Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Τα σεμινάρια της ντροπής ακυρώθηκαν παντού!!! Εντυπωσιακή η συμμετοχή των εκπαιδευτικών από τον Αριστοτέλη και στα τρία μπλόκα που καλούνταν διευθυντές των σχολείων μας

Σε παταγώδη αποτυχία οδηγήθηκε το σχέδιο του Υπουργείου να πραγματοποιήσει τα σεμινάρια της ντροπής σε 55 διαφορετικά σημεία της Αττικής, με στόχο να γίνουν λόγω της μεγάλης διασποράς. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε σωματείο είχε τουλάχιστον τρία κέντρα να αποκλείσει μια και εκεί καλούνταν διευθυντές από σχολεία του. Στο σύλλογό μας τα κέντρα είναι έξι!!! Η μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα μπλόκα και η ικανότητα των σωματείων να οργανώσουν και να συντονίσουν τις συγκεντρώσεις, κουρέλιασε κυριολεκτικά τον υπουργικό σχεδιασμό!

Στο σύλλογό μας η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα μπλόκα ήταν συγκινητικά μεγάλη! Πριν ακόμα και από τις 7.00 π.μ. δεκάδες εκπαιδευτικοί τοποθέτησαν τα πανό και τις αφίσες του σωματείου και απέκλεισαν τις εισόδους με αποτέλεσμα να μην ανοίξουν καθόλου. Στις εισόδους στο 150ο δημοτικό στην Κοδρικτώνος, στο 35ο στα Εξαρχεια, στο 16ο στους Αμπελόκηπους, δεκάδες εκπαιδευτικοί βρέθηκαν εκεί και τις απέκλεισαν. Σημαντική η συμμετοχή στην απεργία και των διευθυντών που καλούνταν στα σεμινάρια. Φυσικά, δεν απήργησαν όλες και όλοι. Υπήρξαν διευθυντές και διευθύντριες που διάλεξαν να επιμορφωθούν για τους τρόπους που θα μας καρατομήσουν. Γιατί η άρνησή τους να συνταχτούν με τους εκπαιδευτικούς κι η πρόθεσή τους να συνταχτούν με τη διοικητική πυραμίδα αποδεικνύει ότι διαλέγουν όχθη! Χαιρετίζουμε το αγωνιστικό φρόνημα των διευθυντών εκείνων που δηλώνουν απεργία και απέχουν από το σεμινάριο τιμώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιδιότητα του μέλους του σωματείου και του συνδικάτου. Επιμένουμε σε αυτή την επιλογή και τους καλούμε να δηλώσουν και στο Σύλλογο τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Το υπουργείο ηττήθηκε! Το ίδιο θα συμβεί και τις επόμενες ημέρες. Οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούμε και στα έξι μπλόκα του συλλόγου μας Τετάρτη 150ο, 35ο, 16ο, Πέμπτη-Παρασκευή 69ο, 2ο Χαλκηδόνας, 3ο Γαλατσίου! Οι διευθυντές των σχολείων μας αποποιούμενοι το ρόλο του αξιολογητή, διαλέγοντας το ρόλο του μαχόμενου εκπαιδευτικού απεργούν και μαζί με τους εκπαιδευτικούς αποκλείουμε και πάλι τα σχολεία που έχουν οριστεί ως κέντρα προώθησης της διάλυσης του δημόσιου σχολείου και της χειραγώγησης των εκπαιδευτικών!

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: