Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Εισήγηση Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ – Πρόγραμμα Δράσης

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ

Σάββατο, 27/9/2014 στις 10 π.μ

Α. ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

Η καταστροφική πολιτική λιτότητας κυβέρνησης – τρόικας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση έχοντας δημιουργήσει συνθήκες εξαθλίωσης και κοινωνικής ερήμωσης σε εργαζομένους και σοβαρή οπισθοδρόμηση στα δημόσια κοινωνικά αγαθά….

Ιδιαίτερα θα αγωνιστούμε για τα παρακάτω αιτήματα αιχμής:

- καμιά απόλυση εκπαιδευτικού – επαναφορά των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, κανείς εκπαιδευτικός εκτός δομών του υπουργείου παιδείας,

- αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ,

- να παγώσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων, ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη και την κατάργηση του ν.4024/11, που τις συνδέει με την αξιολόγηση, κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και σχολείων….

Β. Πρόγραμμα δράσης

1. Πρώτος άξονας δράσης: Ενωτικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες ΟΛΜΕ, με ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ΑΔΕΔΥ για: φορολογικό – συνταξιοδοτικό – νέο μισθολόγιο – νέος συνδικαλιστικός νόμος. Πρόταση προς ΑΔΕΔΥ για πανδημοσιοϋπαλληλική κινητοποίηση (συλλαλητήριο και στάση) στις 10 Οκτώβρη ημέρα της εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση, και απεργία (πανεργατική) το Νοέμβρη.

2. Δεύτερος άξονας δράσης: Με αιχμή τα εργασιακά αιτήματα των εκπαιδευτικών και τα εκπαιδευτικά προβλήματα (ν.4186/13, περικοπές, συγχωνεύσεις κ.λπ.), επιδίωξη άμεσης συνεργασίας με τη ΔΟΕ για διαμόρφωση κοινού προγράμματος αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τον Οκτώβρη, με κλιμάκωση και διάρκεια, με πρώτο βήμα την οργάνωση συλλαλητηρίων για την παιδεία τον Οκτώβρη. Αναγκαία προϋπόθεση η προσέγγιση και στενή συνεργασία ΕΛΜΕ και διδασκαλικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα και η συνεργασία με τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων.

3. Τρίτος άξονας δράσης: προγραμματισμός παρεμβάσεων της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ σε συνεργασία με τα συντονιστικά των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, με συγκεντρώσεις στα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

4. Τέταρτος άξονας δράσης: υλοποιώντας την απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στις 21/8/2014, με την οποία αποφασίστηκε η προκήρυξη Απεργίας – «Αποχής», και την απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ (17-9-14), η ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ κηρύσσει Απεργία – Αποχή για τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  «από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10)». Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους Διευθυντές σχολείων και τους Σχολικούς Συμβούλους να μη συμμετάσχουν σε καμιά διαδικασία με την οποία υλοποιείται το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο για την Αξιολόγηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

-Οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο

-Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει

- Αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

clip_image002

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

( ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ)   …………….. ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: