Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η ΔΗΜΑΡ για τη λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας Myschool

Ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωση :
- εγκαλεί την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για έλλειψη πολιτικής βούλησης να ασχοληθεί σοβαρά με το οργανο-διοικητικό πρόβλημα της εκπαίδευσης
- ζητά αφενός την πιλοτική εφαρμογή αυτής της πλατφόρμας για μια τουλάχιστον σχολική χρονιά σε όλα τα  σχολεία με έμφαση  στα σχολεία που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και αφετέρου την συνεννόηση με την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ώστε να διορθωθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την εσπευσμένη εφαρμογή της

- επαναφέρει το αίτημα της συνολικής αναδιάρθρωσης της οργανωτικής και διοικητικής δομής της Γενικής Εκπαίδευσης στη κατεύθυνση της μείωσης της γραφειοκρατικής εξάρτησης των σχολικών μονάδων από την κεντρική διοίκηση και την ανάπτυξη της μερικής τους αυτονομίας, προς όφελος του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού τους έργου.

Παράλληλα ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ, τονίζει:

Α. To υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην εσπευσμένη και υποχρεωτική - μέσω απειλών πειθαρχικού έλεγχου των διευθυντών σχολικών μονάδων- λειτουργία μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας (MySchool) αποτύπωσης των σχολικών μονάδων και συλλογής πληροφοριών.

Β. Η πλατφόρμα αυτή κατασκευάστηκε  χωρίς την παραμικρή ανάμειξη και συμβολή των χρηστών της, παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις και προβλήματα τόσο ως προς την αρχιτεκτονική της και τη λειτουργικότητά της όσο και ως προς το περιεχόμενο των στοιχείων που οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καταχωρίσουν αφού  δεν πληροί ούτε κατ’ ελάχιστον τις σύγχρονες τεχνολογικές προδιαγραφές και τις προδιαγραφές της ασφάλειας που απαιτούνται όταν καταχωρίζονται στοιχεία στο διαδίκτυο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: