Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Τι αποφάσισε το ΚΥΣΔΕ στη συνεδρίαση της 31ης /1/2014, του Αιρετού Νεκτάριου Κορδή

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Παρασκευή 31-1-2014 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1. Χορηγήθηκε άδεια Άσκησης Ιδιωτικού έργου σε Δ/ντη Δ.Ε.

2. Αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση εξέταση αίτηση θεραπείας εκπαιδευτικού για επανεξέταση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και για την ανάκληση μετάταξης στην ειδική Αγωγή.

3. Συζητήθηκε επανεξέταση αίτησης για απόσπαση σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για το διδακτικό έτος 2013-14. Η θέση μας ήταν να δοθεί η απόσπαση στον εκπαιδευτικό.

4. Το Συμβούλιο έκανε δεκτές 4 ανακλήσεις αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.

5. Εγκρίθηκαν 13 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.

Παράλληλα το Συμβούλιο αποφάσισε στην επόμενη συνεδρίαση να εξετάσει όλες τις αιτήσεις επανεξέτασης απόσπασης εκπαιδευτικών. Στη συνεδρίαση αυτή θα επιδιώξουμε να εγκριθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός αποσπάσεων.

6. Από αρμόδιους παράγοντες ενημερωθήκαμε ότι έχουν εγκριθεί περιορισμένες προσλήψεις αναπληρωτών. Βασικό αίτημα μας παραμένει η άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού αναπληρωτών για να καλυφθούν τα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία.

7. Αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση η αποδέσμευση εκπαιδευτικού Δ.Ε. για μετάταξη σε διοικητικές θέσεις για λόγους υγείας.

8. Στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν 25 αιτήσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. για παραίτηση από την υπηρεσία. Για 2 μόνο αιτήσεις παραίτησης η συζήτηση αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

9. Σχετικά με τις ενστάσεις επί των υποχρεωτικών μετατάξεων και μετά από επαφές με παράγοντες του υπουργείου, απαιτήσαμε την άμεση κοινοποίηση των αποτελεσμάτων τους, διαδικασία που καθυστερεί για μήνες!

Μετά από πρόταση μας αντιπροσωπεία του Συμβουλίου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κεδίκογλου και το Δ/ντη του Γραφείου του Υπουργού κ. Βασιλόπουλο.

Τονίσαμε και στους δύο την μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου των μεταθέσεων εξέλιξη που κρατά σε ομηρία και αβεβαιότητα χιλιάδες εκπαιδευτικούς!

Δυστυχώς οι απαντήσεις που πήραμε δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο για το αν και πότε θα βγει η εγκύκλιος.  Η τρίμηνη καθυστέρηση της έκδοσής της γεννά, ωστόσο,  κάποια εύλογα ερωτήματα:

-  Είναι «τυχαία» η καθυστέρηση  αυτή ή κρύβεται κάτι άλλο;

-  Θα εκδοθεί τελικά εγκύκλιος με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο ή ετοιμάζεται κάτι διαφορετικό;

-  Μήπως ετοιμάζονται μεταθέσεις σε συγκεκριμένη σχολική μονάδα και όχι σε ΠΥΣΔΕ όπως γινόταν μέχρι τώρα;

-  Ετοιμάζονται άραγε κάποιοι να ενεργοποιήσουν το ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις που με τους μαζικούς αγώνες του κλάδου είχε παγώσει;

-  Τέλος μήπως τελικά επιδιώκεται η διενέργεια μεταθέσεων, χωρίς αιτήσεις, μέσα από το my school!

Είναι προφανές ότι ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δεν πρόκειται να δοθούν! Φαίνεται πώς υπάρχουν σκέψεις για καταστρατήγηση του αντικειμενικού συστήματος των μεταθέσεων και παράκαμψης ή και απαξίωσης γενικότερα του ρόλου των Υπηρεσιακών Συμβουλίων!

Τέλος σχετικά με το «νέο» Λύκειο και την εφαρμογή του στην Α΄ Λυκείου με την τράπεζα θεμάτων όλα πορεύονται με την αρχή «πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα»! Το πρόβλημα είναι ότι με τα σημερινά δεδομένα η βάρκα-στην οποία επιβαίνουν οι μαθητές μας- κινδυνεύει να πέσει στα βράχια!  

Η συνέχιση των πολύμορφων αγώνων μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε την  αξιοπρέπειά μας απέναντι σε μια πολιτική  που διαλύει τις κοινωνικές δομές, την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και την ασφάλιση.

Είναι μια συνολικά βάρβαρη, αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, που πρέπει να ανατραπεί με τους δικούς μας αγώνες!

Η Απεργία στις 7 Φλεβάρη πρέπει να αποτελέσει σημαντικό σταθμό στην πορεία αυτή. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: