Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΑΚΑΡΠΗ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΔΑΚΕ & ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Το Σάββατο, 15/3/14, έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ για τη συγκρότηση του νέου Προεδρείου του Συλλόγου.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στις 8 Μαρτίου 2014 πρότεινε αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο, όπου η κάθε παράταξη θα πάρει όποια θέση επιθυμεί στο Δ.Σ, ανάλογα με τη δύναμή της. Έτσι ως πρώτη δύναμη η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ διεκδίκησε τη θέση του προέδρου.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της ΔΑΚΕ, ως δεύτερης δύναμης, η οποία πρότεινε επίσης διαπαραταξιακό-αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο, βάζοντας ωστόσο δύο προϋποθέσεις (οι οποίες αν τηρηθούν, τότε και μόνο τότε θα διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα):

  1. Να συμμετάσχουν όλες ανεξαιρέτως οι παρατάξεις στο προεδρείο και
  2. Να δεσμευθεί γραπτά η Ανεξάρτητη Επικοινωνία ότι σε όσες εκλογικές διαδικασίες γίνουν από δω και στο εξής, να στηρίζει την πρόταση του αντιπροσωπευτικού…

Εξηγήσαμε στα μέλη της ΔΑΚΕ ότι είναι τουλάχιστον αδιανόητη η προσπάθειά τους να δεσμεύσουν μια ολόκληρη παράταξη, που λαμβάνει αποφάσεις μετά από συνεδρίαση όλων των μελών της, και μάλιστα ζητώντας να προεξοφληθεί «ες αεί» η πρόταση που θα διαμορφώνεται από τα μέλη της… μάλλον για ορισμένους οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες είναι άγνωστη χώρα…

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ στήριξε το αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο και ως τρίτη δύναμη διεκδίκησε τη θέση του αντιπροέδρου.

Η ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (πρώην ΠΑΣΚ) δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο Προεδρείο του Συλλόγου, επομένως ούτε να αναλάβει τη θέση του ταμία, που της αναλογεί.

Κατόπιν αυτών, προτείναμε στον εκπρόσωπο της ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗΣ να επανεξετάσει το ζήτημα και να συμμετάσχει τελικά στο Προεδρείο του Συλλόγου, όπως αναλογεί στην παράταξή του, ώστε να εκφραστεί η βούληση των συναδέλφων που τους ψήφισαν, χωρίς όμως να υπάρξει διαφορετική τοποθέτηση εκ μέρους του.

Ως εκ τούτου, ήταν αδύνατο να γίνει συγκρότηση του προεδρείου του νέου Δ.Σ. Θεωρούμε ότι οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ, γιατί οι προτάσεις τους -η μία συνάρτηση της άλλης- είναι εναρμονισμένες με την ευρύτερη συνεργασία τους, όπως γίνεται και στο πλαίσιο της συγκυβέρνησή τους (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ) και σκοπό έχουν την καθυστέρηση των διαδικασιών μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ επιθυμεί τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο Προεδρείο του Δ.Σ. Πέρα όμως από τις διαδικασίες της συγκρότησης, το Δ.Σ. θα λειτουργεί κανονικά και θα παίρνει αποφάσεις σε καίρια θέματα, όπως και έγινε.

Έτσι αποφασίστηκε:

1. να γίνει παράσταση στον Δ/ντή Εκπ/σης τη Δευτέρα 17/3 για να συζητήσει τα εξής θέματα:

o παραπομπή συναδέλφισσας στον εισαγγελέα

o αποφάσεις συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ

o εισαγωγή προσωπικού κωδικού στη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών

o άδειες εκπαιδευτικών

o δίμηνες αποσπάσεις-οδοιπορικά συναδέλφων

2. να συμμετάσχει στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 19 & 20 Μαρτίου 2014 και στην απεργιακή συγκέντρωση της 20ης Μαρτίου στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.

3. Την ίδια ημέρα (Πέμπτη) θα γίνει η δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ του συλλόγου στο 1ο Δ.Σ. Σάμου στις 12:30 μ.μ. με τα εξής θέματα:

1. ​συγκρότηση προεδρείου

2. αποτελέσματα συνάντησης με τον Δ/ντή εκπ/σης

3. ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο Θανάση Αγαπητό

4. υποχρεωτικές μεταθέσεις

5. πληρωμή αναπληρωτών ΕΣΠΑ - επίδομα υπευθύνων Ολοήμερων ΕΣΠΑ 

6. πρακτικά Συλλόγων Διδασκόντων για ομάδες εργασίας

Να υπενθυμίσουμε ότι τα Δ.Σ. είναι ανοιχτά για όλα τα μέλη του Συλλόγου, είτε επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση είτε να εισηγηθούν θέμα προς συζήτηση.

Και μια οφειλόμενη απάντηση στον παροξυσμό «συναδελφικότητας» της ΔΑΚΕ:

1. Το τελευταίο για το οποίο μπορούμε να κατηγορηθούμε είναι για έλλειψη αντανακλαστικών και αυτό το γνωρίζουν οι συνάδελφοι, επειδή το έχουμε αποδείξει σε πλείστες περιπτώσεις. Να θυμίσουμε ότι, όταν ήταν άμεση ανάγκη να στείλουμε ψηφίσματα συμπαράστασης σε συναδέλφους, που διώκονταν σ’ όλη την Ελλάδα, η ΔΑΚΕ έβρισκε δικαιολογίες για να μην συνυπογράψει τα ψηφίσματα. Αλλά και ειδικότερα στο ζήτημα της συναδέλφισσάς μας, την ίδια κιόλας ώρα που μας γνωστοποιήθηκε όλο το εύρος της υπόθεσης (ακριβώς πριν από την έναρξη της Γενικής μας Συνέλευσης με παρόντα ΟΛΑ τα μέλη του Δ.Σ.), ομόφωνα ταχθήκαμε στο πλευρό της και πήραμε άμεσα απόφαση έμπρακτης στήριξής της. Ήδη έχει ενημερωθεί και η ΕΛΜΕ Σάμου. Επίσης ζητήθηκε να παρευρεθεί και η ίδια στην πρώτη συνεδρίαση του Συλλόγου για περισσότερη ενημέρωση. Ποιες ακριβώς δάφνες έρχεται να δρέψει τώρα η ΔΑΚΕ και γιατί άραγε;

2. Όσον αφορά τη δήθεν «παρεμπόδιση μόνιμου εκπαιδευτικού να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα», να ξεκαθαρίσουμε ότι:

α) Η συνάδελφος είχε έρθει από την Ικαρία, όπου της είχε κρατηθεί η συνδρομή.

β) Η συνδρομή που παρακρατείται δεν κατατίθεται από Σύλλογο σε Σύλλογο, αλλά στον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Ο ίδιος επίσης την καταβάλει στο νέο του Σύλλογο.

γ) Υπήρχε λίστα συνδρομής (σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ.) για τους συναδέλφους ΕΣΠΑ και τους αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΠΕ, προκειμένου να τακτοποιηθούν οικονομικά για να ψηφίσουν.

δ) Προτάθηκε στη συνάδελφο να πληρώσει τη συνδρομή και να ψηφίσει, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, αφού από το Σύλλογο της Ικαρίας θα της επιστρέφονταν τα χρήματα.

3. Τέλος, σχετικά με την περιβόητη προσβολή των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, που έγινε σημαία στα χέρια της ΔΑΚΕ πριν τις εκλογές μέχρι και σήμερα, να πούμε για τελευταία φορά τα εξής: ο καθένας κρίνεται από τα έργα του και έτσι πιστεύουμε ότι και οι συνάδελφοι της Φυσικής Αγωγής γνωρίζουν καλά ποιος απαξιώνει το έργο της Φυσικής Αγωγής και ποιος υπερασπίζεται τα εργασιακά τους δικαιώματα όλα αυτά τα χρόνια κι αν έχουμε σταθεί ή όχι στο πλευρό τους σε πάμπολλες περιπτώσεις. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μας με τόσους συναδέλφους το αποδεικνύουν. Τα υπόλοιπα λόγια είναι περιττά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: