Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Παρεμβάσεις ΠΕ: Για τη συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ με αίτημα τους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και την κοινή συνεδρίαση ΔΟΕ - ΟΛΜΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29–8–2014 η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση (ιδιαίτερα μαζική για την εποχή) που καλούσαν τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ  με αίτημα μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των τεράστιων κενών εκπαιδευτικών που υπάρχουν σε Π.Ε. και Δ.Ε. (και ταυτόχρονα κατάργηση του νόμου 3848/2010, άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 30/6/2010 κ.ά.).

Τα Δ. Σ. των δύο εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και αντιπροσωπεία των συναδέλφων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης απαίτησαν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και ενώ συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση  με τον Γενικό Γραμματέα (λόγω της για άλλη μια φορά απουσίας υπουργού και υφυπουργού…), ο Γ.Γ. τελικά δεν προσήλθε στη συνάντηση, λόγω της απασχόλησης του με το ουκρανικό ζήτημα(!), όπως μας δηλώθηκε και έστειλε υπηρεσιακούς παράγοντες. Τα Δ. Σ. των ομοσπονδιών εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους αφού, παρά τα επανειλημμένα σχετικά αιτήματα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αρνείται να δεχτεί τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, παραπέμποντάς τους σε συμβούλους–υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΙΘ και αποφεύγοντας έτσι να τοποθετηθεί πάνω στα τεράστια προβλήματα διάλυσης που έχει δημιουργήσει η πολιτική της στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης (τεράστια κενά–ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μηδενικοί διορισμοί μόνιμων εκπ/κών, προσλήψεις αναπληρωτών, αξιολόγηση, διαθεσιμότητα-απολύσεις εκπαιδευτικών, νέο πειθαρχικό δίκαιο–διώξεις εκπ/κών, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπ/κών κ.ά.). Κατάγγειλαν την πολιτική του Υπουργού Παιδείας και τις επικοινωνιακού χαρακτήρα δηλώσεις του περί μαζικών διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, καλώντας τον να σταματήσει να ψεύδεται και να προβεί άμεσα σε μόνιμους διορισμούς εκπ/κών αν θέλει να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία το σχολικό έτος 2014–2015 και αποχώρησαν από τη συνάντηση με τους συμβούλους του υπουργού Παιδείας.

Είναι φανερό ότι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης–Ε.Ε.–ΔΝΤ που πλήττει (και) το Δημόσιο Σχολείο σήμερα είναι οι μαζικοί πανεκπαιδευτικοί αγώνες διάρκειας με στόχο το γενικευμένο πολιτικό αγώνα-ξεσηκωμό για το ψωμί και τη δουλειά, για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε πολύ θετικό βήμα την κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. με στόχο, την κοινή πορεία των δύο ομοσπονδιών (στοιχείο της πρότασής μας προς το Δ.Σ. της ΔΟΕ για την αντιμετώπιση κι ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, όπως και οι συναντήσεις με γονείς κ.ά. φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας). Από την πλευρά της κάθε Ομοσπονδίας (αλλά και των παρατάξεών τους) κατατέθηκαν οι αποφάσεις και οι απόψεις τους για μια σειρά από θέματα (αξιολόγηση, κενά και διορισμοί, νέο λύκειο, υποχρεωτικές μετακινήσεις και δεύτερες αναθέσεις, διώξεις κ. ά.) καθώς και οι αποφάσεις και προτάσεις για το αγωνιστικό πλαίσιο, με κοινό τόπο την πραγματοποίηση Γ.Σ. σε Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ και Ολομέλειας των Προέδρων μέσα στο Σεπτέμβρη για αποφάσεις κοινών απεργιακών κ.ά. αγώνων όλης της εκπαίδευσης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ με πανεκπαιδευτικό μέτωπο κι αγώνα διαρκείας!

Τα σχολειά δεν θέλουν αξιολογητές, θέλουνε δασκάλους και καθηγητές!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: