Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Οι εκπ/κοί του Ρεθύμνου και της Βέροιας ακύρωσαν τα σεμινάρια των Δ/ντών για την αξιολόγηση

Με μαζικό τρόπο οι δάσκαλοι της Βέροιας, συμμετέχοντας στη 3ωρη στάση που προκήρυξε ο Σύλλογος Δασκάλων της περιοχής ματαίωσαν προγραμματισμένο σεμινάριο (Πέμπτη 5/6) επιμόρφωσης των Δ/ντων των δημοτικών σχολείων, στο πλαίσιο της περίφημης «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς διευθυντής δεν συμμετείχε τελικά σ’αυτό!

Επίσης, με ανακοίνωση του, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου χαιρετίζει τη μαζική αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου, με τη συμμετοχή του στη στάση εργασίας και την παρουσία του στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, κατά τη διαδικασία μπλοκαρίσματος της πρώτης μέρας των σεμιναρίων διευθυντών για την αξιολόγηση. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους διευθυντές που τάχθηκαν με το μέρος των εκπαιδευτικών και αξιοποίησαν τη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ για τα στελέχη εκπαίδευσης. Η δυναμική παρουσία και στάση μας ακύρωσε την πρώτη μέρα των σεμιναρίων αφήνοντας παρά πίσω τα όποια αντιεκπαιδευτικά σχέδια του υπουργείου παιδείας για τα σχολεία μας και τους εκπαιδευτικούς.

Για 3η φορά μέσα στην ίδια χρονιά ως εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, μπλοκάρουμε τα σεμινάρια που επιδιώκει να περάσει το υπουργείο παιδείας στην πράξη. Ο άνεμος της αντίστασης και ακύρωσης των σεμιναρίων μεταφέρεται από τη μια γωνιά της Ελλάδας στην άλλη. Σε όλη τη χώρα δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών ακυρώνουν τα σεμινάρια στελεχών. Ο αγώνας μας είναι μακρύς και θα τον τραβήξουμε μέχρι τέλους.

Η μάχη των εκπαιδευτικών του Ρεθύμνου συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες. Αξιοποιούμε τις στάσεις εργασίας από τις 8-11 πμ και την απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ για τα στελέχη εκπαίδευσης ώστε κάθε προσπάθεια επιβολής και εφαρμογής αυτής της αξιολόγησης να μείνει στα χαρτιά. Ως ΔΣ εκτιμούμε σε κάθε περίπτωση τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και εφόσον χρειάζεται θα επεκτείνουμε τις 3ωρες στάσεις εργασίας με μετατροπή τους σε απεργία για όσους συναδέλφους επιθυμούν να παραμείνουν στο χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων μέχρι το μεσημέρι.

Αύριο συνεχίζουμε δυναμικά στις 8 πμ στο 15ο Δημοτικό Σχολείο για να ακυρώσουμε στο σύνολό του το διήμερο της πρώτης ομάδας διευθυντών και αμέσως μετά προετοιμαζόμαστε για την Πέμπτη και Παρασκευή προχωρώντας στο μπλοκάρισμα και της δεύτερης διημερίδας.

«Κήρυξη 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα Τρίτη 3 Ιουνίου»

Για τη σημερινή μέρα, Τρίτη 3 Ιουνίου, μετά από εκτίμηση της κατάστασης κρίθηκε απαραίτητη η παράταση της κινητοποίησης και κηρύξαμε ως ΔΣ νέα 3ωρη στάση εργασίας από τις 11-2μμ κάνοντας τη σημερινή μέρα 24ωρη απεργία για τους συναδέλφους.

«Έκτακτη γενική συνέλευση για τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών»

Μετά την πρώτη επιτυχημένη ενέργεια των εκπαιδευτικών του συλλόγου μας, να μπλοκάρουμε τα σεμινάρια της πρώτης ομάδας διευθυντών, προχωράμε σε έκτακτη γενική συνέλευση στο 15ο Δημοτικό Σχολείο αύριο Τετάρτη στις 7 μμ, για την περαιτέρω οργάνωση των κινητοποιήσεων των επόμενων δύο ημερών (δεύτερης ομάδας διευθυντών).

Δυναμικά, μαζικά και ενωτικά πετυχαίνουμε να ανατρέψουμε αυτά τα σεμινάριο και τα σχέδια του υπουργείου παιδείας!!!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                  O Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Τρούλης                                             Γιώργος Σαϊτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: