Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ψήφισμα συμπαράστασης της ΓΣ των Προέδρων ΕΛΜΕ για τους Φούρνους Ικαρίας

Σοβαρότατα προβλήματα έχει δημιουργήσει σε πάρα πολλά σχολεία ανά την Ελλάδα η κυβερνητική πολιτική και η προσπάθεια βίαιης εφαρμογής της με κάθε μέσο και κόστος για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ήδη είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους Φούρνους Ικαρίας, όπου λόγω έλλειψης καθηγητών οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου εγκαταλείπουν την προσπάθεια να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για το ζήτημα αυτό υιοθετούμε πλήρως την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων.

Όμως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους μαθητές στους Φούρνους, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Αφορά τους μαθητές Γ΄ Λυκείου των ΕΠΑΛ στις ειδικότητες που καταργήθηκαν και που ακόμα και σήμερα υπάρχουν τμήματα που δεν διδάσκονται πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ή καλύφθηκαν πρόχειρα την τελευταία στιγμή και φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η προετοιμασία των μαθητών θα είναι επαρκής για να φτάσουν στις εξετάσεις, ακόμα και για να πάρουν απολυτήριο.

Τους μαθητές της Α΄ Λυκείου που τους ετοιμάζουν πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις, με θέματα από Τράπεζα Θεμάτων που ακόμα δεν υπάρχει, και που τα αποτελέσματά τους θα συνοδεύουν τον μαθητή μέχρι την είσοδό του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με το ν.4186/13 για την αναδιάρθρωση του Λυκείου που οδηγεί στην έξωση των μαθητών από την τυπική εκπαίδευση, στην κατάρτιση και την απλήρωτη μαθητεία και θα εντείνει τη μαθητική διαρροή.

  • Απαιτούμε να καταργηθεί ο ν.4186/13
  • Απαιτούμε, σε πρώτη φάση, να μην εφαρμοστεί στην Α΄ Λυκείου φέτος
  • Όχι στο σχολείο της αγοράς και των επιχειρήσεων
  • Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο των αναγκών και των οραμάτων της νεολαίας και του λαού μας.

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ

Κατεβάστε το σχετικό Ψήφισμα σε μορφή pdf .. εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: