Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Στη δημοσιότητα το απόρρητο έγγραφο για το στέλεχος του ΥΠΑΙΘ που πιθανό να έχει πλαστό ή παράνομο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της ΟΙΕΛΕ στα τέλη Οκτωβρίου ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας με κομβικό ρόλο στη χάραξη κρίσιμων εκπαιδευτικών (και όχι μόνο) πολιτικών τα τελευταία χρόνια είναι κάτοχος πλαστού ή παράνομου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Η Ομοσπονδία απέστειλε στις 30 Οκτώβρη απόρρητη επιστολή προς τον καθ’ ύλην αρμόδιο για το Διοικητικό Προσωπικό Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Κυριαζή, τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.κ. Λοβέρδο και Μητσοτάκη και προς το Γ.Γ. του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ. Νομικό (συνημμένο 1) , γνωστοποιώντας την καταγγελία και ζητώντας να διεξαχθεί άμεσα έρευνα για το ζήτημα.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε χθες από δημοσίευμα ενημερωτικής εκπαιδευτικής ιστοσελίδας ότι ο Υπουργός Παιδείας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε για το ζήτημα.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε εκ νέου σήμερα στους 4 αποδέκτες του απόρρητου εγγράφου της επιστολή (συνημμένο 2) με την οποία ζητά την άμεση εκκίνηση έρευνας για μια καταγγελία που, αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο ολκής λόγω της θέσης και των δραστηριοτήτων του εν λόγω στελέχους του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ελπίζουμε η πολιτεία και οι θεσμοί της να πράξουν το αυτονόητο και να εξετάσουν άμεσα την υπόθεση.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: