Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ: 10 Σεπτεμβρίου 2014 - Μετακινήσεις εκπαιδευτικών - 38 λειτουργικά κενά Δασκάλων & Νηπιαγωγών

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, στις 10 Σεπτεμβρίου 2014, εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

1. «Tοποθέτηση εκπαιδευτικού από λειτουργική υπεραριθμία» (Έκτακτο)

2. «Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών για βελτίωση θέσης εντός ΠΥΣΠΕ» (Έκτακτο)

3. «Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ-60 και ΠΕ-70 από τον τακτικό προϋπολογισμό»

4. «Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ- 60 και ΠΕ-70 από ΕΣΠΑ για τα Ολοήμερα»

5. «Τοποθετήσεις μόνιμων εκπαιδευτικών ΠΕ- 19/20 που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ»

Στο πρώτο θέμα τοποθετήθηκε η εκπαιδευτικός ΠΕ-70/Δασκάλων, Διαμαντή Πασχαλίνα στον Όρμο Καρλοβάσου, επειδή ήταν λειτουργικά υπεράριθμη στο Δ.Σ. Υδρούσας (δεν λειτούργησε το Ολοήμερο).

Ως δεύτερο θέμα ήταν οι τοποθετήσεις δύο εκπαιδευτικών που ζητούσαν βελτίωση θέσης. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν οι συνάδελφοι Κολιάτσα Ευγενία, ΠΕ-60/Νηπιαγωγών, στο νηπιαγωγείο Κοκκαρίου και η Καρακώστα Χρυσή, ΠΕ-70/Δασκάλων, στο Δ.Σ. Αγίου Κων/νου.

Στο τρίτο θέμα τοποθετήθηκαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΠΕ-70/Δασκάλων & ΠΕ-60/ Νηπιαγωγών από τον τακτικό προϋπολογισμό, ενώ στο τέταρτο θέμα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από ΕΣΠΑ για τα Ολοήμερα σχολεία.

Ζήτησα:

1. να προηγηθούν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Β’ Σάμου για να μπορέσουν να φύγουν από τη Σάμο και έγινε αποδεκτό από τα μέλη του ΠΥΣΠΕ

2. να παραμείνουν οι εκπαιδευτικοί που είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν Ολοήμερο στα σχολεία Μεσαίου Καρλοβάσου, Όρμου, Κοκκαρίου, Μυτιληνιών & Πυθαγορείου, αλλά δεν έγινε αποδεκτό. Τους εξήγησα ότι υπάρχει σχετική εγκύκλιος 138884/Γ1/2-9-14, η οποία αναφέρει ότι:

3. Επιπρόσθετα, οι δάσκαλοι που θα προσληφθούν, μέσω του ΕΣΠΑ (υποστήριξη ολοήμερων σχολείων), θα τοποθετηθούν αποκλειστικά στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, πλην των ΕΑΕΠ.

Η τοποθέτηση των δασκάλων αυτών θα πρέπει να γίνει  στις σχολικές μονάδες, στις  οποίες δεν υπάρχει δάσκαλος στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Δείτε ΕΔΩ όλο το έγγραφο

Σύμφωνα με την εγκύκλιο πρότεινα στα σχολεία που υπάρχουν δάσκαλοι στα Ολοήμερα να παραμείνουν και να καλυφθούν τα κενά τους από τον τακτικό προϋπολογισμό. Άλλωστε μετά τις τοποθετήσεις θα παραμείνουν λειτουργικά κενά στα σχολεία, επειδή οι συνάδελφοι είναι λιγότεροι. Τους επεσήμαινα ότι δεν υπάρχουν ξεχωριστές θέσεις για τα Ολοήμερα στις σχολικές μονάδες και ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι αυτός που αποφασίζει για την κατανομή των τάξεων σε κάθε σχολείο.

Δυστυχώς η πρότασή μου δεν πέρασε με αποτέλεσμα να δηλώσω ότι δεν συμμετέχω στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ για τα ολοήμερα σχολεία. Παρέμεινα όμως στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για να ελέγξω τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις των συναδέλφων.

Όλες τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Ως πέμπτο θέμα ήταν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ-19/20 Πληροφορικής που ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ. Τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί στα Δ.Σ.: Χουβαρδάς Ιωάννης/ 23,86/ 1ου Νέου Καρλοβάσου, Βουρλάκος Μιχαήλ, 8,16/2ο Σάμου, Κυριακίδης Δημήτρης/ 8,08/ 1ο Σάμου.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα λειτουργικά κενά που μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Ζήτησα να προστεθούν ακόμη τέσσερα (4) λειτουργικά κενά στα Δημοτικά σχολεία, Μεσαίου Καρλοβάσου για να χωρισθεί τάξη, η οποία έχει μεγαλύτερο αριθμό μαθητών από 25, 2ου Ραχών (2) στη Β’ Σάμου για να λειτουργήσει ως 4/θέσιο όπως και πέρυσι, αφού έχει τον ίδιο αριθμό μαθητών και 2ου Αγίου Κηρύκου (ολοήμερο). Η πρόταση ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία 4-1.

Μετά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών υπάρχουν 29 λειτουργικά κενά Δασκάλων (7 στη Β’ Σάμου) και 9 Νηπιαγωγών (2 στη Β’ Σάμου) στο ΠΥΣΠΕ Σάμου.

Δεν τοποθετήθηκε δάσκαλος στη Θύμαινα (Β’ Σάμου) και υπολειτουργούν τα σχολεία Χώρας, Μυτιληνιών, Κοκκαρίου, Βαθέος και Όρμου Καρλοβάσου.

Επίσης, δεν τοποθετήθηκαν νηπιαγωγοί στα νηπιαγωγεία, Ηραίου, Βουρλιωτών, 2ου Νέου Καρλοβάσου και Θύμαινας.

Μετά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών από το ΠΥΣΠΕ Σάμου στις 10/9, η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου μετακίνησε συναδέλφους σε σχολεία/νηπιαγωγεία για να γίνει ο αγιασμός στις 11/9.

Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι δεν μετακινούμαστε από σχολείο/ νηπιαγωγείο με προφορική εντολή του Δ/ντή εκπ/σης, αλλά ζητάμε οπωσδήποτε έγγραφη εντολή, γιατί νομικά δεν κατοχυρωνόμαστε για ό,τι συμβεί και ενημερώνουμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου και της Ικαρίας και τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ.

Σας ευχόμαστε Καλή και αγωνιστική σχολική χρονιά!

Καλή διαμονή στους νέους συναδέλφους!

Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

Δεν υπάρχουν σχόλια: