Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Κινητοποίηση συμπαράστασης της ΑΔΕΔΥ στις καθαρίστριες 13/6/2014 - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουνίου στις 14.00 συγκέντρωση συμπαράστασης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες , με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων. Η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει στάση εργασίας από τις από τις 13.30 έως τη λήξη του ωραρίου.

Η συγκέντρωση είχε πέρα από την αλληλεγγύη ως στόχο την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, και της βίαιης καταστολής του αγώνα των καθαριστριών από τις δυνάμεις καταστολής που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών καθαριστριών και μιας δημοσιογράφου.

Οκτώ μήνες τώρα, οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών βρίσκονται καθημερινά μαζί με άλλους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα για να ακυρωθούν οι απολύσεις-διαθεσιμότητες. Δείχνουν με τη στάση και το παράδειγμα τους τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει σήμερα το εργατικό κίνημα που δεν είναι άλλα από τη μαχητικότητα, τη διάρκεια, την ανυποχώρητη στάση. Οι καθαρίστριες αποτελούν το σύμβολο του ανυποχώρητου και διαρκούς αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ και ΔΝΤ.

Παρά την απόφαση της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, της οποίας η ανεξαρτησία φτάνει ως εκεί που επιτρέπουν τα στρατηγική συμφέροντα των αστικών ελίτ, ο αγώνας τους πρέπει να φτάσει ως το τέλος, μέχρι την επαναπρόσληψή τους.

Το δίκιο είναι με το μέρος τους, η αλληλεγγύη μας δεδομένη και διαρκής.

Δεν θα φύγουν αν δεν τους διώξουμε. Όλοι στον αγώνα. Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών και όλων των απολυμένων. Να προσληφθούν όλοι. Σχολικοί φύλακες , χαλυβουργοί , καθηγητές, όλα τα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης και της βαρβαρότητας, της τρόικας των μνημονίων του ΔΝΤ του κεφαλαίου.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: