληνες, (άρα προαντιπροσωπευτικό πολίτευμα σε κάποιους οι οποίοι είχαν ακόμα και δημοκρατία,) είναι σαν να πάω στους Ινδιάνους Μάγια, και να επιβάλλω π.χ. κομμουνισμό. Πολύ απλά, ΔΕΝ θα λειτουργήσει! Άσχετα πράγματα με τη νοοτροπία και τις συνήθειες τους!

-       Αναγκαιότητα δημιουργίας διαδικτυακού δήμου.

Κοιτώντας και το παρόν, αλλά και το μέλλον, προτείνω την δημιουργία διαδικτυακού δήμου, ώστε να ακούγεται και να λαμβάνεται υπόψη όσο το δυνατόν περισσότερο η γνώμη της κοινωνίας. Ο διαδικτυακός δήμος είναι ένα πολύτιμο όπλο στα χέρια του δήμου, της περιφέρειας, του κράτους, και θα μπορούσε να αποτελέσει έναν μοχλό πίεσης, προς πάσα κατεύθυνση. Επίσης, θα αποτελούσε ένα παράδειγμα προς μίμηση για την Ευρώπη, μιας που όλο και πιο πολύς κόσμος δεν εκφράζεται από τον κοινοβουλευτισμό. Η ελληνική κρίση, η οποία είναι πρώτ’ απ’ όλα πολιτική κρίση, πηγάζει από την αναντιστοιχία πολιτεύματος, και νοοτροπίας λαού η οποία και έχει διαμορφωθεί βάσει της εξέλιξής του μέσα στον χρόνο. Όταν επιβάλλεις ένα προαντιπροσωπευτικό πολίτευμα όπως το σημερινό, σ’ ένα λαό αποτελούμενος από ανθρώπους (όπως είπα και πριν και επίτηδες το ξαναλέω για να εμπεδωθεί…) οι οποίοι πήγαιναν επί χιλιάδες χρόνια να βρουν ‘’το δίκιο’’ τους μέσω των κοινών, και είχαν μάλιστα περάσει τη φάση του κρατοκεντρισμού από τα αρχαία χρόνια, είναι σαν να φοράς σε κάποιον άνθρωπο 50 ετών, τα ρούχα τα οποία φορούσε όταν ήταν ενός έτους. Το αποτέλεσμα φυσικά, είναι μετά κάτι να μην πηγαίνει καλά με αυτόν…  Ο διαδικτυακός δήμος, ο οποίος και μπορεί να κάνει αυτόματα σύνθεση απόψεων, έχει πεδία πληροφόρησης, ζύμωσης, και ψηφοφορίας, βοηθάει στο να πετύχουμε μία προσομοίωση αντιπροσώπευσης. Τα ζητήματα προς ψήφιση, θέτονται από την κοινωνία, και ο κάθε πολίτης διατυπώνει την άποψή του η οποία και καταγράφεται. (Δεν πρόκειται δηλαδή για ένα απλό ‘’ναι ή όχι’’ όπως στα δημοψηφίσματα.) Σε μια πρώτη φάση, αν ο διαδικτυακός δήμος είχε δημοσκοπικό χαρακτήρα, οι δημοσκοπήσεις πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, θα βοηθούσαν πολύ να δούμε πραγματικά το τι συμβαίνει στο μυαλό της κοινωνίας. Ας γινόταν μία δημοσκόπηση η οποία να αφορούσε π.χ. την αυστηρότητα των ποινών για διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς. Εκεί, φυσικά θα πει κάποιο παπαγαλάκι του συστήματος, ‘’μα καλά, θα βάλεις να πει τη γνώμη του και κάποιος ο οποίος χρημάτιζε έναν κρατικό λειτουργό?’’ Και η απάντηση είναι φυσικά ‘’ΝΑΙ’’! Και μάλιστα πρώτο-πρώτο! Ας πάρουμε ένα κλασσικό παράδειγμα διαφθοράς… Έχουμε λοιπόν μία γυναίκα, η οποία δεν είχε, και δυσκολευόταν να βρει δουλειά, και κάποιος κρατικός λειτουργός, της υποσχέθηκε μία θέση, με την προϋπόθεση πως θα έβγαινε το κόμμα στο οποίο βρισκόταν, και ταυτόχρονα να είχε σεξουαλικές επαφές μαζί του. Στην απελπισία της λοιπόν η εν λόγω γυναίκα, και θα ψήφιζε το κόμμα το οποίο θα της εξασφάλιζε δουλειά, και πολύ πιθανόν, να είχε και σεξουαλικές επαφές με τον κρατικό λειτουργό, ακόμα κι αν δεν ήθελε. Στην ερώτηση όμως, μέσα σε μια δημοσκόπηση, για την αυστηρότητα των ποινών για διαφθορά, να είστε σίγουροι, πως η εν λόγω ‘’διεφθαρμένη’’ και ‘’ανήθικη’’ αυτή γυναίκα, η οποία ψήφισε ένα κόμμα το οποίο μπορεί και μην συμπαθούσε καθόλου, και μπορεί να συνευρέθηκε με κάποιον άνθρωπο τον οποίο δεν ήθελε για ερωτικό σύντροφο, θα τασσότανε υπέρ πολύ πιο αυστηρών ποινών, από κάποια γυναίκα η οποία π.χ. ήταν πλούσια και αυτάρκης, και που δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνει κάτι παρά τη θέλησή της. Γι’ αυτό και σε καμία περίπτωση, δεν μπορούμε να ρίξουμε στο 100% το φταίξιμο στην κοινωνία, μιας που το σύστημα δεν είναι δημοκρατικό ή αντιπροσωπευτικό, αλλά άκρως διεφθαρμένο… Για το μόνο για το οποίο μπορούμε ίσως να κατηγορήσουμε την κοινωνία, είναι για το ότι δεν έχει κάνει επανάσταση, εναντίον του μαφιόζικου νεοελληνικού κράτους. Καιρός είναι λοιπόν οι ελληνικές διοικήσεις να σταματήσουν να θεωρούν ανέτοιμη την κοινωνία ώστε να ψηφίζει για συγκεκριμένα ζητήματα (βοηθώντας στην διαδικασία της νομοθεσίας), και να την βάλουν πάλι μέσα στην πολιτική. Τα κόμματα βέβαια, δεν θεωρούν την κοινωνία ώριμη για να ψηφίζει νόμους, ή έστω να έχει λόγο στην λήψη αποφάσεων. Για να ψηφίζει κόμματα όμως την θεωρούν ώριμη…  

-       Κριτική στην ‘’ελληνική’’ ‘’αριστερά’’…

Η αριστερά, η οποία και συντηρεί το σημερινό σύστημα, αναφέρεται στον καπιταλισμό, λέγοντας πως η νομισματική οικονομία είναι η αιτία της ολικής κυριαρχίας των αγορών, και όχι η ιδιοκτησία επί του συστήματος. (Μέγα λάθος της το οποίο φυσικά το πληρώνουμε όλοι…) Η αναρχία, το αγγίζει αυτό το ζήτημα, και είναι πολύ κοντά να δεχθεί αυτό που η αριστερά δεν μπορεί να δεχθεί: την ενσωμάτωση της κοινωνίας στην πολιτική, δηλαδή την απόσπαση του πολιτικού συστήματος από το κράτος, και την ενσάρκωσή του από την κοινωνία. Άρα, η αναρχία, μπορεί να κάνει και έναν ‘’διάλογο’’ με την δημοκρατία. Εν αντιθέσει, η αριστερά, η οποία και έχει συμφωνήσει στα βασικά με το κέντρο ή τη δεξιά, αγνοεί πως και πριν τη χρηματιστηριακή οικονομία και τις ‘’τάξεις’’, υπήρχε εκμετάλλευση, λόγω εξουσιαστικών σχέσεων στις κοινωνίες. Τη λύση φυσικά, την έδωσε η δημοκρατία, η οποία και είναι το μόνο πολίτευμα το οποία μετατρέπει το ‘’μη άρχεσθαι υπό μηδενός’’ του Αριστοτέλη, σε σύστημα. Η αναρχία απλά παίρνει το ‘’μη άρχεσθαι υπό μηδενός’’ και προτείνει κάποιο ασαφές είδος ‘’αυτοοργάνωσης’’, χωρίς κανένα πολιτειακό σύστημα που να εντάσσει την κοινωνία, με αποτέλεσμα, μαθηματικά να καταλήξει και αυτή σε ‘’μη δημοκρατικό’’, άρα εξουσιαστικό σύστημα… Η αριστερά, η οποία αντιλαμβάνεται την πολιτική ακριβώς όπως και η δεξιά, έτσι αντιλαμβάνεται και την νομισματική οικονομία. Δεν έχει καταλάβει πως σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο, το οποίο προϋποθέτει ‘’μικτή οικονομία’’ (σε τρία επίπεδα μάλιστα αν πρόκειται για κοσμοπολιτειακού τύπου οργάνωσης της παγκόσμιας οικονομίας,) επικρατεί η ‘’εταιρική οικονομία’’, χωρίς τις ανισότητες του σήμερα, και με το χρήμα να αποτελεί απλά ένα επιπλέον ‘’κίνητρο’’, με αποτέλεσμα η ‘’ανθρώπινη φύση’’ να μην βιάζεται ‘’εκ των αριστερών’’. Όσο λοιπόν η ‘’αριστερά’’ συνεχίζει να μην κατανοεί τα προηγούμενα, θα συνεχίζει και να αποτελεί το δεκανίκι του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, και οι αγορές, οι οποίες και έχουν επικρατήσει και ορίζουν πλέον τις πολιτικές των κρατών της Ε.Ε., κάνουν ‘’πάρτι’’ έχοντας ‘’απέναντί τους’’, μία τέτοια ‘’αριστερά’’… (Προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ την χυδαία στάση που κράτησαν το μεγαλύτερο μέρος της ‘’ελληνικής’’ ‘’αριστεράς’’, και του ‘’αναρχικού’’ χώρου, απέναντι σε εμάς τους ‘’αγανακτισμένους’’ στο Σύνταγμα το 2011. Μακράν πιο συντηρητική και χυδαία στάση ακόμα και από τη δεξιά, η οποία βρήκε της ευκαιρία να πετάξει χημικά σε εμένα, την ίδια ώρα που κουκουλοφόροι-δεκανίκια του συστήματος, έκαιγαν νεοκλασικά κτίρια...) 

-       Τι είναι ‘’έθνος’’ και τι είναι ‘’Έλληνας’’

''Έθνος'' είναι η ''κοινωνική συνείδηση''. Άλλο το ''γένος'' που είναι το DNA και μόνο, και άλλο το ''έθνος''. Το γένος μόνο σε κάποιες στιγμές καθόριζε το έθνος... (Ακόμα και οι γενετιστές το λένε πως τα γονίδια αυτό που βγάζουν στην επιφάνεια, βγαίνει όπως βγαίνε, αν ποτέ βγει, ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες...) Στην πορεία του χρόνου λοιπόν, στο έθνος προστέθηκαν πολύ πιο πολλά πράγματα μέχρι που το DNA δεν είχε πλέον καμία σχέση όσον αφορά το ελληνικό έθνος... Άλλο ήταν στον Ηρόδοτο, άλλο στον Ισοκράτη, πιο εμπλουτισμένο στον Μακεδόνα Μ. Αλέξανδρο ο οποίος γοητεύτηκε από τον πολιτισμό των Ιώνων, και που και τότε κάποιοι δεν τον θεωρούσαν Έλληνα λόγω καταγωγής, και τέλος η τελειοποίηση του Έλληνα ήρθε με τον Ρήγα Βελεστινλή. Ο Μ. Αλέξανδρος, ο οποίος και είχε αντιληφθεί πως οι κοινωνίες πρέπει σιγά-σιγά να εξελίσσονται ώστε να περπατάνε πατώντας πάνω σε γερές βάσεις, άφηνε ανθρωποκεντρικούς θύλακες σε όποιο μέρος κατακτούσε, ώστε σιγά-σιγά, να έβγαιναν οι κατεκτημένοι από την δεσποτεία, και γιατί όχι, να μην έφταναν και στη δημοκρατία. Χωρίς, φυσικά να τους αφαιρέσει τον πολιτισμό τους. (Ήταν το άκρως αντίθετο του Χίτλερ με λίγα λόγια...) Και όλα αυτά, ΌΧΙ σε κρατοκεντρικό πλαίσιο, αλλά σε κοσμοπολιτειακό μιας που η δημοκρατία, στα πλαίσια του κρατοκεντρισμού, δημιουργεί πολέμους… Η βασική προϋπόθεση για να μιλάμε για ελληνικό έθνος, είναι το ότι κάποιοι άνθρωποι εδώ ακούγανε, τα βάζανε όλα κάτω, όλες τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ απόψεις και όχι των κομμάτων, κρίνανε, συνδυάζανε και αποφασίζανε. Λοιπόν τώρα, εκτός από την γενοκτονία, η εθνοκτονία συνεχίζεται... Προσπαθούν να μας αφαιρέσουν όλα όσα μας έκαναν Έλληνες... Γι' αυτό και έχουν στο στόχαστρο ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΚΕΨΗ... Θέλουν να βυθιστούμε στο ''κενό'' βλέμμα της κάθε πρωταγωνίστριας της όποιας τούρκικης ή ελληνικής σαπουνόπερας, προβάλλοντας αυτές τις σειρές-σκουπίδια, τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες όπου κάποιος θέλει να χαλαρώσει μετά τη δουλειά ή τη βόλτα του... (Έχουν προηγηθεί και οι αντίστοιχες σειρές-σκουπίδια από λατινική Αμερική πιο πριν το μεσημέρι... )

-       Προσωπικά βιώματα αποτελεσμάτων της μη ‘’οργάνωσης’’ σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, και διαπιστώσεις οι οποίες πρέπει να μαθευτούν σε όλους τους λαούς της Ε.Ε., οι οποίοι και πρέπει να μηνύσουν και τις ελληνικές κυβερνήσεις, και την Ε.Ε. για κακοδιαχείριση και μη έλεγχο.

Το ότι υπάρχουν άπειρες μαρτυρίες μη ελέγχου ανθρώπων οι οποίοι έπαιρναν επιδοτήσεις από την Ε.Ε., είναι γνωστό. Τώρα, για όσους νομίζουν πως μόνο στην Ελλάδα οι ελεγκτές είναι ή ανίκανοι, ή διεφθαρμένοι κάνει τεράστιο λάθος! Θα μπορούσε να γίνει και μια έρευνα για το πόσο, ανώτατα στελέχη της Ε.Ε., γνωρίζουν την δουλειά τους! Το να ξεγελάσεις έναν Ευρωπαίο τεχνοκράτη, αν βλέπεις πως δεν μπορείς να τον λαδώσεις, δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο. Θα με ρωτήσετε φυσικά, ‘’πως είσαι σίγουρος πως γίνεται κάτι τέτοιο’’? Και θα απαντήσω πως ‘’είχε τύχει να γίνω εγώ προσωπικά τόσο πειστικός σε τρεις ελεγκτές από τον E.F.Q.M. (European Foundation for Quality Management)’’, (ο οποίος και είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός ποιότητας στην Ευρώπη και οι διακρίσεις που λαμβάνεις από εκεί μακράν ανώτερες του ISO), ώστε τελικώς να μην ελέγξουν ότι τους είπα. Τα ‘’ξεφτέρια’’ αυτά, είχαν έρθει στην Ελλάδα να ελέγξουν την εταιρία στην οποία δούλευα πριν 12 χρόνια, και υποτίθεται πως έλεγξαν τα χαρτιά, (με τα οικονομικά στοιχεία, τις διαδικασίες κτλ…), αλλά και τους υπαλλήλους, για να δουν αν όντως όλα ανταποκρίνονται στο ‘’τέλειο’’ μοντέλο management το οποίο προωθείται από το E.F.Q.M. .Τότε, κατείχα θέση κλειδί ως assistant manager στο τμήμα ποιότητας, και μάλιστα με έμφαση στην διοίκησης, στις διαδικασίες ελέγχου και εκτέλεσης όλων των διαδικασιών στις οποίες πρέπει να ανταποκρίνονται όλα τα τμήματα, καθώς και στην υποβολή προτάσεων με καινοτόμες ιδέες σε αντιστοιχία με τα προαπετούμενα του E.F.Q.M.. Ένα μεσαίο λοιπόν στέλεχος ανώνυμης εταιρίας, έγινε τόσο πειστικό κατά την αξιολόγηση που έλαβε μέρος στην Αττική, που οι ελεγκτές δεν έλεγξαν ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ από όσα τους είπα… Τουλάχιστον, για κάποιον σαν και εμένα ο οποίος και είναι πολύ σχολαστικός, ο ‘’έλεγχός’’ τους μου φάνηκε σαν φαρσοκωμωδία… Και πιστέψτε με, οι συγκεκριμένοι, ΔΕΝ πιστεύω πως είναι άνθρωποι οι οποίοι χρηματίζονται! Το αν τους είπα λοιπόν και κάποια ψέματα ή όχι, επειδή ήθελα ως φιλόδοξος 26άρης να κάνω μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα, δεν έχει καμία σημασία, μιας που δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι πως ΔΕΝ κάνουν και οι ξένοι ελεγκτές την δουλειά τους! Το αποτέλεσμα? Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, ελληνική εταιρία έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ανάμεσα σε 10.000 top-ευρωπαϊκές επιχειρήσεις οι οποίες και ήθελαν την συγκεκριμένη διάκριση! Και δεν θα πω σε καμία περίπτωση πως η εταιρία στην οποία εργαζόμουν δεν το άξιζε, γιατί λογικά, όπως δεν ελέγχθηκε επαρκώς εκείνη, το πιο πιθανό είναι να μην ελέγχθηκαν επαρκώς και άλλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που διέθεταν ‘’πειστικά’’ στελέχη. Αν λοιπόν, κάποιοι φιλόδοξοι 26άρηδες υπάλληλοι, μπορούν να κάνουν τους ελεγκτές κορυφαίων ευρωπαϊκών οργανισμών να μην ελέγχουν επαρκώς, μπορείτε να φανταστείτε, τι μπορούν να κάνουν πιο έμπειροι και πονηροί επιχειρηματίες, υποστηριζόμενοι από πονηρούς και διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς… Με λίγα λόγια, ενώ στην Ελλάδα γινότανε (και συνεχίζει να γίνεται) πάρτι με τα λεφτά των Ευρωπαίων φορολογούμενων, ερχόντουσαν οι ανοργάνωτοι Ευρωπαίοι της Ε.Ε., να ελέγξουν τους σούπερ-ανοργάνωτους Έλληνες, οι οποίοι φυσικά οργάνωση είχαν μόνο για να εξαπατούν. Και έτσι και γινόταν, όταν π.χ. για να πάρει κάποιος βοσκός μια επιδότηση ενώ δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις, και αντί για 100 πρόβατα, τα οποία και μπορεί να ήταν προϋπόθεση, είχε μόνο 50, και 100 μόνο στα χαρτιά, λαδώνοντας τον ελεγκτή. ‘Η όταν κάποιος αγρότης έπαιρνε επιδότηση για μηχανήματα και υποδομές, και τελικά τα λεφτά πηγαίνανε σε Porsche Cayenne και στριπτιζάδικα, με αποτέλεσμα τώρα να παράγει 70% λιγότερες π.χ. ντομάτες (και με πολύ πιο προσοδοφόρο έδαφος από όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο…), από έναν Ολλανδό π.χ. αγρότη, ο οποίος επένδυε ότι εισέπραττε, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικός στο μέλλον... Αλλά, ακόμα και να τηρούσε στην Ελλάδα κάποιος τις προϋποθέσεις για κάποια επιδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια, πολύ πιθανό θα ήταν να λάδωνε, για να μην την χάσει λόγω γραφειοκρατίας, την οποία και διαιώνιζε ΕΠΙΤΗΔΕΣ το νεοελληνικό κράτος, ώστε να ανθίζει η διαφθορά… Όσοι ήταν (και μιλάμε για την πλειοψηφία φυσικά του ελληνικού λαού,) σωστοί, έντιμοι, μορφωμένοι, οργανωτικοί κτλ-κτλ, βρισκόντουσαν έξω από αυτό το μεγαλειώδες πάρτι, και απλά έπαιρναν έναν μισθό από κάποιον εργοδότη, ο οποίος τις πιο πολλές φορές, δεν ήταν και ο καλύτερος, μιας που η κομματοκρατία με της αντεργατικές πολιτικές της (κυρίως επί πασόκ…), φρόντιζε να έχει τους εργαζόμενους σε καθεστώς μακράν χειρότερο από όλες τις 12 πρώτες χώρες της Ε.Ε., και τώρα πλέον μετά την τελειωτική διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων από τον εθνοκτόνο Γιώργο Παπανδρέου, πάμε να πιάσουμε την πρωτιά στον τομέα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο σε όλη την Ε.Ε. .

-       Διαπιστώσεις από 2 χρόνια ζωής στη Σάμο, ως παράδειγμα διαλυμένων τοπικών διοικήσεων λόγω κομματοκρατίας:

Έχει γίνει καταγγελία για δημοτικό σύμβουλο ο οποίος όπως αναγράφει η καταγγελία, δεν δικαιούται να κατέχει την συγκεκριμένη θέση γιατί ταυτόχρονα έχει αναλάβει ως εργολάβος έργο κόστους πάνω από το όριο που ορίζει ο νόμος ώστε να υπάρχει ασυμβίβαστο δημοτικού συμβούλου / εργολαβίας. Όταν έγινε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, με περισσό θράσος, κατηγόρησε τον άνθρωπο που έκανε την καταγγελία για ‘’δημιουργία εντυπώσεων’’ χωρίς να απαντήσει αν όντως βρίσκεται παράνομα στην συγκεκριμένη θέση. Ας το επαναλάβω γιατί όντως σε οποιονδήποτε άλλο μέρος, θα ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις κάτι τέτοιο: Κάποιος άνθρωπος κατηγορείται πως βρέθηκε παράνομα σε μία θέση ευθύνης, και ακόμα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις. Ενώ, οπουδήποτε αλλού, θα είχε γίνει σεισμός! Δεύτερον, ζητήθηκε από τον δήμαρχο Σάμου να δώσει τα ονόματα (όσων και αν υπάρχουν) εκλεγμένων στον δήμο που έχουν τυχόν οφειλές προς σε αυτόν, και άρα, κατέχουν παράνομα θέση στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά ονόματα, δεν έχουν δοθεί. Αν μάλιστα υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, δεν θα έπρεπε καν να είχαν ορκιστεί, και πρέπει να λογοδοτήσει και όποιος κρατικός λειτουργός δεν έλεγξε τους νεοεκλεγμένους πριν την ψηφοφορία. (Όπως και θα γίνει και ΔΕΝ γλιτώνει κανείς φυσικά…) Τρίτον, εδώ και δεκαετίες δεν έχει δοθεί το ανάλογο ποσό σε δικαιούχους κληρονομιάς, ανθρώπου που έχει πεθάνει, και που είχε αναθέσει στον δήμο την κληρονομιά του! (Και εδώ πρέπει να πάει κόσμος στη φυλακή, όση καθυστέρηση και να υπάρξει από το επίτηδες αργό μας κράτος που χαϊδεύει την διαφθορά και την ανοργανωσιά…) Τέταρτον, ακούστηκε πως έχει ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο να κρατηθεί από τον προϋπολογισμό του δήμου, πρόστιμο, το οποίο έχει προκύψει από έλεγχο του ΣΔΟΕ, και επιβαρύνει Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου! Δηλαδή εγώ πρέπει να πληρώνω τις παρανομίες άλλων? (Δεν υπάρχει περίπτωση…) Ας το εξηγήσει κάποιος αυτό στον σαμιακό λαό που πληρώνει ΕΝΦΙΑ… Πέμπτον, ο σχεδιασμός για τα έργα από την περιφέρεια και τον δήμο, είναι ανύπαρκτος, οι αναφορές των τεχνικών υπηρεσιών ελλιπέστατες, ο έλεγχος κατά την διεξαγωγή των έργων μηδαμινός, και φυσικά στο τέλος κανείς δεν πηγαίνει φυλακή… (Δεν θα ξεχάσω την μέρα που παράτησα τη δουλειά μου και καλούσα γερανό να σηκώσει το αυτοκίνητο τριών γυναικών από τη Γαλλία, το οποίο έπεσε σε μία τεράστια λακούβα, πριν την οποία φυσικά και δεν υπήρχε προειδοποιητικό. Και φυσικά έγινε διεθνώς ρεζίλι για πολοστή φορά η προηγούμενη διοίκηση του δήμου…) Βλέπετε, το μαφιόζικο ελληνικό κράτος, έχει φροντίσει να κάνει θεσμό την ασυδοσία και την ανοργανωσιά… Αλλά να μου πεις, το τελευταίο που απασχολεί τον πολίτη της Σάμου είναι για το αν καθυστερούν τα έργα στους δρόμους, μιας που επί χρόνια σε πολλά σημεία του νησιού, το νερό κόβεται χωρίς καμία προειδοποίηση και οι αιρετοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν, είναι να ανταλλάσσουν χειραψίες με τους πράσινους και μπλε πασόκους που έχουν καταστρέψει τη χώρα. Ντροπή τους…  Έκτον (και κυριότερο), το Υπουργείο Υγείας με τον εθνοκτόνο τσεκουράτο υπουργό του, ο οποίος και ανέλαβε μετά τον γνωστό βιαστή της αρχαίας γραμματείας, έχει αφήσει μόνο με ένα ασθενοφόρο, νησί με το εμβαδόν της Σάμου, με αποτέλεσμα, να πεθαίνουν κυριολεκτικά άνθρωποι στον δρόμο! Ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Διευθυντής του νοσοκομείου Σάμου, και η βουλευτής Σάμου, δεν έχουν θέσει θέμα δολοφονίας από την προδοτική μας κυβέρνηση, η οποία ενώ γνώριζε το πρόβλημα, δεν είχε φροντίσει να επανδρώσει το νησί με το κατάλληλο προσωπικό ώστε να υπήρχαν επιπλέον ασθενοφόρα. Και παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν χυδαίοι προπαγανδιστές, οι οποίοι προπαγανδίζουν, πως αν φύγει η εγκληματική μας κυβέρνηση, τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Μα πόσο χειρότερα γίνεται από το να πεθαίνει κάποιος συμπολίτης μας στον δρόμο αβοήθητος? Ας μας απαντήσουν για αυτό οι δακτυλοδεικτούμενοι που προπαγανδίζουν υπέρ του Πασόκ, της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού, και του ‘’Δημιουργία Ξανά’’, οι οποίοι πηγαίνοντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, γελοιοποιούνται μόνοι τους σε καθημερινή βάση… Φυσικά οι φιλικές σχέσεις προς την δολοφονική και προδοτική κυβέρνηση του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχης, και οι μετριοπαθείς παρεμβάσεις της βουλευτού του νησιού που βρίσκεται στην ‘’αντιπολίτευση’’, σίγουρα δεν βελτιώνουν την κατάσταση. Έπρεπε να είχαν παραιτηθεί και ο διευθυντής του νοσοκομείου, και ο δήμαρχος, και ο αντιπεριφερειάρχης, και η βουλευτής έστω για λόγους ευθιξίας, και να ζητήσουν συγνώμη από τον προδομένο σαμιακό λαό για την ‘’μη μαχητικότητά’’ τους. Δεν κάνει επίσης κανένας τίποτα, με το θέμα του διαδικτυακού δήμου, το οποίο και υπάρχει σε 2 προγράμματα δημοτικών συνδυασμών. Τα οποία, αν κάποιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης ήταν άξιος της θέσης του, θα έπρεπε να είχε διαβάσει και να αντλούσε οποιαδήποτε καλή ιδέα. Άλλο το να διεκδικείς πράγματα με ‘’επιστολές’’ στον υφυπουργό, και άλλο να του δείχνεις την δυσαρέσκεια και αγανάκτηση π.χ. 10.000 ανθρώπων που ψηφίζουν για κάθε ζήτημα σε έναν διαδικτυακό δήμο. Προτάσεις βελτίωσης του άθλιου συστήματος ‘’ Καλλικράτης’’ στις τοπικές διοικήσεις υπάρχουν? Έχει κάνει τίποτα ο δήμος και η περιφέρεια για αυτό? Ή βολεύονται πίσω από το εντελώς αντιδημοκρατικό σύστημα? Σίγουρα βολεύονται και σφίγγουν και χέρια εθνοκτόνων πολιτικών… Ένας κοινός έντιμος οργανωτικός μανάβης (χωρίς σε καμία περίπτωση να υποτιμώ τους μανάβηδες φυσικά,) θα έκανε καλύτερα την δουλειά τους…  Έβδομον, δεν έχουν αγγίξει ούτε στο ελάχιστο τους μεγάλους φοροφυγάδες του νησιού (τα παιδιά του συστήματος δηλαδή,) οι οποίοι με περισσό θράσος το καλοκαίρι, σου σερβίρουν άθλια και πανάκριβη τροφή στις παραλίες, χωρίς καν να κόβουν απόδειξη, και αν κάποιος πάει στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση, θα πρέπει να φέρει μάρτυρες για να αποδείξει που έφαγε πριν… Αντιθέτως, αυτό που γίνεται, όπως και σε όλη τη χώρα, είναι να ρίχνεται πρόστιμο σε μικροεπιχειρηματίες που μπορεί και να μην πρόλαβαν να κόψουν μια απόδειξη έγκαιρα και να την έκοβαν τα επόμενα 3 δευτερόλεπτα, αφήνοντας φυσικά τους κάφρους να δηλητηριάζουν τον κόσμο με χάλια τροφή, να φοροδιαφεύγουν, ή να πετάνε σκουπίδια στις παραλίες, μιας που τα πρόστιμα ‘’χαδάκια’’ του μαφιόζικου νεοελληνικού κράτους, δεν αποτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες και μας κάνουν διεθνώς ρεζίλι. Βλέπετε, οι κυβερνώντες αλλά και αυτοί που ‘’διοικούν’’ (και καλά…) τον δήμο, δεν ρισκάρουν να χάσουν ψήφους ακόμα και από τους κάφρους που πετάνε κουτάκια καφέ στις παραλίες μας… Άσχετοι και άβουλοι λοιπόν και στις τοπικές κοινωνίες που αμνηστεύουν τις προηγούμενες διοικήσεις, όπως και οι πολιτικοί εγκληματίες της πράσινης και μπλε πασοκοκρατίας, που αμνηστεύουν τους προκατόχους τους, σε αυτό το μέρος συγκάλυψης σκανδάλων, που λέγεται ‘’βουλή’’… Μάλιστα, μιας που για όλα τα προηγούμενα την ευθύνη την έχει το πολιτικό σύστημα από Α μέχρι το Ω κιόλας, όταν κάτι πάει να αλλάξει, γίνεται άνευ σοβαρού σχεδιασμού, και π.χ. όταν μπορεί να ανακληθεί ένας διεφθαρμένος γιατρός σε μία μικρή κοινότητα, ο κόσμος παρακαλάει να τον ξαναβάλουν στη θέση τους, μιας που η θέση μένει κενή, και δεν εξυπηρετείται κανένα περιστατικό! Να τα μάθουν επιτέλους αυτά όσοι ξένοι άκουσαν τον εθνικό προδότη Γιώργο Παπανδρέου να λέει πως κυβερνά μια χώρα διεφθαρμένων, και να μην αλλάξει η άποψή τους για τον παραδοσιακά φιλόξενο και έντιμο ελληνικό λαό, που με χαρά του μοιράζεται τις παραλίες του το καλοκαίρι με όλους τους ανθρώπους της γης. Η Σάμος, αποτελεί απλά μία μικρογραφία του ελληνικού κράτους, στην οποία και εκεί είναι εμφανής ο βιασμός που δέχεται καθημερινά η ελληνική κοινωνία από την πολιτική μαφία της εξουσίας. Σε οποιοδήποτε κράτος του δυτικού κόσμου, θα είχαν παρθεί μέτρα για να σταματήσει αυτός ο βιασμός, αλλά στην Ελλάδα, τα κόμματα ‘’τσακώνονται’’ για θέματα διαχείρισης, και δεν αγγίζουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στο μνημόνιο. Δεν αγγίζουν δηλαδή το πολιτικό σύστημα, το κράτος (δημόσια διοίκηση και δικαιοσύνη), και τη νομοθεσία η οποία οικοδομεί τη διαφθορά.

-       Το νεοελληνικό κράτος απολαμβάνει με το σπαθί του τον θαυμασμό της μαφίας…

Ο Ευρωπαίος φορολογούμενος πρέπει να μάθει επιτέλους την αλήθεια, και πως τα λεφτά του τα λεηλατούσε και τα λεηλατεί η ελληνική κομματοκρατία. Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, όπως είχε πει ο φασίστας πασόκος Πάγκαλος, αλλά τα έφαγαν τα κόμματα, και 100.000 περίπου προστατευόμενοί τους. Μάλιστα, αυτοί οι προστατευόμενοι των κομμάτων, με τις ισχυρές διασυνδέσεις που έχουν, ως μέρος του μαφιόζικου νεοελληνικού κράτους, πρέπει να επιστρέψουν στους Ευρωπαίους πολίτες τα κλεμμένα. Όλοι οι βουλευτές μάλιστα του ΠΑΣΟΚ,  της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ, και του ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει να είναι φυλακή για εσχάτη προδοσία, και για συγκάλυψη σκανδάλων. Αυτοί μάλιστα οι πράσινοι και μπλε πασόκοι, υπέγραψαν πως τα εκατομμύρια χρέη του πασόκ προς τις τράπεζες, πρέπει να πληρωθούν το 2034, ενώ πηγαίνουν στη δικαιοσύνη ανθρώπους που χρωστάνε 5.000 ευρώ ή και πιο κάτω! Ισονομία λέγεται αυτό? Η’ κοροϊδία?... Ξεχάσανε τον Μαντέλη και τον Τσουκάτο και τις μίζες από τη Siemens, την παράνομη υπογραφή του μνημονίου από τον εθνικό προδότη Γ. Παπανδρέου, την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ (που ακούστηκε κάποιος να προσφέρει λεφτά σε κάποιον που τα έχει ανάγκη, και ο άλλος να μην τα παίρνει για να μην πειράξει και ‘’δικά του παιδιά’’…), την συγκάλυψη της σοβαρότατης υπόθεσης καταγγελίας βουλευτή για χρηματισμό ώστε να ψηφίσει πρόεδρο της δημοκρατίας, την μη τιμωρία κανενός εμπλεκομένου για την υπόθεση του χρηματιστηρίου, κτλ-κτλ, πράγματα τα οποία και ο ξένος τύπος τα θεωρεί απίστευτα προκλητικά και πρωτοφανή, μιας που τόσο ξεδιάντροπα δεν γίνονται πουθενά, ενώ διαφθορά υπάρχει παντού φυσικά… Η ελληνική βουλή είναι ένα μέρος συγκάλυψης σκανδάλων, και μία πηγή διάχυσης ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση (κοινωνία, εξωτερικό…) ώστε να μην γίνει ποτέ κάθαρση στο πολιτικό σύστημα, και τα κόμματα λειτουργώντας ΑΚΡΙΒΩΣ όπως οι μαφιόζικες οργανώσεις, φροντίζουν να στελεχώνονται από νέα μέλη τα οποία έχουν την ίδια νοοτροπία και σκεπτικό με τους προηγούμενους, ώστε να λεηλατείται η χώρα χωρίς κανείς ποτέ να πληρώνει… (Η’ ένας στα 5 χρόνια για το θεαθήναι…) (Τώρα εκτός από τον πασόκ και τη ΝΔ, που αποδεδειγμένα δίνουν αμνηστίες ο ένας στον άλλον για τα εγκλήματά τους, έχουμε τώρα και το κόμμα-πλυντήριο που λέγεται ‘’ποτάμι’’, που ο μόνος του σκοπός είναι να δώσει αμνηστία στους πράσινους και μπλε πασόκους εγκληματίες.)

Η λίστα Λαγκάρντ, είναι απλά μια απόδειξη πως το επίτηδες ανοργάνωτο ελληνικό κράτος αποτελεί την πιο καλά οργανωμένη πολιτική μαφία στην Ευρώπη, και την οποία θαυμάζουν αρχιμαφιόζοι ανά τον κόσμο (υπάρχουν και αντίστοιχα ντοκιμαντέρ), είναι πως εδώ και 3 χρόνια που υπάρχει στα χέρια μας η λίστα Λαγκάρντ, από τα 2.000 περίπου ονόματα της λίστας, έχουν ελεγχθεί από όσο γνωρίζω τα 140 για τυχόν παρατυπίες. Οι πολιτικοί μαφιόζοι ΠΑΛΙ προστατεύουν τους δικούς τους, και κυνηγάνε τον μικρό επιχειρηματία. (Ενώ φυσικά δεν ακουμπάνε τους μεγάλους φοροφυγάδες.) Αν μάλιστα κάποιος πολίτης τολμήσει να τους αμφισβητήσει με στοιχεία, πρώτα τον λογοκρίνουν, τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν τον βγάζουν στα κανάλια, και δεύτερον, επιχειρούν να τον συκοφαντήσουν με την βοήθεια ρουφιάνων-κομματόσκυλων. Ούτε η δικαιοσύνη, ούτε η αστυνομία δεν είναι ανεξάρτητες, και δρουν ΜΟΝΟ όταν λάβουν πολιτική εντολή. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, ενώ υπήρχε δικογραφία πολύ πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν είχε κινηθεί η δικαιοσύνη. Εκτός του ότι μετά από διεφθαρμένους και παράνομους αστυνομικούς ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είχαν προστεθεί και εκείνοι της Χρυσής Αυγής οι οποίοι προστάτευαν τους νεοναζί, και το πολιτικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα έβριζαν, τρομοκρατούσαν, και έδερναν πολίτες χωρίς λόγο… Είναι τα δεκανίκια του συστήματος, και πρέπει από την οικογένεια Φύσσα να γίνει μήνυση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μιας που όπως είχε βγει και στα ΜΜΕ, ακόμα και σε αυτά της διαπλοκής, είχε δοθεί εντολή στους αστυνομικούς οι οποίοι παρεβρισκόντουσαν δίπλα στον τόπο της δολοφονίας, απλά να ‘’παρακολουθούν’’ τη συμπλοκή, ενώ, η πάγια εντολή της αστυνομίας, είναι να επεμβαίνει αμέσως όταν έρχεται θεατής με ξυλοδαρμό, καλώντας ταυτόχρονα για ενισχύσεις. Υπήρχαν 7-8 πάνοπλοι αστυνομικοί, και δεν έκαναν τίποτα μέχρι την δολοφονία! Με λίγα λόγια πρέπει εκτός από τον δράστη, να δικαστούν ο διοικητής του τμήματος, οι παρόντες αστυνομικοί, ο τότε Υπουργός Δημοσίας Τάξης κτλ-κτλ. . Επίσης, δεκανίκια του συστήματος (εν αγνοία τους), είναι και τρομοκράτες ή βάνδαλοι, οι οποίοι χέρι-χέρι με τους παρακρατικούς, λογοκρίνουν, βρίζουν, χτυπάνε, και σκοτώνουν πολίτες. Μάλιστα αν κάποιος πολίτης είναι σκεπτόμενος και ακομμάτιστος, αμφισβητήσει το ολιγαρχικό πολίτευμα της ελληνικής κομματοκρατίας, και εναντιώνεται και στη βία των μαύρων ή κόκκινων φασιστών, οι ρουφιάνοι της πράσινης και μπλε πασοκοκρατίας, δεν χρειάζεται να λερώσουν τα χεράκια τους, μιας που αρκεί να φροντίσουν να μαθευτεί η ταυτότητά του στους κόκκινους ή μαύρους φασίστες, ώστε να κάνουν την βρώμικη δουλειά εκείνοι για τους πράσινους και μπλε πασόκους.

-       Πανεπιστήμια και σχολεία:

Τα κόμματα έχουν μετατρέψει τα πανεπιστήμια από δημόσιους χώρους σε ιδιωτικούς, μετατρέποντας τα σε τσιφλίκια τους. Με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, πιστή στις τακτικές του Χίτλερ, κινείται στα σχολεία. Πόσο χυδαίο και άνανδρο είναι να φανατίζεις παιδιά, μετατρέποντάς τα σε κομματόσκυλα? Μα πόσο χυδαίο… Και ενώ βλέπουν, πως μόνο μία ελάχιστη μερίδα των φοιτητών γράφεται σε κομματική φοιτητική παράταξη, και μία ελάχιστη μερίδα πηγαίνει να ψηφίσει στις φοιτητικές εκλογές, μιας που σχεδόν όλοι οι φοιτητές έχουν καταλάβει πως τα κόμματα έχουν διαλύσει το φοιτητικό κίνημα, οι Γκαουλάιτερ των κομμάτων έχουν το θράσος να λένε πως στα πανεπιστήμια γίνεται ‘’ελεύθερη διακίνηση ιδεών’’. Ελεύθερη φυσικά αν συμφωνεί μαζί τους… Αν πάλι όχι, προπηλακίζουν όποιον εκφέρει ακομμάτιστες απόψεις, όπως π.χ. να τολμήσει να χλευάσει το πολιτικό σύστημα ή να προτρέψει τους φοιτητές να μην ψηφίσουν καμία φοιτητική κομματική παράταξη στις φοιτητικές εκλογές. Και κυρίως, οι πιο φανατικοί, είναι τα πρόβατα της αριστεράς.

-       Ως προς την αξιολόγηση των υπαλλήλων:

Η λογική λέει πως η αξιολόγηση, πάντα αρχίζει από πάνω προς τα κάτω. Με λίγα λόγια πρέπει να αλλάξει η δημόσια διοίκηση. Στην Ελλάδα όμως, την χώρα του παραλόγου, γίνεται το αντίθετο, και μάλιστα με εντελώς λάθος τρόπο… Εμείς θα πούμε πως αρκετά έχει ανεχτεί ο ελληνικός λαός,  τα κομματόσκυλα που μπήκαν με μέσον, (όπως την κάθε τεμπέλα που κουτσομπολεύει στο τηλέφωνο αντί να δουλεύει, προσβάλλοντας έτσι και τους σωστούς δημόσιους υπαλλήλους, τον κάθε απεριποίητο  που αντί να πηγαίνει στο γραφείο καθαρός και με μια ωραία γραβατούλα, μυρίζει άσχημα από τα 10 μέτρα κτλ-κτλ...), αλλά κυρίως, ο λαός αρκετά έχει ανεχτεί εκείνους που προσέλαβαν όλους τους προηγούμενους, και τους καλλιεργούσαν την χειρότερη δυνατή νοοτροπία!  Αν όλοι αυτοί έκαναν ότι έκαναν σε καμιά σοβαρή εταιρία στον ιδιωτικό τομέα, θα είχαν απολυθεί. Ξεκινώντας από όσους βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά, και οι οποίοι μας κάνουν διεθνώς ρεζίλι δεκαετίες τώρα, και επίσης ''κόλλησαν'' και τον ιδιωτικό τομέα τέτοια νοοτροπία, και έτσι πλέον, και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν πολλοί άχρηστοι ή απλά ανεκπαίδευτοι υπάλληλοι, και ακόμα πιο άχρηστοι διευθυντές και τμηματάρχες, οι οποίοι και προσλαμβάνουν πλέον λίγα άτομα και τα βάζουν να κάνουν πολλές δουλειές, και δεν τα εκπαιδεύουν κιόλας πριν. Πάντα, την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει όποιος προσέλαβε κάποιον που π.χ. παρουσίασε πλαστό πτυχίο, παρά ο δεύτερος, που στην τελική δουλειά ήθελε, παρουσιάστηκε για συνέντευξη, και αφού έβλεπε κι άλλους που πήγαιναν με πλαστά πτυχία, γιατί να μην το έκανε κι αυτός?... Αυτή η νοοτρoπία καλλιεργήθηκε από το ‘81 και μετά κυρίως, και για το καλό της χώρας, πρέπει να ξεριζωθεί… 

-       Κλασσική περίπτωση των αποτελεσμάτων της κρίσης, είναι οι ‘’παραχωρήσεις’’ του περιφερειακών αεροδρομίων.  (Εδώ ο Σύριζα έχει σωστή θέση. Απλά το θυμίζω μιας που έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας…)

Είμαι αντίθετος  σε κάθε ξεπούλημα (γιατί περί ξεπουλήματος πρόκειται). Αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά, (στη συγκεκριμένη περίπτωση προς όφελος των ταξιδιωτών,) οφείλεις να το κάνεις να λειτουργήσει. Εδώ και δεκαετίες όμως, ως γνωστόν, δεν λειτουργεί τίποτα, και ακόμα και τώρα, δεν υπάρχει από κανένα κόμμα, με σχέδιο ανασυγκρότησης του κράτους προς όφελος της κοινωνίας. Το να ξεπουλάς την χώρα πάντως, σίγουρα δεν είναι λύση… Δεν είμαι αντίθετος στο να γίνουν επενδύσεις, αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις. Οι επενδυτές, πρέπει να περνάνε από κόσκινο, και όποιος θέλει να επενδύσει, να μην του επιτραπεί, αν δεν φτιάχνει υποδομές, και αν δεν υπογράψει πως δεσμεύεται να δράσει κατά τρόπο ο οποίος εξυπηρετεί το τοπικό και εθνικό συμφέρον. ‘Οσον αφορά κάποια αεροδρόμια όπως το αεροδρόμιο της Σάμου, θεωρώ πως είναι εθνικά επικίνδυνο το να ‘’παραχωρηθεί’’, μιας που αποτελεί στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο. Οι εναέριες και θαλάσσιες παραβιάσεις, προϊόν του τουρκικού ιμπεριαλισμού, μπορεί να δημιουργήσουν (χτύπα ξύλο) και θερμό επεισόδιο. Με ένα γειτονικό κράτος λοιπόν, το οποίο δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση 365 μέρες το χρόνο, μιας που δυστυχώς η γη έχει πολύ δρόμο ακόμα για να γίνει κοσμοπολιτεία δημοκρατιών, και ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο του κρατοκεντρισμού, και ως γνωστόν οι σχέσεις μεταξύ των κρατών, είναι σχέσεις ισχύος. Η μνημονιακή κυβέρνηση στην Αθήνα, έχει αποδείξει πόσο εθνικά επικίνδυνη είναι, και οι πολίτες οφείλουν να αντιστέκονται σε τέτοιου είδους ‘’παραχωρήσεις’’ χωρίς να ρωτήσει τον ελληνικό λαό, αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς μιας που υπήρξε συγχρηματοδότηση για το αεροδρόμιο από την Ε.Ε. . Αν ένα παιδάκι λοιπόν, μαζεύει στον κουμπαρά του χρήματα επί π.χ. 1 χρόνο τα οποία προέκυψαν από θελήματα αλλά και από χαρτζιλίκι από την μητέρα του, τα δώσει στον πατέρα του ώστε ο πατέρας του να του αγοράσει ένα ηλεκτρικό παιχνίδι, π.χ. ενός συγκεκριμένου τύπου τραινάκι  το οποίο και ήθελε εδώ και καιρό, και το τραινάκι εν συνεχεία παρουσιάζει κάποια προβλήματα στη λειτουργία του, η λογική λέει πως ο πατέρας του θα συμβουλευθεί τις οδηγίες ώστε το τραινάκι να λειτουργήσει, και στην χειρότερη, αν και οι οδηγίες θέλουν κάποια βελτίωση, θα επικοινωνήσει με την εταιρία η οποία και κατασκεύασε το εν λόγω παιχνίδι και η οποία οφείλει να το κάνει να λειτουργεί. Το να το πουλήσει όμως σε εξευτελιστική τιμή, χωρίς καν την έγκριση του παιδιού του, είναι κάτι το οποίο σίγουρα δεν θα πράξει…

-       Για παράτυπη μετανάστευση. Το μεγάλο αγκάθι του Σύριζα, το οποίο και μπορεί να του στοιχίσει την εξουσία...

Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, μιας που μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, και σίγουρα λύνεται με συνδυασμό ενεργειών. Ας δούμε λοιπόν με ψυχραιμία και ανθρωπιά τι γίνεται τόσο καιρό, και τι μπορεί να γίνει. Οι πρώην αποικιοκράτες Ευρωπαίοι, όσον αφορά τα ρεύματα μεταναστών από τον λάθος τρόπο παγκοσμιοποίησης, μας τα φόρτωσαν όλα εδώ, και έτσι ‘’απενοχοποιούνται’’. Η μνημονιακή κυβέρνηση, (και όχι μόνο), θέτει θέματα ''ρατσισμού'' πέραν των υπαρχόντων, και πολλές φορές βρίζει την ελληνική κοινωνία λέγοντας πως γενικά είμαστε ‘’ρατσιστές’’... (Αν έχει κανείς ακούσει ποτέ ο εντολοδόχος να βρίζει τον εντολέα του, ας έρθει να μου το πει... Η ελληνική κομματοκρατία αποτελεί το μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως...) Για όσους δεν γνωρίζουν, ρατσιστής είναι αυτός ο οποίος πιστεύει πως κάποιο π.χ. λευκό βρέφος, με το που γεννιέται, είναι ανώτερο ον από κάποιο μαύρο βρέφος, άρα και οι λευκοί είναι ανώτεροι από τους μαύρους, επειδή έτσι το αποφάσισε το αρρωστημένο μυαλό του. Το να πει κάποιος όμως, πως η Ελλάδα δεν έχει ένα ικανό διπλωματικό σώμα, το οποίο θα μπορούσε (ευγενικά φυσικά) να στριμώξει τους ‘’φίλους’’ μας Ευρωπαίους, κάνοντας δηλώσεις για την μη απορρόφηση των προσφύγων αναλογικά από όλα τα κράτη της Ε.Ε., σε συνδυασμό και με μια μικρή ιστορική αναφορά για τις ευθύνες των Ευρωπαϊκών αποικιών για την τωρινή κατάσταση, θα μπορούσε να άλλαζε πολλά... Οι ''δικοί'' μας όμως, ούτε την γνώση έχουν να το κάνουν, ούτε τον σχεδιασμό, και κυρίως, ούτε την θέληση... Όσον αφορά τους ανθρώπους οι οποίοι έρχονται με ή χωρίς χαρτιά, σίγουρα δεν είναι όλοι το ίδιο. Άλλο είναι ο μετανάστης ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα και εγκληματεί, ή στρατολογεί πολεμιστές για το ISIS, και άλλο εκείνος ο οποίος έφυγε από τη χώρα του για να σώσει τα παιδιά του από τον πόλεμο, ή που έφυγε κυνηγημένος απλά για τις πολιτικές του πεποιθήσεις κτλ. . Για να ξεκαθαρίσει το ποιοι είναι ποιοι, άρα και να δούμε στο τέλος ποιοι δικαιούνται ασύλου, πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο στην Ε.Ε., και να καταργηθεί το Δουβλίνο, βάσει του οποίου όλοι οι παράτυποι μετανάστες εγκλωβίζονται στην πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία πατάνε το πόδι τους. Οδηγία άκρως ρατσιστική, και για τους μετανάστες, και για τους  Έλληνες, μιας που η κύρια χώρα εισόδου στην Ευρώπη, είναι η Ελλάδα, η οποία είναι αδύνατο μόνη της να φιλοξενήσει τόσους ανθρώπους, και να δει και το ‘’ποιος είναι ποιος’’. Χρειάζονται λοιπόν διεθνείς επιτροπές ειδικών αποτελούμενες από ψυχολόγους, ειδικευμένους νομικούς πάνω σε θέματα μετανάστευσης κτλ… Το πιο δίκαιο, το πιο ανθρώπινο, και το πιο λειτουργικό, είναι το να γίνεται κατανομή ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ στην Ευρώπη όσων ανθρώπων δικαιούνται ασύλου, και να εντάσσονται στις χώρες τις Ε.Ε. χωρίς να γκετοποιούνται. Άρα, η κάθε χώρα σε συνδυασμό με την Ευρώπη πρέπει να κάνει σχεδιασμό, και να υπολογίσει πόσους μπορεί να ενσωματώσει, πόση βοήθεια μπορεί να προσφέρει εκτός των συνόρων της, και πως μπορεί ο Ο.Η.Ε. να δώσει λύσεις ώστε να μειωθεί η φτώχεια, και να πιέσει της χώρες με πιο αυταρχικά ή και θεοκρατικά καθεστώτα, να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να δώσουν πιο πολλή ελευθερία στους πολίτες τους. Η αριστερά φυσικά το μόνο που κάνει, είναι να προκαλεί τον κόσμο με της δηλώσεις της, δείχνοντας ακόμα μια φορά πόσο ασόβαρη είναι… Όσο για το πόσο ‘’μαρξιστές’’ και αριστεροί είναι πολλοί ‘’Έλληνες’’ ‘’αριστεροί’’, αν ζούσε ο Τσε Γκεβάρα, θα τους έφτυνε και θα τους αποκαλούσε υποκριτές, και δειλούς. Αν ήσασταν πραγματικά μαρξιστές, δεν θα λέγατε πως πρέπει όλοι οι καταπιεσμένοι κάτοικοι π.χ. του Πακιστάν, να έρθουν μετά χαράς να ζήσουν εδώ 15 άτομα ο ένας πάνω στον άλλον, αλλά θα πηγαίνατε εσείς στο Πακιστάν, και θα πολεμούσατε τους απάνθρωπους κεφαλαιοκράτες που εκμεταλλεύονται τους Πακιστανούς. Με αυτό που κάνετε, και αυτά που λέτε (τα οποία και μπορεί να σας στοιχήσουν αυτά και μόνο την κυβέρνηση), δηλώνουν πως είστε οι ηττημένοι των καπιταλιστών του Πακιστάν. (Και μάλιστα δέχεστε την ήττα σας χωρίς να έχετε δώσει και καμία μάχη!...) Μου θυμίζετε κάποιους που δηλώνουν ‘’αντιιμπεριαλιστές’’, και οι οποίοι δεν δέχονται να πιάσουν όπλο, ώστε να εξασφαλίσουν την ελευθερία τους έναντι του τουρκικού ιμπεριαλισμού. Μιλάμε για τον ορισμό της υποκρισίας…

-       Εξωτερική πολιτική – διπλωματικό σώμα

Από την αρχή, το ελληνικό κράτος δεν συγκροτήθηκε σωστά. ΠΟΤΕ ο οικουμενικός ελληνισμός δεν εντάχθηκε σε αυτό! Η ελληνική αστική τάξη δεν είχε καμία σχέση με τις άλλες αστικές τάξεις που πήραν τα ηνία στις ευρωπαϊκές χώρες μετά την γαλλική επανάσταση! Η δική μας ήταν οικουμενική, με κοσμοπολίτικη νοοτροπία! Το νεοελληνικό κράτος όμως, πέρασε από την αρχή στα χέρια των ευρωπαίων και των Κοτζαμπάσηδων! Ο οικουμενικός ελληνισμός έμεινε
εντελώς εκτός και ακόμα και σήμερα είναι εντελώς εκτός! Φαντάσου το νεοελληνικό κράτος αντί να είχε στην αρχή πρωτεύουσα το Ναύπλιο, να είχε την Σμύρνη ή την Κωνσταντινούπολη και να είχαν οι κοσμοπολίτες Έλληνες τον πρωταρχικό ρόλο σε ένα κόμβο ο οποίος συνδέει 3 ηπείρους! Και μετά, να γινόταν και συνομοσπονδία Βαλκανίων όπως ήθελε ο Ρήγας! Στην συνομοσπονδία θα υπήρχαν και Σέρβοι, και Βούλγαροι, και Τούρκοι κτλ πριν ξεσπάσουν οι εθνικισμοί, πράγμα το οποίο και γινόταν σε μικτές εταιρίες οι οποίες και επί τουρκοκρατίας έκαναν εμπόριο σε τρεις ηπείρους. Όταν πήγαιναν να πουλήσουν μακριά ξέρετε τι έλεγαν όσοι τους υποδεχόντουσαν? ''Ήρθαν οι Έλληνες'' γιατί πολύ απλά είχε επικρατήσει οι ελληνική κοσμοπολίτικη νοοτροπία της συνεργασίας και της δημοκρατίας. Την συνομοσπονδία (η οποία και θα έθετε τα θεμέλια μιας παγκόσμιας κοσμοπολιτείας) φυσικά δεν την ήθελαν ούτε η Αυστριακοί, ούτε οι Άγγλοι, ούτε οι Ρώσοι κτλ μιας που ήθελαν όλοι να ελέγχουν όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του ευρύτερου ελλαδικού χώρου! Αυτά πληρώνουμε τώρα... Μια ελληνορωσική προσέγγιση, δεν σημαίνει πως πρέπει να μας αποκλείσει από τη δύση φυσικά. Θα μπορούσαμε μάλιστα να παίξουμε και πρωταρχικό ρόλο στην επίλυση προβλημάτων μεταξύ Ρωσίας-Κίνας και δύσης... Χωρίς να χαϊδεύουμε αυτιά, θα τους βάζαμε όλους στη θέση τους ευγενικά φυσικά, μιας που όλοι έχουν το μερίδιο ευθύνης τους για ότι γίνεται στον πλανήτη, και θα αναγκαζόντουσαν να είναι πιο σωστοί. Αλλά αυτό που λέω προϋποθέτει να έχεις ένα δυνατό διπλωματικό σώμα, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να παίξει λόγω ιστορίας, αλλά και ιστορικής φιλίας με πολλούς λαούς της Μεσογείου, τον ρόλο του ‘’σοφού ρυθμιστή’’ με τον οποίο όλοι θα ήθελαν να τα έχουν καλά. (Θα είχε λήξει και το θέμα της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου…)

-       Τι είναι ‘’αριστερά’’, ‘’κέντρο’’, ‘’δεξιά’’?

Τι είναι τελικά ''άκρα δεξιά''? Θέλετε να μιλήσουμε με όρους αυταρχισμού και λογοκρισίας, ή με καθαρά με οικονομικούς όρους όπου ο πιο αριστερός είναι ο λιγότερο καπιταλιστής. Για τι αν μιλήσουμε έτσι, πιο άκρα δεξιά είναι π.χ. ο θατσερικός Τζήμερος ο οποίος θέλει να ξεπουλήσει τα πάντα, να μην υπάρχει κατώτατος μισθός κτλ, (με λίγα λόγια η ακραία δεξιά των αγορών,) ή η ρατσιστική κεντροδεξιά της Χρυσής Αυγής (και γενικά του κάθε εθνοσοσιαλιστικού μορφώματος)? Δηλαδή ποιος είναι πιο δεξιά? Ο Χίτλερ ή η Θάτσερ? Τί εννοούμε τελικά ''δεξιά'' και ποιοι είναι πιο ''δεξιοί''? Αυτοί οι οποίοι δεν νοιάζονται για τις κοινωνικές ανισότητες τον ομοεθνών τους (όπως εκείνοι φυσικά αντιλαμβάνονται το ''έθνος''), ή εκείνοι η οποίοι θέλουν παρεμβάσεις μεν από το κράτος ώστε να μην υπάρχουν πολύ μεγάλες κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των ομοεθνών τους (όπως φυσικά και αυτοί με τη σειρά τους αντιλαμβάνονται το ''έθνος''), από την άλλη όμως έχοντας έναν πιο αυστηρό τρόπο διοίκησης και περισσότερη λογοκρισία? ('Οχι φυσικά πως και η δεξιά των αγορών πάει και πολύ πίσω σε αυταρχισμό αναφερόμενος σε ότι έγραψα μόλις πριν...) Τελικά ποιοι είναι οι πιο ''συντηρητικοί'' άρα και ''δεξιοί'' αν αποδεχθούμε την ''γαλλική'' έννοια της δεξιάς όπως πρωτοπροέκυψε?... Μήπως τελικά για να είμαστε ακριβείς στο να δούμε ποιοι είναι οι ποιο δεξιοί, θα έπρεπε να τους μεταφέρουμε στην εποχή της γαλλικής επανάστασης, και να δούμε σε ποιο βαθμό εκείνη την εποχή θα θεωρούταν δεξιοί οι τωρινοί διαφορετικοί τύποι δεξιάς? Γιατί αν το κάναμε έτσι, δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως η Χρυσή Αυγή θα καθότανε ποιο δεξιά από τη ΝΔ, το πασόκ ή τον κάθε Τζήμερο (αν ήταν και αυτός μέσα στο κοινοβούλιο...). Μπορεί η Χρυσή Αυγή να έχει την καθαρή χιτλερική (άρα και ''αιματολογική'') αντίληψη περί έθνους, αλλά θέλει περισσότερο ''παρεμβατικό-ρυθμιστικό'' κράτος από τον κάθε δεξιό-ακραίο φιλελεύθερο οπαδό του Adam Smith...

-       Η μεγάλη διαφορά της ελληνικής κοινωνίας πριν το 1981, και μετά το 1981.

Διάφοροι χυδαίοι τύποι, μας λένε κάθε μέρα πως για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα φταίνε οι πολίτες. Πόσο λάθος είναι αυτό… Μα πόσο λάθος… Από το 1981 και μετά έγινε ‘’μαγκιά’’ το να είσαι διεφθαρμένος, και έτσι, ο κάθε Έλληνας έβλεπε το κάθε λαμόγιο το οποίο που φώναζε μέσα στην καφετέρια της γειτονιάς του ποια λαμογιά έκανε και πήρε καινούριο αμάξι, να το χειροκροτούν από κάτω! Οκ, και πριν το 1981 γινόντουσαν λαμογιές, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό, και σίγουρα δεν τις χειροκροτούσε το πλήθος, όπως και γινόταν μετά το 1981 όπου και η διαφθορά ''νομιμοποιήθηκε''... (Ας μην γελιόμαστε! Η τελειωτική καταστροφή της Ελλάδας, έχει όνομα και επώνυμο! Το ΠΑΣΟΚ, εκτόξευσε τη διαφθορά στα ύψη, και πολλές φορές μάλιστα δεν εξυπηρετούταν κανείς αν δεν λάδωνε για να αποφύγει τη γραφειοκρατία.) Έτσι λοιπόν, όσο δυνατός και να είναι κάποιος, ήταν πολύ πιθανό μετά να ''σπάσει'', και να κάνει και αυτός με τη σειρά του το ίδιο... (Απλή ανθρώπινη ψυχολογία 1ου εξαμήνου τμήματος ψυχολογίας...) Κάθε μέρα επίσης, εταιρίες οι οποίες δουλεύανε για λογαριασμό τραπεζών, παρακαλούσαν τον Έλληνα να βγάλει πιστωτική και να καταχρεωθεί. Την ίδια στιγμή, υπηρέτες των κομμάτων, έλεγαν στον Έλληνα να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ μην τυχόν και βγει κανένα ΚΚΕ. (Λες και θα έβγαινε ποτέ το ΚΚΕ…) Τέλος, όταν ο Ελληνάρας πλέον έκανε ακριβώς ότι του έλεγαν, οι ίδιοι που του τα έλεγαν αυτά, τώρα του λένε πως αυτός φταίει! Καλό?... Αντί να πουν πως πρέπει να πάνε φυλακή ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου κτλ, τα ρίχνει ΟΛΑ στον πολίτη… Ο απόλυτος φασισμός…

-       Ανθρώπινα δικαιώματα – Ο.Η.Ε.

Εδώ ο Σύριζα πρέπει να καταγγείλει όλους τους ''ξερόλες'', δήθεν αντικειμενικούς και δήθεν φιλάνθρωπους του Ο.Η.Ε., οι οποίοι όταν μιλάνε για ''ανθρώπινα δικαιώματα'', μιλάνε πάντα επιλεκτικά, και μάλιστα χωρίς να προτείνουν πραγματικές λύσεις, με αποτέλεσμα να αναλώνονται σε γενικολογίες.  Ανθρώπινα δικαιώματα έχουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι! Ζούμε σε μία χώρα η οποία καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα (βλέπε παράνομους ξυλοδαρμούς μπάτσων σε κρατούμενους), αλλά και της καταπατάνε ξένες δυνάμεις τα δικά της (με κάτι Δουβλίνα ΙΙ κτλ-κτλ). Αλήθεια, γιατί ο Ο.Η.Ε. δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ πλήρες σχέδιο για το πως πρέπει να δράσει όταν πρόσφυγες πολέμου πηγαίνουν σε χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν και αυτές ανθρωπιστική κρίση, έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται περαιτέρω? Πού είναι η ΟΥΣΙΩΔΗΣ βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα? Αλήθεια, γιατί όλοι μιλάνε για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων που σκοτώνουν οι τζιχαντιστές, ενώ χρησιμοποιώντας την αμερικάνικη τεχνολογία, και μικτά σώματα επίλεκτων από τις ειδικές δυνάμεις των Ελλήνων, των Ρώσων, και των Ιρανών (οι οποίες είναι και οι καλύτερες στον πλανήτη - πιστέψτε με τα Αμερικανάκια δεν πιάνουν μία μπροστά τους) θα μπορούσαν να είχαν ξετρυπωθεί και να είχαν εξοντωθεί ή συλληφθεί σε λίγες μέρες? Γιατί δεν εγκρίνει ο Ο.Η.Ε. κάτι τέτοιο και απλά ΄΄καταδικάζει΄΄? (Για να πλουτίζουν οι βιομηχανίες που κατασκευάζουν όπλα και βόμβες μήπως?...) Γιατί δεν επεμβαίνει η διεθνής κοινότητα όταν στην Αφρική οι Μπόκο Χαράμ απαγάγει κοριτσάκια? Γιατί ακόμα και στις πολιτισμένες (και καλά…) δυτικές χώρες η λογοκρισία πέφτει σύννεφο λες και ζεις στη Ρωσία ή την Κίνα, αν η άποψή σου πάει κόντρα στο σύστημα, με αποτέλεσμα να σου κατεβάζουν σχόλιά σου από το διαδίκτυο με τα οποία διεκδικείς διαφάνεια και δημοκρατία? Γιατί οι Σιωνιστές που έχουν κάνει το Νταχάου να μοιάζει μπρος την Γάζα με παιδική χαρά, δεν έχουν κυρώσεις? Γιατί - γιατί - γιατί - ΓΙΑΤΙ?????!!!!!!!!!!!!........ Γιατί πολύ απλά δυστυχώς εν έτει 2014 τα ανθρώπινα δικαιώματα υπάρχουν ΜΟΝΟ στα χαρτιά, και ο κόσμος θέλει πλέον ΛΥΣΕΙΣ και όχι κάποια ξώφαλτσα ‘’καταδικάζω’’.

.

-       Ασφάλεια:

    Όταν δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει και ελευθερία! (Χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να πουλήσει κάποιος την ελευθερία του για λίγη ασφάλεια…) Από πού να φυλαχτεί κάποιος στην Ελλάδα? Και κυρίως στην Αθήνα? Από μπάτσους οι οποίοι βρίζουν, προκαλούν, χτυπάνε ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ? Από νεοναζί οι οποίοι μαχαιρώνουν όποιον διαφωνεί μαζί τους? Από απολίτιστα εισαγόμενα καθάρματα (λες και δεν μας έφταναν τα ντόπια καθάρματα…) τα οποία έχουν δημιουργήσει συμμορίες και προσβάλλουν, κλέβουν, βασανίζουν, σκοτώνουν για μία βιντεοκάμερα ή για 100 ευρώ, ειρωνεύονται σε προκλητικό βαθμό τους πολίτες, και αν εμπλακείς μαζί τους, θα βγουν κάποιοι ‘’προοδευτικοί’’ να σε αποκαλέσουν ‘’ρατσιστή’’? Ας σοβαρευτούμε…

-       Αδύνατα σημεία του Σύριζα που αποτρέπουν την διαπραγμάτευση του μη βιώσιμου και απεχθούς χρέους σε μια γενική τελική ανασκόπηση:

Το κακό με τον Σύριζα, είναι πως δεν μπορεί να διαπραγματευτεί για τρεις λόγους: Πρώτον γιατί δεν έχει μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού μαζί του. Ακόμα και να φτάσει το 35% εκείνων που ψηφίζουν (άρα στο σύνολο των ψηφοφόρων πολύ πιο λίγο μιας που ένας περίπου τους δύο Έλληνες φτύνει κατάμουτρα το πολιτικό σύστημα με αποχή – λευκό – άκυρο και στην τελική ελάχιστοι συμφωνούν 100% σε όσα λέει το κόμμα που ψηφίζουν…). Δεύτερον, δεν έχει αγγίξει στη ρίζα όπως έχω ξαναπεί τους λόγους που μας οδήγησαν στο μνημόνιο (πολιτικό σύστημα, κράτος, και νομοθεσία). Τρίτον, επειδή δεν έχει δρομολογήσει να βγει νόμος με τον οποίον δεν παραγράφεται τίποτα και ποινικοποιείται η οποιαδήποτε βλαβερή πολιτική πράξη ώστε να μπουν φυλακή οι πράσινοι και μπλε εθνοκτόνοι με τα δεκανίκια τους.. Αν πάει ο Σύριζα με την ‘’ροζ’’ συριζαίικη ρητορική να διαπραγματευτεί, θα γελάνε 20 χρόνια μαζί του. Πώς γίνεται κάποιος να απορρίπτει το μνημόνιο ως κάτι λάθος, και εγκληματικό μάλιστα, και εκείνοι που το υπογράψανε και το στήριξαν δεν είναι φυλακή, ως πολιτικοί εγκληματίες οι οποίοι και υπέγραψαν το εγκληματικό μνημόνιο? Στην Ισλανδία, μπήκε πρωθυπουργός φυλακή, έγινε νέο Σύνταγμα, στείλανε το ΔΝΤ από εκεί που ήρθε, και έχουν 300% ανάπτυξη. Και αυτό γιατί? Γιατί πολύ απλά, φερθήκανε σοβαρά, και ήταν μία γροθιά αυτές οι 300.000 άνθρωποι. Αλλά μην πάμε μακριά, πριν λίγο καιρό ένας 20χρονος, ο οποίος μάλιστα είχε καταδικαστεί πιο πολύ για τις ιδέες του παρά για τη δράση του, και που είχε ξυλοφορτωθεί παράνομα από μπάτσους, (οι οποίοι και πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί,) μόνος του, χωρίς καμία βοήθεια και ρίχνοντας πόρτα σε ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα, κατάφερε να ξεφτιλίσει όλο το πολιτικό σύστημα.  Φανταστείτε, τι μπορούν λοιπόν να κάνουν 11.000.000 ανθρώπων οι οποίοι και βρίσκονται ανάμεσα σε τρεις ηπείρους αν ενωθούν, και δεν τεμαχίζονται από την ελληνική κομματοκρατία… Αρκετά με τις υποσχέσεις τύπου Τσίπρα, πως ‘’κάτι θα κάνουμε’’ (χωρίς να λέει τι…) και για αυτούς που έχουν αηδιάσει από το σύστημα, δεν αναγνωρίζουν το πολίτευμα ως δημοκρατικό, και δεν θέλουν να δώσουν νομιμοποίηση σε κανένα κόμμα, μη δεχόμενος να ψηφίσει κανέναν (αποχή, λευκό, άκυρο). Και μιλάμε σχεδόν για έναν στους δύο Έλληνες. Ευκαιρία είναι λοιπόν ο Σύριζα, να αντλήσει κόσμο από αυτή τη μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων αν αποφασίσει να βάλει την κοινωνία μέσα στην πολιτική, και να σέβεται τις αποφάσεις της όταν π.χ. το 40% των ψηφοφόρων του (για τους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων δεν χρειάζεται να πω ποσοστό…) ΔΕΝ θέλει να γίνει τζαμί στον Δήμο Αθηναίων… (Ας το συζητήσει λίγο, μήπως και γίνει αλλού, και χωρίς να το πληρώσει ο κάθε πολίτης που δεν έχει και καμία υποχρέωση να το κάνει…) Αν πάλι δεν αλλάξει μυαλά, για όλους εμάς τους ‘’χλευαστές του πολιτεύματος’’, οι πολιτικοί θα συνεχίσουν να αποτελούν απλά κάποιους ακριβοπληρωμένους δακτυλοδεικτούμενους γελωτοποιούς, με τους οποίους και θα συνεχίζουμε να γελάμε… Γι’ αυτό, ακούστε την κοινωνία (μην έχετε και κακά ξεμπερδέματα…), και συνεργαστείτε εσείς οι δυνάμεις του ‘’αντιμνημονιακού τόξου’’ (χωρίς τη Χρυσή Αυγή φυσικά…), μπας και ο ένας, λειτουργήσει σαν ‘’φωνή της λογικής’’ ως προς τον άλλον. Εννέα στους δέκα Έλληνες απορρίπτουν το πολιτικό σύστημα (και μάλιστα ο ένας στους δύο το φτύνει και κατάμουτρα με αποχή, λευκό ή άκυρο όπως είπα και πριν), αλλά εσείς οι Λουδοβίκοι της βουλής απλά τσακώνεστε για το μνημόνιο-όχι μνημόνιο κτλ-κτλ... Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε γίνει σεισμός, και αντί να αλλάξετε το πολιτικό σύστημα, ασχολείστε μόνο με το αποτέλεσμα της παθογένειας της ελληνικής κομματοκρατίας,  που είναι το μνημόνιο, χωρίς να χτυπάτε τα αίτιά του… Τώρα, όμως ξέρετε… Πιστεύω πως ήμουν αρκετά αναλυτικός, και από την στιγμή που αυτό το κείμενο θα πάει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου (σας βεβαιώνω για αυτό!...), τώρα είστε ΕΣΕΙΣ με την πλάτη στον τοίχο, και να δω αν θα αλλάξετε έστω και τελευταία στιγμή τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο πολιτεύεστε, καθώς και αν θα σταματήσετε να εκβιάζετε και να περιφρονείτε την κοινωνία, οικοδομώντας επιτέλους το κράτος της κοινωνίας, και διαλύοντας το κράτος της διαπλοκής και των αγορών.  

-       Φτάνοντας λοιπόν στις εκλογές, τι βλέπουμε?

    Τα κόμματα συνεχίζουν να φέρονται με τον ίδιο χυδαίο τρόπο, φτιάχνοντας προεκλογικά σποτ, με τα λεφτά του λαού φυσικά, και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν αν συμφωνεί να πληρώνει τις προεκλογικές τους καμπάνιες. Είναι χυδαίο την ώρα που η χώρα έχει έρθει αντιμέτωπη με ανθρωπιστική κρίση, τα κόμματα να λαμβάνουν και να ξοδεύουν τα λεφτά μας. Αντί να φτιάξουν έναν διαδικτυακό δήμο (που δεν κοστίζει και τίποτα), ώστε να ακούγονται οι φωνές των πολιτών, περιφρονούν την κοινωνία, ώστε να ακούγονται μόνο εκείνοι. Τα κόμματα μάλιστα που έχουν κυβερνήσει, παραδέχονται πως έβλαψαν την κοινωνία, αλλά και πάλι ρίχνουν την ευθύνη στην κοινωνία που τα ψήφιζε. Όπως καταλαβαίνετε, τέτοιου είδους ‘’συλλογιστικές’’ ξεπερνούν κατά πολύ τον οποιοδήποτε δικτάτορα. Είμαι σίγουρος πως ο Στάλιν και ο Χίτλερ θα έπαιρναν μαθήματα φασισμού και σαδισμού από τους πράσινους και μπλε πασόκους. Και πάνε ακόμα και πιο πέρα, λέγοντας πως ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να φτιάξει το δικό του κόμμα, αγνοώντας πως χρειάζεται απίστευτα λεφτά για συγκροτηθεί και για να πλασάρεται στα ΜΜΕ, αν και πάλι δεν θα αφήναν τον καθένα να εκφράζεται στα ΜΜΕ της διαπλοκής. Και φυσικά κανένα κόμμα δεν έχει πρόθεση ή σχέδιο, ώστε να ακούγονται οι φωνές όλων των πολιτών.

Ευχαριστώ.

Από την Σάμο με οργή, περηφάνια, υπευθυνότητα, και κανένα σεβασμό στο κομματικό σύστημα,

Μαρίνος Ανάσης

Συνιδιοκτήτης βιβλιοχαρτοπωλείου, πτυχιούχος τμήματος ‘’Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας’’, και σκεπτόμενος Έλληνας ατελής (ακόμα) πολίτης.

E-mail: marinosanassis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: