Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή του Συλλόγου Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ προς τον Υπουργό Παιδείας για την συναδέλφισσα Σταυρούλα Μητσάκου.....

«Το μάθημα που παίρνει όμως κ. Υπουργέ είναι πως δεν την σώζουν ούτε οι αριστείες, ούτε οι καινοτομίες, ούτε τα βραβεία.

Κύριε Υπουργέ

Η συνάδελφος Σταυρούλα Μητσάκου αναπληρώτρια εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ08 μέλος του Συλλόγου μας διαμαρτύρεται για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά την ανακοίνωση του διορισμού της, ( στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου) και της τοποθέτησής της στο νομό Κορινθίας.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Κορινθίας δεν αναρτήθηκε πίνακας των κενών, τα οποία είχαν ανακοινωθεί στις άλλες τοποθετήσεις της Α’ φάσης και δεν καλύφθηκαν.

Η συνάδελφος δεν είχε την δυνατότητα να επιλέξει (αν και υπήρχαν κενά σε τέσσερις (4) ομάδες σχολείων) και να καταθέσει την αίτηση τοποθέτησής της στη διεύθυνση Π.Ε. Κορινθίας με σειρά προτεραιότητας. Δυστυχώς, τηλεφωνικά , (με εντολή του Διευθυντή ) της ανακοίνωσαν μόνο το λειτουργικό κενό   Νεμέα –Κόρινθος.

Η συνάδελφος κατοικεί στην Αθήνα και έρχεται στην Κόρινθο με τον προαστιακό. Δεν μπορεί να νοικιάσει σπίτι στην Κόρινθο διότι ήδη πληρώνει ένα στεγαστικό δάνειο για την οικία της στην Αθήνα. Είναι συμβασιούχος και όπως καταλαβαίνετε εργάζεται έως το τέλος της σχολικής χρονιάς από την ημέρα τοποθέτησής της και κάθε καλοκαίρι είναι άνεργη. Είναι διαζευγμένη εδώ και πολλά χρόνια , έχει μεγαλώσει δυο παιδιά και το ένα παιδί της είναι άνεργο. Τα έξοδα για την Κόρινθο είναι 120 ευρώ για τον προαστιακό ,ταξί για το σχολείο της Κορίνθου από τον προαστιακό γιατί δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία 8 ευρώ την ημέρα,   και 9 ευρώ   την ημέρα για να πηγαίνει στην Νεμέα με υπεραστικό λεωφορείο σύνολο τον μήνα κύριε υπουργέ τουλάχιστον 292 ευρώ!

Ο διευθυντής Π.Ε. Κορινθίας κ. Παπαγεωργάκης στην επιστολή της συναδέλφισσας που διαμαρτύρεται για την τοποθέτηση της ,δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, και ότι προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, νόμιμα και ενήργησε προτάσσοντας το συμφέρον της υπηρεσίας. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας της συναδέλφισσας, αλλά και του Συλλόγου μας. Δυστυχώς και πάλι οι προσπάθειες δεν έφεραν αποτέλεσμα. Επέμενε στην άποψή του και ζήτησε «να τον καταγγείλουμε»!!!

Δηλαδή για τον Διευθυντή Π.Ε. κ. Παπαγεωργάκη, ο παράγοντας άνθρωπος, τα προβλήματα και οικονομικές και δυσβάστακτες υποχρεώσεις , δεν υπολογίζονται. Αντί αυτών προτάσσονται υπηρεσιακοί λόγοι (Η Νεμέα είναι περιοχή που δύσκολα θα τη ζητήσει με αίτησή του κάποιος νεοδιόριστος και έτσι τοποθετώ με εντολή μου την εκπαιδευτικό εκεί). Επίσης, μέχρι και τότε (Α΄ φάση) ενεργούσε εντελώς διαφορετικά. Ανακοίνωνε τα κενά και οι νεοδιοριζόμενοι έκαναν αιτήσεις για τοποθέτηση. Αυτό δε έκανε και στη Β΄ φάση, κατά την οποία μάλιστα διορίστηκαν πάλι μόνο τρείς (3) συνάδελφοι, όσοι και τότε που επέλεξε, να μην κοινοποιήσει τα κενά.

Όπως καταλαβαίνεται η συνάδελφος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις βεβαρυμμένες οικονομικές υποχρεώσεις της και να συντηρήσει την οικογένεια της. Αντιμετωπίζει σοβαρό, οικογενειακό, οικονομικό έως και βιοποριστικό πρόβλημα.

Κύριε υπουργέ

Η εκπαιδευτικός Σταυρούλα Μητσάκου πήρε βραβεία   μαζί με τους μαθητές της και τους συναδέλφους της τιμώντας την υπηρεσία. Παραθέτουμε μερικά που αφορούν στην υπηρεσία της τα τελευταία χρόνια.

A' βραβείο σε Ε΄ τάξη Δημοτικού στον πανελλήνιο διαγωνισμό για την « Οδική ασφάλεια» με το  12ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, διοργάνωση Υπουργείο Συγκοινωνιών και ΕΛΤΑ - 2011

Α΄ βραβείο και Β΄ βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Το δέντρο που αγαπώ» με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου Λακωνίας - διοργάνωση Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας  - 2012,

3ο βραβείο για τον αντικαπνιστικό αγώνα (διαγωνισμός ζωγραφικής) με 2ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου και ειδικό έπαινο σε μαθήτρια της Ε΄ τάξης του 10ο Δημοτικού Σχολείου   Κορίνθου.

2ο  βραβείο «Οι ωραιότερες εικόνες του τόπου μου» από Ίδρυμα Θεοχαράκη με 2ο Σχολείο Λουτρακίου 2014.

Το μάθημα που παίρνει όμως κ. Υπουργέ είναι πως δεν την σώζουν ούτε οι αριστείες, ούτε οι καινοτομίες, ούτε τα βραβεία. Είναι καχύποπτη πλέον για το τι σημαίνει «καινοτόμος εκπαιδευτικός», για το τι σημαίνει «εργαζόμενος του μήνα».  

Παρακαλούμε θερμά, για τις δικές σας ενέργειες , έτσι ώστε σύντομα, μια λάθος εκτίμηση ενός υπηρεσιακού παράγοντα, να διορθωθεί, λύνοντας όλα τα προβλήματα – παρατυπίες- που προαναφέρθηκαν.

Συνημμένα σας υποβάλλουμε:

  1. Επιστολή της Συναδέλφου http://www.sepek.gr/index.php/keimena-melon/574-anoikti-epistoli-anaplirotrias-pros-tin-ekpaideftiki-igesia
  2. Ερωτήματα που υποβάλλαμε στον κ. Παπαγεωργάκη Δ/ντή ΠΕ Κορινθίας. http://www.sepek.gr/index.php/anakoinoseis/575-syllogos-erotimata-pros-ton-diefthynti-ekpaidefsis-me-aformi-tin-topothetisi-synadelfou-anaplirotrias-xoris-aitisi-tis-kai-xoris-na-tis-gnostopoiisei-ta-kena

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: