Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης οι Περιφερειακοί Δ/ντές Εκπ/σης!

Τροπολογία για τους Περιφ. Δντές Εκπσης κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος. Θα γίνονται Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και Σύμβουλοι του αυτοτελούς Επιστημονικού Γραφείου Συμβούλων του υπουργείου Παιδείας. εκτός από Σχολικοί Σύμβουλοι.

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, προς ψήφιση, στη Βουλή, οι Περιφερειακοί Διευθυντές που έχουν αξιολογηθεί ως εξαιρετικά, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 152/13, μετά την για οποιονδήποτε λόγο αποχώρησή τους από τη θέση που κατέχουν, εξαιρουμένων των λόγων συνταξιοδότησης ή πειθαρχικών λόγων, δύναται κατόπιν αιτήσεως τους και κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί στελέχωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών και Σωμάτων Επιθεώρησης, να αποσπώνται με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ως :

Α. Επιθεωρητές- Ελεγκτές στις ελεγκτικές υπηρεσίες ή Σώματα Επιθεώρησης που υπάγονται ή εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας,

ή,

Β. Με απόφαση των κατά περίπτωση αρμόδιων υπουργών σε ελεγκτικές υπηρεσίες ή Σώματα Επιθεώρησης άλλων υπουργείων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

Επίσης δίνεται η δυνατότητα να διορίζονται σε προσωποπαγείς θέσεις  του κλάδου Συμβούλων  του αυτοτελούς Επιστημονικού Γραφείου Συμβούλων του υπουργείου Παιδείας. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Θυμίζουμε ότι στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, δίνεται ήδη η δυνατότητα να γίνονται Σχολικοί Σύμβουλοι, εκτός διαδικασιών επιλογής , όπως προβλέπεται για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: