Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΑΚΑΡΠΗ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

Την Πέμπτη 20-3-14 έγινε η δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ για τη συγκρότηση του νέου Προεδρείου του Συλλόγου.

clip_image001Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ κατέθεσε εκ νέου την πρότασή της για αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο, όπου η κάθε παράταξη θα πάρει όποια θέση επιθυμεί στο Δ.Σ, ανάλογα με τη δύναμή της. Έτσι ως πρώτη δύναμη διεκδικεί τη θέση του προέδρου.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της ΔΑΚΕ, ως δεύτερης δύναμης, η οποία πρότεινε επίσης διαπαραταξιακό-αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο, εμμένοντας ωστόσο στις δύο προϋποθέσεις (οι οποίες αν τηρηθούν, τότε και μόνο τότε θα διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα):

  1. Να συμμετάσχουν όλες ανεξαιρέτως οι παρατάξεις στο προεδρείο και
  2. Να δεσμευθεί γραπτά η Ανεξάρτητη Επικοινωνία ότι σε όσες εκλογικές διαδικασίες γίνουν από δω και στο εξής, να στηρίζει την πρόταση του αντιπροσωπευτικού…

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ στήριξε το αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο και ως τρίτη δύναμη διεκδίκησε τη θέση του αντιπροέδρου.

Η ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (πρώην ΠΑΣΚ) δήλωσε ότι επιθυμεί να συμμετάσχει στο Προεδρείο του Συλλόγου και να αναλάβει τη θέση του ταμία, που της αναλογεί.

Κατόπιν αυτών, η πρώτη προϋπόθεση της ΔΑΚΕ δεν υφίσταται και ρωτήσαμε αν κάνει ανάκληση της δεύτερης προϋπόθεσης, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Οι υπόλοιπες παρατάξεις δήλωσαν ότι είναι ανέφικτο να υπάρξει τέτοιου είδους δέσμευση, που αποτελεί ευθεία παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες των παρατάξεων, πόσο μάλλον που δεν ξέρει κανείς ποια μέλη θα έχουν εκλεγεί ή ποιες θα είναι μελλοντικά οι παρατάξεις στο Δ.Σ.

Ως εκ τούτου, ήταν αδύνατο να προχωρήσουμε σε συγκρότηση του νέου προεδρείου του Δ.Σ. Θεωρούμε ότι οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά την παράταξη της ΔΑΚΕ η οποία προσπαθεί να κωλυσιεργήσει την λειτουργία του Δ.Σ.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ επιθυμεί τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο Προεδρείο του Δ.Σ. Πέρα όμως από τις διαδικασίες της συγκρότησης, το Δ.Σ. θα λειτουργεί κανονικά και θα παίρνει αποφάσεις σε καίρια θέματα.

clip_image002Στο δεύτερο θέμα συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Δ/ντή εκπ/σης.

  1. παραπομπή συναδέλφισσας στον εισαγγελέα: Αναφέραμε ότι η πράξη του Δ/ντή εκπ/σης είναι καταδικαστέα επειδή ένα απλό θέμα διαχείρισης οδήγησε την παραπομπή της συναδέλφου στον εισαγγελέα και καταθέσαμε πρόταση κειμένου, που ψηφίστηκε μόνο από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ, ενώ διαφώνησαν ΔΑΚΕ + ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ. Η ΔΑΚΕ ζήτησε να σταλεί η ανακοίνωση στη συναδέλφισσα και δήλωσε ότι θα τη στηρίξει, αν η συναδέλφισσα την υιοθετήσει. Το κείμενο του ψηφίσματος μπορείτε να το δείτε εδώ.
  1. αποφάσεις συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ: Επειδή ορισμένες αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ έχουν παρερμηνευθεί από τον πρόεδρό του, τέθηκε το αίτημα να ενημερώνονται τα μέλη του ΠΥΣΠΕ, αν πρέπει να αλλάξουν ορισμένες αποφάσεις. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η διάθεση συναδέλφου στο Δ.Σ. Πλατάνου χωρίς απόφαση του ΠΥΣΠΕ, που οδήγησε στη συνέχεια στην παραπομπή της στον εισαγγελέα…
  2. εισαγωγή προσωπικού κωδικού στη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών: Επειδή ο Α.Φ.Μ. και μόνο δεν εξασφαλίζει την αποκλειστική πρόσβαση στη μισθοδοσία (αφού ο Α.Φ.Μ. είναι σχετικά ευρέως γνωστός), ζητήσαμε από το Δ/ντή Εκπ/σης για περισσότερη ασφάλεια να προστεθεί και προσωπικός κωδικός για κάθε συνάδελφο. Μας απάντησε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο και χρειάζονται χρήματα για να γίνει αυτό. Το Δ.Σ. ανάθεσε σε πρώτη φάση στο συνάδελφο, Χρήστο Πανούσο, ως εκπαιδευτικό πληροφορικής να εξετάσει το σύστημα και στη συνέχεια να ξανασυζητηθεί στο Δ.Σ.
  3. άδειες εκπαιδευτικών: Ζητήσαμε να δίνονται άδειες την ημέρα της Παρασκευής όσο και Δευτέρα, επειδή πλέον η συγκοινωνία εκτός Σάμου είναι εξαιρετικά προβληματική. Λάβαμε την απάντηση ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δ/ντή Εκπαίδευσης να τις εγκρίνει. Το Δ.Σ. καλεί το Δ/ντή Εκπαίδευσης να εγκρίνει τις άδειες για τις οποίες συνηγορούν θετικά οι Δ/ντές των σχολείων και επίσης καλεί τους συναδέλφους που έχουν πρόβλημα με τις άδειες να ενημερώνουν άμεσα τα μέλη του Δ.Σ.
  4. δίμηνες αποσπάσεις-οδοιπορικά συναδέλφων: Είμαστε αντίθετοι με τις δίμηνες αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και ειδικά στις ταυτόχρονες μετακινήσεις. Όσον αφορά στις δίμηνες αποσπάσεις εκπαιδευτικών από 2ο Σάμου σε Άγιο Κων/νο και αντίστροφα, πιστεύουμε ότι μπορούσε να βρεθεί λύση εντός Βαθέος και να μην μετακινηθεί η συναδέλφισσα του Αγίου Κων/νου. Όσον αφορά τα οδοιπορικά των συναδέλφων θα υπάρξει συνεννόηση με το γραφείο του Διοικητικού.

clip_image003Στο τρίτο θέμα ψηφίστηκαν ομόφωνα τα δύο (2) ψηφίσματα συμπαράστασης (α. για το Θανάση Αγαπητό, Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο και β. για την πορεία της ΕΔΕ εναντίον διευθυντών 2 σχολείων της Καισαριανής) που κατάθεσε η Ανεξάρτητη Επικοινωνία και που παρατίθενται εδώ.

clip_image004

Στο τέταρτο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα η καταγγελία για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, που κατέθεσε η Ανεξάρτητη Επικοινωνία και παρατίθεται εδώ.

clip_image005Στο πέμπτο θέμα συζητήθηκε η πληρωμή των αναπληρωτών ΕΣΠΑ. Έχουν πληρωθεί το μήνα Φεβρουάριο, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τα επιδόματα των υπευθύνων στα Ολοήμερα σχολεία. Αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί έγγραφο προς τη ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα, επειδή απασχολεί όλη την Ελλάδα.

clip_image006Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των πρακτικών των σχολείων για τις ομάδες εργασίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων Διδασκόντων έχουν αρνηθεί να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας, ενώ ελάχιστοι απομένουν που δεν έχουν ακόμα κάνει πρακτικά (μεταξύ των οποίων και μέλη του Δ.Σ.). Εξάλλου, υπάρχει ανακοίνωση της ΔΟΕ που καλεί του κατά τόπους Συλλόγους να καταγράψουν τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και να ενημερώσουν την Ομοσπονδία.

Διαβάστε την 1η συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: