Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!

“Εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα δεχθούν να εργαστούν... δωρεάν προκειμένου να καλυφθούν οι περίπου 1.100 κενές θέσεις που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στα σχολεία της χώρας εξετάζει να αναζητήσει το υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος μελετά να ζητήσει εθελούσια συνεισφορά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις, όπως αναφέρουν «Τα Νέα» Ο υπουργός Παιδείας μάλιστα σήμερα με δήλωσή του στον ΣΚΑΙ είπε: «Αν αυτή είναι η μόνη λύση για να καλύψουμε τα κενά στα σχολεία, τότε θα τη χρησιμοποιήσω».”

Για να βοηθήσω λίγο τον υπουργό να λύσει κι’ άλλα οικονομικά προβλήματα της χώρας χρησιμοποιώντας τον εθελοντισμό και τα… μόρια, αναφέρω μερικές ιδέες ακόμα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

1) Μια που η κυβέρνηση αποφάσισε την καταβολή αναδρομικών στους δικαστικούς και τους ένστολους και μάλλον θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα για τη χώρα, να μοιράσει κ’ εκεί .. μόρια. Όσοι δεχθούν να πάρουν μόρια αντί χρημάτων, θα υπηρετούν κοντά στο σπίτι τους, θα μετατίθενται πιο εύκολα εκεί που θέλουν, θα μπορούν να τα μετατρέψουν σε παράσημα φιλοπατρίας και ηρωισμού για την ανέλιξή τους στην ιεραρχία της υπηρεσίας τους. Θα μπορούν ακόμα να παίρνουν τα χρήματα σε είδος. Π.χ. για όσους έχουν παιδιά, έναν εθελοντή αδιόριστο εκπαιδευτικό σαν οικιακή βοηθό, για να κρατάει τα παιδιά, να τα μαθαίνει γράμματα, να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, να κάνει τα ψώνια.

2) Να επεκταθεί ο θεσμός των εθελοντών εργαζόμενων και σε άλλους τομείς του δημοσίου. Π.χ. Εθελοντές εφοριακούς. Να εντοπίζουν τους φοροφυγάδες και για κάθε έναν που θα υποδεικνύουν να παίρνουν τα απαραίτητα μόρια για την κανονική πρόσληψή τους. Μπατζανάκηδες, κουμπάροι και λοιποί θα αναγκαστούν να φανερώσουν τα αληθινά εισοδήματά τους.

Εθελοντές στρατιωτικοί. Μιλιούνια οι «στρατόκαυλοι» που ονειρεύονται μια μικρή σαρδελίτσα στον ώμο, να δίνουν διαταγές στους οπλίτες. Μόρια για μελλοντική πρόσληψη σαν ΕΠΟΠ.

Εθελοντές στα ΜΑΤ. Εκτός από τα μόρια, που θα τους οδηγήσουν κάποτε στην πρόσληψη, πολλοί χρυσαυγίτες θα βρεθούν στο στοιχείο τους και θα μπορούν πλέον νόμιμα να δέρνουν τον κόσμο με την αγαπημένη τους στολή , χωρίς να χρειάζεται να μπλέκουν με κόμματα και άλλες τέτοιες βλαβερές για την πατρίδα ιστορίες.

Εθελοντές εργαζόμενοι γενικά σε κάθε βιομηχανία, βιοτεχνία και ιδιωτική επιχείρηση για να γίνει ανταγωνιστική η Ελληνική οικονομία, να εξοβελιστούν οι ανταγωνίστριες εταιρίες των Γερμανών, Αμερικάνων, Κινέζων, Ταϊβανών,  Κορεατών, Ινδών κ.λ.π. από τη διεθνή αγορά και η πρόσληψη, όσων βοήθησαν, όταν ορθοποδήσουμε με το καλό, με 300 ευρώ το μήνα με εργασία από την ανατολή  μέχρι τη δύση του ήλιου.

Εθελοντές συνταξιούχοι για όλες τις υπηρεσίες του κράτους με μοριοδότηση, ώστε την ώρα που θα βρεθούν μπροστά στον Άγιο Πέτρο να εξασφαλίσουν μια καλή θέση στον παράδεισο.

Εθελοντές αστυνομικοί. Πολλά άγρυπνα μάτια για την πάταξη της παρανομίας. Σαν κρυφοί τροχονόμοι μάλιστα θα έφερναν μπόλικο χρήμα στα ταμεία του κράτους.

3) Εθελοντές Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, βουλευτές, υπουργοί , γιατί όχι και πρωθυπουργοί; Δεν θα τους πληρώνουμε και δεν θα έχουμε και πολλές απαιτήσεις απ’ αυτούς. Ό, τι και να προσφέρουν θα είναι κέρδος για τη χώρα. Μήπως οι κανονικοί, που έχουμε, ποιο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας λύνουν; Έτσι κι’ αλλιώς διεκπεραιωτές των εντολών της τρόϊκα είναι. Αυτή τη δουλειά μπορούν να την κάνουν εύκολα πολλοί ακόμα. Γιατί να μη γίνεται ανέξοδα; Το επιπλέον κέρδος θα είναι η εξομάλυνση των σχέσεων πολιτικών-πολιτών και, που ξέρεις, μπορεί να μας προκύψει και κάποιος ταλαντούχος. Ή έστω για τους υπάρχοντες ο μισθός να αντικατασταθεί με ειδικό είδος μορίων. Π.Χ. να ξεκινούν με κάποιο μπόνους εκλογικό ποσοστό στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Διάολε, από τόσους ανθρώπους ζητούν εθελοντική εργασία με κίνητρο τα μόριά τους! Ας το εφαρμόσουν αυτοί πρώτοι στην πράξη πιλοτικά, για να εφαρμοστεί κατόπιν στους εκπαιδευτικούς και σε άλλους Έλληνες πολίτες. (Το γεγονός ότι τα μόρια θα μπορούν να τα πάρουν, όσοι έχουν μπαμπάδες, πεθερούς, κ.λ.π. , που μπορούν να τρέφουν τους εθελοντές, όσο αυτοί εργάζονται δωρεάν, δηλαδή αυτοί που έτσι κι’ αλλιώς έχουν τα μέσα για να ζήσουν, το παραβλέπω, μπροστά στην ανάγκη η Ελλάδα να έχει οπωσδήποτε υπουργό παιδείας τον κ. Λοβέρδο, πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά και αντιπρόεδρο τον κ. Βενιζέλο.)

Κατά τα άλλα προσοχή μη κινδυνεύσουμε να βγούμε από το ευρώ, γιατί άλλο να δουλεύεις δωρεάν για ευρώ που δεν θα παίρνεις και άλλο για δραχμές, που επίσης δεν θα παίρνεις.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: