Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ακυρώθηκε η εκλογή της περιφερειάρχου Β. Αιγαίου

Την ανατροπή στο χάρτη των περιφερειών, όπως αυτός προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, έφερε η απόφαση Εφετείου, το οποίο ακύρωσε την εκλογή της Χριστιάνας Καλογήρου στην θέση της περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου. Το β΄τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά εξέδωσε τη σχετική απόφαση.

Η ένσταση κατά της Χριστιάνας Καλογήρου και του αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, Στρατή Κύτελλη συνυπογραφόταν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ζερδελή, τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Τεντόμα και τους  Παναγιώτη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Μάντζαρη και άλλους τρεις πολίτες με το αιτιολογικό ότι κατείχαν διευθυντικές θέσεις το αμέσως προηγούμενο διάστημα των εκλογών, σύμφωνα με το «Βήμα».

Η πρώην βουλευτής της ΝΔ σε δήλωσή της ανέφερε ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά διευκρίνισε πως όπως έχει δικαίωμα και υποχρέωση καταθέτει αμέσως αίτηση αναιρέσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Στόχος της είναι έως την προσεχή Παρασκευή 8 Αυγούστου να καταθέσει την αίτηση αναιρέσεως με προοπτική να υπάρξει απόφαση έως τέλος του μήνα καθώς από το Σεπτέμβριο αναλαμβάνουν οι νέες διοικήσεις.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: