Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Το Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει τελικά στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα.

Μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει, ως όφειλε, στην έκδοση της εγκυκλίου για τις εθελοντικές μεταθέσεις από το Νοέμβριο του 13 με αποτέλεσμα την καθυστέρηση όλων των διαδικασιών στελέχωσης των σχολείων την επόμενη χρονιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Π.Δ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του υπουργείου για τη σχετικοποίηση της οργανικής θέσης, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση και την και προσπάθεια διάσπασης του κλάδου σε «παλιούς» και «νέους», για μία ακόμη φορά μετά το μισθολόγιο-βαθμολόγιο κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων μέσω συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων και σύμπτυξης σχολικών τμημάτων. 

Απαιτούμε:
•    Να καταργηθεί το Π.Δ. 28 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις. Καμία υποχρεωτική μετάθεση. Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να κάνουν αίτηση μετάθεσης, αφού παράλληλα δημιουργηθούν οργανικές θέσεις για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

•    Όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση. Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: