Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η πρόταση του ΙΕΠ στον υπουργό για την έναρξη και λήξη του σχολικού έτους τις αργίες και τις διακοπές

Η διοίκηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής , που είναι το πλέον αρμόδιο όργανο, ύστερα από συνεδρίαση, εισηγήθηκε με εμπιστευτικό έγγραφο (το οποίο δημοσιεύει κατ αποκλειστικότητα το esos) προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, τα παρακάτω, σχετικά με τον καθορισμό του Σχολικού και Διδακτικού έτους, της περιόδου διδασκαλίας μαθημάτων, των αργιών και διακοπών:

1. Το σχολικό και το διδακτικό έτος να αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου.
2. Τα μαθήματα να αρχίζουν στις 6 Σεπτεμβρίου.
3. Στις 7 Ιανουαρίου, ημέρα εορτής του Αγίου Ιωάννη, να γίνεται μάθημα.
4. Η 30ή Ιανουαρίου να χαρακτηρισθεί ως ημέρα εορτής κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.
5. Τα μαθήματα στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό να λήγουν στις 15 Ιουνίου και στο Γυμνάσιο και το Λύκειο (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) στις 31 Μαΐου.
6. Το σχολικό έτος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να λήγει στις 30 Ιουνίου. Το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου να αξιοποιείται για επιμορφωτικά σεμινάρια.
7. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και εφόσον το επιβάλλουν οι ανάγκες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, να παρατείνεται το διδακτικό έτος, όσον αφορά μόνον τα Λύκεια ,και μέχρι τις 10 Ιουνίου.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται το Προεδρικό Διάταγμα, βασισμένο στην παραπάνω πρόταση του ΙΕΠ.

Στο Προεδρικό Διάταγμα εκτός απροόπτου συμπεριλαμβάνεται  και η σχολική ανάπαυλα την εβδομάδα της Καθαρής Δευτέρας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: