Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ, 7ης Φεβρουαρίου 2014

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 7 Φεβρουαρίου 2014 εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

1. Πρόσληψη και τοποθέτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ- 60/Νηπιαγωγών ΕΣΠΑ

2. Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών ΕΣΠΑ

3. Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας εκπαιδευτικών

4. Διαθέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ-07/Γερμανικής Γλώσσας που έχουν διατεθεί από τη ΔΙΔΕ Σάμου (ΕΚΤΑΚΤΟ)

Προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση υπήρξε αίτημα ακρόασης από τον Εκπ/κό Φυσικής Αγωγής του Δ.Σ. Παγώνδα. Τα μέλη του ΠΥΣΠΕ δέχτηκαν να ακούσουν το συνάδελφο.

Εκείνος αναφέρθηκε στο πώς βρέθηκε στη Σάμο από την Ικαρία (ήταν οργανικά τοποθετημένος στη Β’ Σάμου), πώς τοποθετήθηκε τελικά στο Δ.Σ. Παγώνδα και ζητά να παραμείνει στον Παγώνδα, συμπληρώνοντας το ωράριό του στο Δ.Σ. Χώρας (στο οποίο όμως εξαντλεί το ωράριό του άλλος συνάδελφος) και όχι στο 3ο Δ.Σ. Σάμου που έχει αποφασίσει το ΠΥΣΠΕ.

Απάντησα ότι οι όποιες τροποποιήσεις των διαθέσεων των εκπ/κών ειδικοτήτων γίνονται στο ΠΥΣΠΕ, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνονται μετά από ενημέρωση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των Δ/ντών των σχολείων και κατόπιν να γίνεται η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ.

Αυτονόητο είναι επίσης ότι η όποια συνεννόηση θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά στα πλαίσια του ΠΥΣΠΕ και όχι με προσωπικές συνεννοήσεις που πολλές φορές διαστρεβλώνουν τα όσα πραγματικά ειπώθηκαν (ο νοών νοείτω…).

Πάγια διεκδίκηση της παράταξής μας είναι οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής να εξαντλούν το ωράριό τους στις σχολικές μονάδες που διατίθενται.

Ειδικά μάλιστα για την περίπτωση της Χώρας, υπάρχει και έγγραφο του Συλλόγου Διδασκόντων του Δ.Σ. Χώρας, στο οποίο γίνονται σαφείς οι ανυπέρβλητες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν με την αλλαγή της αρχικής διάθεσης του γυμναστή του σχολείου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το Ολοήμερο τμήμα (έμενε μία δασκάλα με 39 μαθητές). Και ενώ η εισήγηση του ΠΥΣΠΕ στις 3/2 (να παραμείνει ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στο σχολείο της Χώρας) είχε περάσει, από μόνος του ο αιρετός της ΔΑΚΕ πρότεινε να διατεθεί κάποιες ώρες και στο Παλαιόκαστρο! Όπως καταλαβαίνετε, δε χρειάζεται πλέον να γίνονται συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ, τις εισηγήσεις τις κάνει ο αιρετός της ΔΑΚΕ, που αντί να διεκδικήσει επιπλέον προσωπικό για τα σχολεία, κάνει «μπαλάκι» τους συναδέλφους του, αντικαθιστώντας τουλάχιστον επάξια τη Διοίκηση…

Όμως οι εποχές, που δεν υπήρχε καθόλου ενημέρωση για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ κι οι περισσότεροι δεν γνώριζαν τι ακριβώς γινόταν εκεί, ευτυχώς έχουν αλλάξει. Οι συνάδελφοι ξέρουν πια τα δικαιώματά τους και ξέρουν ότι υπάρχει ένας αιρετός που μπορεί να τους στηρίξει. Ίσως ενοχλούνται μερικοί, γι΄ αυτό εξάλλου υπάρχει και τόση ΛΑΣΠΗ από την πλευρά τους, που δεν είναι ΤΥΧΑΙΑ. Έχουμε συνηθίσει πλέον την τακτική τους και δεν ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ..

Όσον αφορά το ΠΥΣΠΕ:

Στο πρώτο θέμα τοποθετήθηκε η νηπιαγωγός Κόκκοτου Κων/να στο νηπιαγωγείο Κοκκαρίου, λόγω άδειας συναδέλφου. Στην ερώτησή μου αν υπάρχουν άλλα κενά σε νηπιαγωγεία, ο Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ απάντησε αρνητικά (ομόφωνα).

Ως δεύτερο θέμα ήταν η αναγνώριση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών που διορίστηκαν μέσω ΕΣΠΑ. (ομόφωνα)

Ως τρίτο θέμα ήταν η συμπλήρωση εκ νέου του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας όλων των εκπαιδευτικών και των ειδικοτήτων που υπηρετούν στην Α/θμια Εκπ/ση. Δεν καταλαβαίνω τι άλλαξε από τον Νοέμβρη, μέχρι σήμερα, όταν είχαν ζητηθεί πάλι όλα τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων κάθε Δημοτικού Σχολείου και μετά από συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ οι προτάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων στάλθηκαν προς την Περιφέρεια.

Η εισήγηση στο πρώτο σκέλος είχε την τροποποίηση των διαθέσεων δύο εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων που, ενώ συμπλήρωναν το ωράριό τους στα σχολεία, τους διέθεσαν σε επιπλέον σχολεία. Έτσι η εκπαιδευτικός ΠΕ-06/Αγγλικής Γλώσσας Δήμου Ιωάννα, από το Δ.Σ. Πυθαγορείου διατέθηκε για 5 ώρες στο Δ.Σ. Παγώνδα και ο εκπαιδευτικός ΠΕ-19/Πληροφορικής Κυριακίδης Δημήτρης, εκτός από τα Δ.Σ. Μεσαίου καρλοβάσου, Όρμου Καρλοβάσου και Κοντακέικων που υπηρετεί, διατέθηκε και 7 ώρες στο Δ.Σ. Μαραθοκάμπου.

Διαφώνησα για τις διαθέσεις των δύο (2) συναδέλφων. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 2-2 επειδή τα μέλη ήταν 4 και πέρασε με τη διπλή ψήφο του Προέδρου του ΠΥΣΠΕ.

Στο δεύτερο σκέλος ήταν η συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών σύμφωνα με τα πρακτικά του Συλλόγου διδασκόντων των σχολείων. Δεν πήρα θέση επειδή δεν υπήρχαν όλα τα πρακτικά των δημοτικών σχολείων για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών.

Στο τέταρτο θέμα τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί που διατέθηκαν από τη ΔΙΔΕ, ΠΕ-07/Γερμανικής Γλώσσας, Γενούζου Κυριακούλα, 2 ώρες στο 1ο Δ.Σ. Ραχών και Μπρούχου Ευφροσύνη, 2 ώρες 1ο Δ.Σ. Αγίου Κηρύκου.

Στο τέλος της συνεδρίασης κατατέθηκε γραπτή ένσταση από το συνάδελφο εκπ/κό Φυσικής Αγωγής του Δ.Σ. Παγώνδα, η οποία θα εξετασθεί (;) στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όσον αφορά την αξιολόγηση το Δ.Σ. της ΔΟΕ τονίζει ότι ο πολύ μεγάλος αριθμός υπογραφών που συγκεντρώνεται από τη Δ.Ο.Ε.,  τα μηνύματα της ακύρωσης των επιμορφωτικών σεμιναρίων καθώς και της καθολικής άρνησης των συλλόγων διδασκόντων να προχωρήσουν στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας της αυτοαξιολόγησης, είναι η δυναμική απάντηση των εκπαιδευτικών σ’ αυτούς που θυσιάζουν τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας στο βωμό της υλοποίησης μιας αδιέξοδης πολιτικής που θέλει κι άλλα κλειστά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς φοβισμένους υπό την απειλή της απόλυσης.  

Ήδη στο Σύλλογό μας έχουν ξεκινήσει τα πρακτικά στα σχολεία, όπου οι Σύλλογοι Διδασκόντων αρνούνται να συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας. Κανένα σχολείο, κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μη συγκροτήσει ομάδες εργασίας.

Σε περιπτώσεις που διαπιστώνουμε πιέσεις από σχολικούς συμβούλους σε διευθυντές σχολείων και προϊστάμενες νηπιαγωγείων, η απάντηση που πρέπει να δίνεται είναι ότι δεν έχουν συγκροτηθεί ομάδες εργασίας και δεν έχει υλοποιηθεί καμία φάση της αυτοαξιολόγησης.

Συνεχίζουμε δυναμικά, συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις, δράσεις και εκδηλώσεις που οργανώνουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και η Δ.Ο.Ε.

Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144

Διαβάστε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις για την αξιολόγηση εδώ

Διαβάστε περισσότερα στις ανακοινώσεις του αιρετού εδώ

1 σχόλιο:

samosweb είπε...

Τι ακριβώς εννοείς συνάδελφε λέγοντας ότι κάποιοι ενοχλούνται και γι αυτό υπάρχει λάσπη από την πλευρά τους που δεν είναι τυχαία?..Δώσε μας ένα παράδειγμα αν θέλεις..

Σε ευχαριστώ
Αρχοντούλης Ιωάννης
Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου