Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ/ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

clip_image002[4]Το ΔΣ του συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου συνεδρίασε στις 8/10/2014 στο Δ.Σ. Μαραθοκάμπου με τα εξής θέματα:

  1. Ενημέρωση από ολομέλεια προέδρων
  2. Αξιολόγηση – απεργία/αποχή της ΔΟΕ
  3. Παράσταση διαμαρτυρίας για τα λειτουργικά κενά
  4. Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους συναδέλφους της Χίου, Γιώργη Αμπαζή και Μάρκο Σκούφαλο
  5. Συνάντηση με Σχολικές συμβούλους
  6. ΣΑΤΑ σχολείων

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 1ης Οκτώβρη, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση του προεδρείου, μετά την παραίτηση της προέδρου, Μαρίας Δάλλη, για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και την παραίτηση του αντιπροέδρου Χρήστου Πανούσου, που πλέον εργάζεται στη Β/βάθμια. Να σημειωθεί ότι η ανασυγκρότηση έγινε χωρίς την παρουσία των μελών της ΔΑΚΕ, παρόλο που επιθυμία όλων των μελών του Δ.Σ. ήταν η διαδικασία να γίνει παρόντων όλων των παρατάξεων. Δεδομένου όμως ότι ήταν ήδη η δεύτερη φορά που απουσίαζαν από το Δ.Σ. τα μέλη της ΔΑΚΕ και ότι και οι δύο παραιτήσεις είχαν κατατεθεί πάνω από 15 ημέρες νωρίτερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε κανονικά στις αντικαταστάσεις των μελών (εφόσον είχαμε απαρτία και το προεδρείο θα παρέμενε αντιπροσωπευτικό-αναλογικό). Έτσι, έγινε η ανασυγκρότηση ως εξής:

Πρόεδρος: Κακαγιάννης Αντώνης

Αντιπρόεδρος: Πόθα Ελισάβετ

Γραμματέας: Εμμανουηλίδου Αλεξία (παρέμεινε ως είχε)

Ταμίας: Σκρίνος Αλεξανδρής

Μέλη: Δάλλη Μαρία, Μπαρμπάκη Μαρία, Αρχοντούλης Ιωάννης

1. Ολομέλεια Προέδρων: ο πρόεδρος ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της Ολομέλειας που έγινε τη Δευτέρα στις 6/10/14 στην Αθήνα: Δεν υπήρχε απαρτία, επειδή υπήρξαν μόνο 4 Σύλλογοι οι οποίοι είχαν απόφαση Γ.Σ., με αποτέλεσμα στο τέλος να γίνει ανοιχτό Δ.Σ. και να παρθούν αποφάσεις που μπορείτε να τις δείτε στο: http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=10908

2. Αξιολόγηση – απεργία/αποχή της ΔΟΕ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου:

1. Χαιρετίζει τους Διευθυντές των σχολείων (Μαραθοκάμπου, Μεσαίου Καρλοβάσου, Πυθαγορείου και Χώρας) που αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση, και τους καλεί να εμμείνουν στη στάση τους αυτή.

2. Καλεί τους Διευθυντές που συμμετείχαν να αλλάξουν στάση, να συνταχτούν με τον κλάδο ενάντια στην αξιολόγηση και να αποσύρουν τις εργασίες τους (έως 15-10).

3. Καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας, να μην καταθέσουν κανένα σχέδιο δράσης ή προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου στο παρατηρητήριο της ΑΕΕ, ακολουθώντας την από 25/9 απόφαση της ΔΟΕ για απεργία - αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

4. Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να μην εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη στελέχωση των 5μελών επιτροπών ανά νομό και να απέχουν από την «εθελοντική» αξιολόγηση.

Τέλος, αποφάσισε δύο συναντήσεις με του Διευθυντές και Προϊστάμενους όλων των σχολείων/νηπιαγωγείων που θα γίνουν α) την Τετάρτη 15/ 10 στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου στις 7:00 μ.μ και β) την Παρασκευή 17/10 στο 1ο Δ.Σ. Σάμου στις 7.00 μ.μ., ώστε όλοι μαζί να συζητήσουμε τρόπους μη εφαρμογής της αξιολόγησης σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΔΟΕ.

3. Παράσταση διαμαρτυρίας για τα λειτουργικά κενά

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης για τα λειτουργικά κενά, τις δίμηνες αποσπάσεις συναδέλφων και την πληρωμή αναπληρωτών.

Θα ενημερωθείτε για την ημέρα και την ώρα της παράστασης διαμαρτυρίας.

4. Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους συναδέλφους στη Χίο

Στάλθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς Γιώργη Αμπαζή και Μάρκο Σκούφαλο, οι οποίοι δικάζονταν στις 9/10/14.

5. Συνάντηση με Σχολικές συμβούλους

Αποφασίστηκε συνάντηση σχολικών Συμβούλων για τα θέματα της εκπαίδευσης και αξιολόγησης (για τον τόπο και το χρόνο της συνάντησης θα ενημερωθείτε τις επόμενες μέρες)

6. ΣΑΤΑ Σχολείων

Μετά τη μη καταβολή της ΣΑΤΑ σχολείων (συντηρήσεις κτιρίων) από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο προς τη νέα δημοτική αρχή, ώστε να συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό συμβούλιο.

ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ: Πληρωμή αναπληρωτών

Μετά από παρέμβασή μας στην Α/θμια Εκπ/ση για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην πληρωμή των συναδέλφων αναπληρωτών, ο υπεύθυνος μισθοδοσίας δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πληρωθούν στις 27/10/14, ενώ το θέμα θα τεθεί και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ/ντή Εκπ/σης για το γεγονός ότι σε άλλες διευθύνσεις έχουν ήδη γίνει οι πληρωμές και ότι η καθυστέρηση είναι αποκλειστική ευθύνη της τοπικής Δ/νσης. Ωστόσο το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να ενισχύσει με τη μορφή άτοκου δανείου τους συναδέλφους που επιθυμούν, προκειμένου να διευκολυνθούν οικονομικά μέχρι την καταβολή των πληρωμών τους (πληροφορίες στα μέλη του Δ.Σ.)

clip_image002

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: