Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ποινή 11.000 ευρώ για συνδικαλιστική δράση

sxoleioΗ δασκάλα Ελισάβετ Παπαδοπούλου, ένα από τα θύματα του μνημονιακού νόμου περί αυτοδίκαιης αργίας σε εκπαιδευτικούς για πειθαρχικά παραπτώματα, τιμωρήθηκε για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά» με εξοντωντικό χρηματικό πρόστιμο.

Την ίδια ώρα που ο υπουργός Παιδείας, Ανδρ. Λοβέρδος, συσκέπτεται με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα φαινόμενα διώξεων, απειλών για αργίες και επιβολής..

αργιών σε εκπαιδευτικούς με βάση τον μνημονιακό νόμο 4093/2012 (με τον οποίο ορίζεται αυτοδίκαιη αργία σε οποιονδήποτε εκπαιδευτικό παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο), επιβάλλεται ποινή 11.000 ευρώ στη δασκάλα Ελισάβετ Παπαδοπούλου, με την κατηγορία της «αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας».

Η δασκάλα Ελισάβετ Παπαδοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Περιφέρειας Μολάων Ν. Λακωνίας, εγκαλείται με βάση τον «νέο» πειθαρχικό κώδικα για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας», γιατί ως πρόεδρος και αιρετή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (οργανικά κενά κ.λπ.).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: