Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Εγκρίθηκαν 1.800 πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών

anaplirwresΕθελοντισμός για όσους έχουν άδεια ανατροφής.
 
Μέχρι 30 Νοεμβρίου θα καλυφθούν τα κενά δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας στην εκπομπή «στον ενικό» στο STAR μετά από σχετική ερώτηση.

O κ. Λοβέρδος ανέφερε και τους τρόπους κάλυψης των κενών.

- Εξασφάλισε 800 πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ για τις δομές της Ειδικής Αγωγής
- 1000 πιστώσεις για προσλήψεις  αναπληρωτών. Με τη βοήθεια των Υπουργών Σταϊκούρα, Μητσοτάκη το Υπουργείο ξεπέρασε τα προβλήματα που υπάρχουν με την αξιοποίηση των χρημάτων από τις άδειες άνευ αποδοχών.
- 86 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα σχολεία.
- Από τη μη υπογραφή των συνταξιοδοτήσεων
- 100 μόνιμες προσλήψεις
- Εθελοντική εργασία για μόνιμους εκπαιδευτικούς με άδεια ανατροφής
 
Δεν έγινε καμιά αναφορά σε προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ, που όπως έχουμε γράψει ούτε και πέρσι επιλέχτηκε ως μέσο κάλυψης των κενών μετά τις έντονες αντιδράσεις κυρίως των νηπιαγωγών.

Για τον εθελοντισμό ο Υπουργός Παιδείας έδωσε μια άλλη διάσταση. Δεν θα αφορά, απ” ότι συμπεραίνουμε, τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς αλλά τους μόνιμους που έχουν άδεια ανατροφής. Ο Υπουργός είναι σε συζητήσεις με τον κ. Κεγκέρογλου για το όλο θέμα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε τα ακόλουθα:
 
» Έχω  άδεια ανατροφής του παιδιού, γυναίκες κατά βάση αλλά και άνδρες, ένας από την οικογένεια που με μια προσφορά 300 ευρώ για τη στήριξη της οικογένειάς τους, μέσα από το Υπουργείο Εργασίας μπορούν να δώσουν αυτοί εθελοντικά  την  εργασία τους» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Καλόγηρος Βασίλειος
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: