Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΜΑΖΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ / ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑΟ Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων χαιρετίζει τους 9 από τους 20  Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων που τις πρώτες δύο μέρες της ατομικής αξιολόγησης αρνήθηκαν να αξιολογηθούν ακολουθώντας τις συλλογικές αποφάσεις της ομοσπονδίας και του Συλλόγου μας  και  να γίνουν αξιολογητές των συναδέλφων τους. Το ίδιο έχουν ήδη δηλώσει ενυπόγραφα ότι θα πράξουν τις επόμενες μέρες  111 (μέχρι στιγμής) συνάδελφοι Διευθυντές και προϊστάμενοι .Καλούμε όλους να αναλογιστούν  τις ευθύνες τους απέναντι στους συναδέλφους τους και να πράξουν το ίδιο

Και οι πιο δύσπιστοι βλέπουν ότι στόχος της αξιολόγησης είναι να μεταφερθούν όλες οι ευθύνες για τις ανεπάρκειες του εκπαιδευτικού συστήματος στους εκπαιδευτικούς απαλλάσσοντας την κυβέρνηση από τις ευθύνες της.

ü Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας και να μετατρέψουμε τα Σχολεία μας από χώρους παιδαγωγικής ελευθερίας και συλλογικών αποφάσεων σε χώρους ατομικής δράσης και ανταγωνισμού.

ü Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τη βαθμολογική καθήλωση και τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων μας.

ü Αρνούμαστε να καταγράψουμε κάθε ανθρώπινη στιγμή των συναδέλφων μας κάθε προσπάθεια, κάθε επιτυχία ή αποτυχία τους ,να βαθμολογήσουμε την αγάπη τους για τους μαθητές τους , τη δύναμη της ψυχής τους  και το πάθος τους για τη δουλειά .

ü Αρνούμαστε να γίνουμε από εμψυχωτές και συντονιστές του εκπαιδευτικού έργου , αξιολογητές και αντίπαλοι των συναδέλφων μας.

ü Αρνούμαστε να κατηγοριοποιήσουμε τα Σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.

ü Αρνούμαστε να νικήσει ο φόβος την ελπίδα.

ü Παλεύουμε για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών για ένα δημοκρατικό Σχολείο με παιδαγωγική ελευθερία , σταθερές εργασιακές σχέσεις , αξιοπρεπείς μισθούς.

Φόβος δεν υπάρχει. Συμμετέχουμε στην απεργία - αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ και μας καλύπτει όλους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: