Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Δ/ντής 4ου Δ.Σχ. Βριλ. Δ. Δημητρίου: Δε δέχομαι την πρόσκληση σας για την “αξιολόγησή” μου

den_synainoumeΘέμα: «Έγγραφη πρόσκληση του κ. Δημητρίου Δημήτρη, Δ/ντή 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων σε συνάντηση συζήτησης αναφορικά με την επικείμενη αξιολόγησή του».

Σχετ.: α) Π.Δ. 152/2013 και

          β) Έγγραφο Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων με αρ. πρωτ. 10940/20-10-2014.

Σας καλούμε, σύμφωνα με το Π.Δ. 152/2013, άρθρο 17 Παράγραφο 1, εδάφιο α, σε συνάντηση συζήτησης αναφορικά με την επικείμενη αξιολόγησή σας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9.00΄πμ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων (Τειρεσία και Σπάρτης 2, Βριλήσσια τηλ: 2108046275)

Ο Σχολικός Σύμβουλος

Δρ Αθανάσιος Γιαννίκας 

Δείτε την απάντηση του συναδέλφου μας και συναγωνιστή

Δημήτρη Δημητρίου διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων:

Βριλήσσια 17/11/2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ 24ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κύριε Σύμβουλε,

Απαντώντας στο με αρ. πρωτ. 156/12-11-2014 έγγραφό σας, σας δηλώνω ότι δεν αποδέχομαι  την πρόσκλησή σας για συνάντηση συζήτησης αναφορικά με την επικείμενη αξιολόγησή μου για τους παρακάτω λόγους:

  • Υπακούω στην απόφαση (αρ. πρωτ. εγγρ. Δ.Ο.Ε. 1207/10-11-2014) του συνδικαλιστικού οργάνου του οποίου είμαι μέλος από 25ετίας και πλέον και δηλώνω απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά την αξιολόγηση και την Α.Ε.Ε. από 2-11-2014 έως και 23-12-2014.
  • Θεωρώ ότι στα 31 χρόνια που υπηρετώ την Εκπαίδευση (21 ως δάσκαλος και 10 ως διευθυντής) αξιολογούμαι καθημερινά για το έργο που προσφέρω και το πρόσημο αυτής της αξιολόγησης είναι γνωστό στους συναδέρφους μου, στους μαθητές μου, στους συλλόγους γονέων που συνεργάζομαι, στις τοπικές κοινωνίες και, φυσικά, σε εσάς προσωπικά.
  • Δεν έχω καμία αντίρρηση να αξιολογηθώ έναντι ενός έργου για τον προγραμματισμό του οποίου θα φέρω την ευθύνη. Ο φορέας που εκπροσωπείτε με καλεί σε αξιολόγηση ως διαμεσολαβητικό όργανο μιας διαδικασίας που ο ίδιος επιβάλλει και που τον «προγραμματισμό» και τη διαχείριση αυτής της διαδικασίας καλούμαι απλώς να διεκπεραιώσω.

Κατόπιν όλων των παραπάνω αναμένω τις ενέργειές σας και, καθώς εγείρεται για μένα θέμα προσωπικής και εργασιακής αξιοπρέπειας, είμαι υποχρεωμένος να θέσω την παραίτησή μου από τη θέση του διευθυντή σχολείου στη διάθεση παντός υπευθύνου.

Σας ευχαριστώ για την άριστη έως τώρα μεταξύ μας συνεργασία,

Με τιμή και εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων

Συναδέλφισσες,οι

Η ατομική αξιολόγηση των διευθυντών ξεκινάει. Η πρώτη δυνατή φωνή άρνησης στο Σύλλογο μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι, εκπαιδευτικοί και  διευθυντές. 

Οι διευθυντές ως κομμάτι του εκπαιδευτικού κινήματος και των συλλόγων μας  μπορούν και πρέπει να σταθούν απέναντι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση-απόλυση των συναδέλφων και στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου.

Να είναι σίγουροι οι αξιολογητές ότι θα βρουν μπροστά τους την εκπαιδευτική κοινότητα

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: