Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ελλείψεις Εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβάσου

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν οι Σύλλογοι Πολυτέκνων και Τριτέκνων Σάμου, προς στη βουλευτή Σάμου, περιφέρεια Β. Αιγαίου, Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου και σε φορείς, για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου και σε μη εκτέλεση δρομολογίου μεταφοράς μαθητών προς το σχολείο.

Διαβάστε όλη την επιστολή

ΠΡΟΣ:

  • Βουλευτή Σάμου κα. Αγνή Καλογερή.
  • Αντιπεριφερειάρχη Ν. Σάμου κ. Νικόλαο Κατρακάζο.
  • Περιφερειακή Δνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.
  • Α΄Βάθμια Εκπαίδευση Σάμου.
  • Σχολική Επιτροπή Δήμου Σάμου.

ΚΟΙΝ.:

  • Δήμαρχο Σάμου κ. Αγγελόπουλο Μιχαήλ.

  • Κοινοβουλευτικά Κόμματα

  • Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) 

  • Σύλλογοι Πολυτέκνων & Τριτέκνων Σάμου Ικαρίας & Φούρνων.

  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτ. Σχολείου Μεσαίου Καρλοβάσου.

1. Σας γνωρίζουμε ότι περιήλθαν στο Γραφείο μας καταγγελίες γονέων τόσο μελών μας όσο και ετέρων οικογενειών που αφορούν σε έλλειψη εκπαιδευτικού, σε υφαρπαγή δια αιφνίδιας αποσπάσεως ετέρου και σε μη εκτέλεση δρομολογίου που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου που ως αποτέλεσμα έχει την ταλαιπωρία των προ πολλού αφημένων στην τύχη τους ακριτικών μας οικογενειών αλλά ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ των παιδιών μας του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ αυτού του έρμου τόπου ως είθισται στην τοπική διάλεκτο να αναφέρεται.

2. Προκειμένου να διασταυρώσουμε τα ανωτέρω και δεδομένης της αγάπης μας προς τα παιδιά αιτηθήκαμε εγγράφως από την Δντρια του Δημοτικού Σχολείου Μεσαίου Καρλοβάσου με (α) σχετικό να μας διευκρινίσει τι ακριβώς συμβαίνει. Η κ. Δντρια με (β) όμοιο μας ενημέρωσε ως κατωτέρω:

α. Η Β’ Τάξη του Σχολείου λειτουργεί από την αρχή του σχολικού έτους με ένα (1) παιδαγωγό και είκοσι έξη (26) παιδιά το οποίο κάνει αδύνατο τόσο τον έλεγχο από τον εκπαιδευτικό όσο και ανέφικτη την αφομοίωση των μαθημάτων από τους μικρούς μαθητές.

β. Το ολοήμερο στο οποίο ενεγράφησαν πάνω από πενήντα (50) παιδιά κατόπιν της αιφνίδιας απόσπασης εκπαιδευτικού δεν λειτουργεί από 24 Σεπ 2014 για τους μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων λόγω της ύπαρξης ενός και μόνο εκπαιδευτικού αναγκάζοντας τα παιδιά να μένουν, αν υπάρχει δυνατότητα, με παππούδες και γιαγιάδες ή και φίλους που επιστρατεύτηκαν για αυτό ή στην χειρότερη και μόνα τους αφού οι γονείς αγωνίζονται για το μεροκάματο δημιουργώντας και ετέρα αναστάτωση και πρωτίστως αγωνία στην οικογένεια.

γ. Από 07 Οκτ 2014 το λεωφορείο δεν μεταφέρει τους μαθητές από το Παλαιό Καρλόβασι λόγω προβλήματος του δρόμου με αποτέλεσμα να κατεβαίνουν στο λιμάνι επιτάσσοντας ΙΧ οχήματα και στη συνέχεια μετεπιβιβάζονται στο λεωφορείο θυμίζοντας εποχές του ’50.

δ. Η κα Δντρια με (γ, δ, ε και στ) σχετικά ενημέρωσε εγκαίρως και πλήρως τους αρμοδίους οι οποίοι δυστυχώς ως φαίνεται μέχρι σήμερα κώφευσαν στις εκκλήσεις της.

3. Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε την άμεση επίλυση απάντων των τεθέντων θεμάτων και σας υπενθυμίζουμε ότι αφορούν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ιδιαιτέρως ΠΑΙΔΙΚΕΣ ψυχούλες και όχι συμπαθή προς σφαγήν αμνοερίφια.
4. Τα σχετικά επισυνάπτονται.

Με σεβασμό

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ                                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Εμμανουήλ Λ. Χατζηδημητρίου                             Απόστολος Γ. Τσιώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: