Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Αξιολόγηση και από το τηλέφωνο! Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας…

Ε… αφού η αξιολόγηση γίνεται κι απ΄  το τηλέφωνο… γιατί όχι και η διδασκαλία και η διοίκηση  του σχολείου  απ΄ αυτό; Όπως λέμε μέθοδος άνευ διδασκάλου.  Άργησα αλλά κατάλαβα την ευρύτητα της φράσης.

Φίλες και φίλοι  συνάδελφοι,
Τι θα κάνετε αύριο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας; Θα τους αποσυνδέσετε το καλώδιο του τηλεφώνου;

Μετά θα κυνηγήσετε τον κούριερ  και θα πυροβολήσετε και το ταχυδρομικό περιστέρι; Τα λεφτά του ΕΣΠΑ για την αξιολόγηση είναι πολλά  και θα την υλοποιήσουν ακόμα και με σήματα καπνού.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από την αξιολόγηση. Είναι το κράτος δυνάστης και επιβήτορας κάθε σκέψης και ιδέας. Είναι ο εξευτελισμός κάθε έννοιας και θεσμού. Γίνει δε γίνει η αξιολόγηση, αυτό που θα μείνει είναι η διαστρέβλωση για πάντα της λέξης «αξιολόγηση» και της σημασίας της καθώς και η καταρράκωση του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου .

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις,  νομίζω ότι και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της αξιολόγησης πρέπει να αναθεωρήσει. Ας προστατέψουμε τουλάχιστον τη λέξη για κάποια άλλη φορά.

Τμήμα του email που κυκλοφόρησε και καλεί σε αξιολόγηση μέσω τηλεφώνου:

[ ….2. Όσοι-ες επιθυμούν, μπορούν να προβούν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τ… Σχολικ.. Σύμβουλο, την Τρίτη 25-11-2014 ,  στο τηλέφωνο τ… Σχολι.. Συμβούλου της ..ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής,

210-86……, ως εξής: Ώρα 10:00- 11.30, οι Δ/ντές-ντριες των …….,…………. Δημοτικών Σχολείων Αθηνών(κλήση ανά 20λεπτο με τη σειρά που παρατίθενται πιο πάνω). Ώρα 11:30- 13.00, οι Δ/ντές-ντριες των ……………. Δημοτικών Σχολείων Αθηνών

( κλήση ανά 20λεπτο με τη σειρά που παρατίθενται πιο πάνω). Ώρα 13:00-14.30, οι Δ/ντές-ντριες των …..

…….. Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, και του ………(κλήση ανά 20λεπτο με τη σειρά που παρατίθενται πιο πάνω).

………………..     ………………………………….

Σχολικός   Σύμβουλος

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: