Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δεν έχει πάτο ο κατήφορος του ολοκληρωτισμού! Να αποσυρθεί τώρα το έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για συλλογή στοιχείων από τις σχολικές μονάδες!

Χουντικής έμπνευσης εντολή εστάλη στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), όπου καλούνται να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές – συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων – και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις- για την καταγραφή προβλημάτων και αναγκών αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Αστυνομίας.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πολύ επικίνδυνο!!! Απαιτείται να υπάρξει πολιτική παρέμβαση και να αποσυρθεί τώρα η συγκεκριμένη εντολή!

Με το έγγραφο αυτό επιδιώκουν πρωτάκουστα πράγματα! Με πρόσχημα όλα τα παραπάνω επιδιώκουν να μετατρέψουν τους διευθυντές των σχολικών μονάδων σε αστυνομικούς υπαλλήλους, να εγκαθιδρύσουν κλίμα τρομοκρατίας και αστυνόμευσης στις σχολικές μονάδες και να καταργήσουν το ρόλο του εκπαιδευτικού, ζητώντας τους να καταδίδουν αδικήματα που δεν έχουν ακόμα διαπραχτεί!!! Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και όχι αστυνομικοί! Τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν επιλύονται με τη συνδρομή αστυνομικών και εισαγγελέων ούτε με καλέσματα στους διευθυντές να καταδίδουν τους μαθητές τους.

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι εκπαιδευτικοί επιδιώκουν να διατηρούν στα σχολεία τους το παιδαγωγικό κλίμα και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σε περιβάλλον ασφάλειας, εμπιστοσύνης και συνεννόησης και όχι σε κλίμα τρομοκρατίας και φόβου! Ο χώρος του σχολείου είναι χώρος προστασίας και φροντίδας των ανήλικων μαθητών μας. Με αυτό το πνεύμα θα λυθούν τα προβλήματα και όχι με αστυνόμευση και επιβολή. Στις σπάνιες περιπτώσεις όπου χρειάζεται αστυνομική συνδρομή, η εκπαιδευτική κοινότητα έχει την ικανότητα να τις ξεχωρίσει και να τη ζητήσει.

Απαιτούμε να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το συγκεκριμένο έγγραφο

Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση για αυτό το μέγιστο ζήτημα δημοκρατίας στις σχολικές μονάδες!

πηγή

Διαβάστε επίσης:

Το Υπ. Δημοσίας Τάξης αναλαμβάνει ρόλο Υπουργείου Παιδείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: