Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ

Το Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014, το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, παρόντων όλων των μελών του, πληροφορήθηκε την παραπομπή συναδέλφισσας στον Εισαγγελέα Σάμου, με αφορμή έγγραφα που αφορούσαν τροποποίηση διάθεσης εκπαιδευτικού.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που ακολούθησε προς το Δ/ντή Εκπ/σης, έγινε κατανοητό ότι με την εξωφρενική αυτή εξέλιξη, που υπό άλλες συνθήκες θα λυνόταν στα πλαίσια του εκπαιδευτικού κύκλου, επιχειρείται να σταλεί μήνυμα εκφοβισμού και «πειθάρχησης» προς όλους, σε περίπτωση που κάποιος «τολμήσει» να ασκήσει τα δικαιώματα του.

Βλέποντας την οργή του λαού να ξεχειλίζει από την καταπάτηση των πιο στοιχειωδών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του, βλέποντας τις αυταπάτες των «πλεονασμάτων» τους να πέφτουν μία μία κάτω από το βάρος της οικονομικής απόγνωσης και της εργασιακής καταπίεσης, καταφεύγουν στο μοναδικό όπλο που τους απέμεινε: τη φυσική και ψυχική βία, ενώ τα στελέχη της εκπαίδευσης γίνονται μοχλός εφαρμογής αυτών των μέτρων, με αναίτιες ή ακόμη και ανυπαίτιες αφορμές και χωρίς προηγουμένως οποιαδήποτε εξέταση του θέματος.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καταγγέλλει την ενέργεια του Δ/ντή Εκπαίδευσης Σάμου να μην εξαντλήσει τα μέσα που -τουλάχιστον μέχρι πρότινος- συνηθίζονταν, αλλά να παραπέμψει την υπόθεση κατευθείαν στον Εισαγγελέα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη συναδέλφισσα και δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα βρισκόμαστε δίπλα της και θα τη στηρίξουμε και έμπρακτα με όλα τα μέσα.

Ζητάμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και το κλείσιμο της υπόθεσης.

Να σταματήσει τώρα η «βιομηχανία διώξεων» σε εκπαιδευτικούς που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα.

Στην απόπειρα τρομοκράτησης των συναδέλφων απαντάμε με συσπείρωση, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια: