Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Τι θα δούμε φέτος από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου μέχρι τα Χριστούγεννα

Αυτό είναι το Α΄ μέρος του προγράμματος της Κινηματογραφικής Λέσχης για φέτος και αφορά το διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα. Θα ακολουθήσει και Β΄ μέρος για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2015, το νέο χρόνο.

Οι επιλογές των ταινιών έγιναν από 20 μέλη μας που συμμετείχαν ενεργά στην διαδικασία προσφέροντας το μεράκι, τις γνώσεις τους, καταθέτοντας την άποψή τους, δίνοντας ζωντάνια στην διαδικασία επιλογής και, κυρίως εξασφαλίζοντας το δυναμικό «come back» της Λέσχης μας.

Χωριστήκαμε σε 5 ομάδες των 4 ατόμων. Κάθε ομάδα, ανεπηρέαστη από τις υπόλοιπες, αποφάσισε για τις ταινίες που θέλει να δει αυτή τη σεζόν. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από όλους εμάς που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις επιλογές τους… Το βέβαιον είναι ότι δεν υπήρξε κανενός είδους.. λογοκρισία στις ταινίες που προτάθηκαν από κάθε ομάδα. Κι έτσι η αρχή ήταν η καλύτερη δυνατή… Είναι ουσιαστικά η πρώτη χρονιά που θα δούμε κινηματογράφο χωρίς την βοήθεια του Ιπποκράτη, τον οποίο και ευχαριστούμε και πάλι για την προσφορά του τόσα χρόνια. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι εποχές άλλαξαν, εμείς μετακομίσαμε σε νέα αίθουσα, αυτή της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, και μια νέα αρχή είναι μπροστά μας.

Ελπιδοφόρα, ανανεωτική, ορεξάτη, αυτή.. η νέα εποχή στηρίζεται σε ανθρώπους που ψηφίζουν «ΝΑΙ» στην παρουσία της Λέσχης και την στηρίζουν ενεργά, όχι μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά, προσφέροντας ουκ ολίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για την παραχώρηση του χώρου και ιδιαίτερα τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, που μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, κατάφερε να παραδώσει αυτό το όμορφο αμφιθέατρο στους πολίτες. Πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη σ` αυτό το χώρο αλλά η αρχή έγινε.

Από εδώ και πέρα κάθε λιθαράκι θα κάνει το οικοδόμημα πιο φιλόξενο, πιο σταθερό, πιο έτοιμο να φιλοξενεί τους πολίτες της πόλης και βέβαια τις εθελοντικές ομάδες, όπως η Κινηματογραφική Λέσχη.

Οι προβολές θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 21.00 και οι φίλοι της Λέσχης θα μπορούν να προμηθευτούν κάρτα με 25 ευρώ την κάθε περίοδο (9 ταινίες και 3 ντοκιμαντέρ).

Η Λέσχη πληρώνει πνευματικά δικαιώματα για τις ταινίες που έχει επιλέξει, γι αυτό και όσοι ή όσες δεν επιλέξουν κάρτα μέλους θα υπάρχει αντίτιμο εισιτηρίου 5 ευρώ.

Οργανωμένο κυλικείο θα μας περιμένει με τα γνωστά (σούμα, μπυρίτσα, σάντουιτς και πολλές εκπλήξεις!) ..στη γωνία. Η φετινή πρωτοτυπία έγκειται στο ότι η κάθε ομάδα που έχει αναλάβει την λειτουργία του κυλικείου κάθε μήνα θα μπορεί να εμπλουτίζει την λειτουργία του με λιχουδιές (φαγώσιμες και.. πόσιμες) κατά βούληση, βάζοντας την δική τους πινελιά και σε αυτόν τον χώρο.

Οφείλουμε, για άλλη μια φορά, να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς μας, που μας στηρίζουν τόσα χρόνια (το 2015 συμπληρώνονται 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας της Λέσχης ) στην πόλη μας. Και τέλος στον Δημήτρη Τσιαγκλή και στην Λορένα Γαβριηλίδου ευχαριστήρια για τις δύο υπέροχες …γαλαξιακές φωτογραφίες του εξωφύλλου.

Καλό Χειμώνα και καλή θέαση….

Το πάντα διευρυμένο Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου

Πληροφορίες τηλέφωνα

Site www.cineclubsamos

Τηλ 6977/533272, 6947/725296, 6945/995976

¨ Οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο
στις 21:00 στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου
¨ Το εισιτήριο κοστίζει 5€
¨ Οι ταινίες με αστερίσκο (*) προβάλλονται ΔΩΡΕΑΝ
¨ Διατίθεται Κάρτα Μέλους στην τιμή των 25€

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

04/10 MONSIEUR LAZHAR – O EΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡ

11/10 JEUNE ET JOLIE – ΝΕΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ

18/10 10000 ΝΥΧΤΕΣ – ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ *

25/10 ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

01/11 SCENES OF A SEXUAL NATURE -ΣΚΗΝEΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ

08/11 LE PRENOM - ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ

15/11 H TEΧΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ – ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ *

22/11 LA VIE D’ADELE - Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ

29/11 ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ (ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ)

30/11 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΣΠΑΡΤΑΛΗ (ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ)

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

06/12 LA ANTENA

13/12 ΤΟ ΧΡΩΜΑ – ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ *

20/12 IL GATOPARDO - Ο ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: