Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ακυρώθηκε το σεμινάριο των Δ/ντών στη Σάμο

Σήμερα, Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας και Φούρνων, χάρη στην αγωνιστική στάση των συναδέλφων και τη μαζική, δυναμική παρουσία τους, ακύρωσαν την πραγματοποίηση του σεμιναρίου των διευθυντών για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος.

Χαιρετίζουμε το αγωνιστικό φρόνημα της μεγάλης πλειονότητας των συναδέλφων μας Διευθυντών που δηλώνουν απεργία (15 από τους 20) και απέχουν από το σεμινάριο τιμώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιδιότητα του μέλους των Συλλόγων μας, συμμετέχοντας μάλιστα αρκετοί από αυτούς στην ματαίωση του σεμιναρίου.

Η Διοίκηση, παρά την αρχική αναγνώριση της ματαίωσης του σεμιναρίου και τη δέσμευση ότι δεν θα γίνουν εν κρυπτώ κινήσεις, κάλεσε μεμονωμένα τους ελάχιστους «πρόθυμους να επιμορφωθούν» Διευθυντές στο γραφείο της Α/θμιας Εκπ/σης, προσπαθώντας να μετατρέψει το πρόγραμμα σε ολιγόλεπτη συνάντηση κατά τη διάρκεια του οποίου μάλλον «εμφυτεύθηκε» επιμορφωτικό λογισμικό στους παριστάμενους, μια κίνηση που πρόσθεσε και την τυπική έλλειψη νομιμότητας της διαδικασίας στην παντελή απουσία νομιμοποίησης στη συνείδηση των συναδέλφων και του κλάδου.

Η παρέμβαση των Δ.Σ. των Συλλόγων στο γραφείο της Α/βάθμιας αποκάλυψε ότι η ουσία του σεμιναρίου δεν είχε καμία σχέση με επιμόρφωση, αλλά με τη συμμόρφωση. Η φαιδρότητα του θεάματος «επιμορφούμενων» στο μπαλκόνι του γραφείου, όπου κρύβονταν, καθώς ο Δ/ντης εκπαίδευσης και ο άλλος επιμορφωτής αρνούνταν ότι υπάρχουν συνάδελφοι στο γραφείο, ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση και αποχώρησή τους.

Συνεχίζουμε και αύριο το ίδιο μαχητικά.

Τα Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: