Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ: 20 Ιανουαρίου & 3 Φεβρουαρίου 2014

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 20 Ιανουαρίου 2014 εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

1. Τοποθέτηση εκπαιδευτικών ΠΕ- 06, ΠΕ - 07, ΠΕ- 16, ΠΕ-19 που έχουν διατεθεί από τη ΔΙΔΕ Σάμου

2. Τροποποίηση τοποθέτησης Υποδιευθυντή-Υπευθύνου Ολοημέρου Δ.Σ Φούρνων

3 Τοποθέτηση εκπαιδευτικού ΠΕ 70 μετά τη λήξη άδειας λοχείας

4. Υποβολή Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Διδασκόντων του Δ.Σ Χώρας (Ενημερωτικό)
5. Τοποθέτηση εκπαιδευτικού ΠΕ 19 (ΕΚΤΑΚΤΟ)

Στο πρώτο θέμα τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί που διατέθηκαν από τη ΔΙΔΕ, ΠΕ-06/ Αγγλικής Γλώσσας, Λουκιανού Ελευθερία 8 ώρες, ΠΕ-07/Γερμανικής Γλώσσας, Τζίνη Ολυμπία 4 ώρες, ΠΕ-16/ Μουσικής, Φλωράκη Λητώ 6 ώρες και ΠΕ-19/Πληροφορικής, Καστίδου Γεωργία, 6 ώρες  στο Δ.Σ. Φούρνων (ομόφωνα).

Ως δεύτερο θέμα ήταν η τροποποίηση τοποθέτησης του Υποδιευθυντή-Υπευθύνου Ολοήμερου στο Δ.Σ Φούρνων. Τοποθετήθηκε αναδρομικά από 4/10/13, η Τελμετίδου Παρασκευή (ομόφωνα).

Ως τρίτο θέμα ήταν η τοποθέτηση της Γιάτσιου Χριστίνας στο Δ.Σ. Κουμεΐκων μετά από άδεια λοχείας (ομόφωνα).

Στο τέταρτο θέμα διαβάστηκε από τον Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ η διαμαρτυρία του Συλλόγου Διδασκόντων Χώρας, για τη μετακίνηση του εκπαιδευτικού ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής στο 3ο Δ.Σ. Σάμου. Ζήτησα να συζητηθεί, αλλά αρνήθηκε ο Πρόεδρος με τη δικαιολογία ότι ήταν για ενημέρωση. Τότε πρότεινα να μπει ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Η πρόταση πέρασε (κατά πλειοψηφία 1-4) Έτσι, συζητήθηκε στη συνεδρίαση στις 3 Φεβρουαρίου 2014 (βλ. παρακάτω).

Στο πέμπτο θέμα τοποθετήθηκε ο εκπαιδευτικός ΠΕ-19/Πληροφορικής Χουβαρδάς Ιωάννης για δύο (2) ώρες στο Δ.Σ. Πλατάνου (ομόφωνα).

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 3 Φεβρουαρίου 2014 εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

  1. Υποβολή Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Διδασκόντων του Δ.Σ Χώρας
  2. Αίτηση θεραπείας εκπαιδευτικού ΠΕ-07/Γερμανικής Γλώσσας
  3. Ορισμός Αναπληρωτή Δ/ντή σε Δ.Σ.
  4. Πρόσληψη και τοποθέτηση εκπαιδευτικού ΠΕ-70/ΕΣΠΑ (ΕΚΤΑΚΤΟ)

Προηγήθηκε το δεύτερο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, επειδή βρισκόταν και ο εκπαιδευτικός ΠΕ-07/Γερμανικής Γλώσσας Αποστόλου Νικόλαος. Υπήρξε αναφορά από τη συνάδελφο Πυρίνη Μαρία, η οποία ζητούσε να αποδεσμευθεί από το ΠΥΣΠΕ Σάμου, λόγω της απόσπασής της στο ΠΥΣΔΕ Σερρών. Επίσης έγγραφο της Περιφερειακής Δ/ντριας, η οποία ζητούσε άμεσα διευθέτηση του θέματος. Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ παρευρέθηκε, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΠΥΣΠΕ, για το συγκεκριμένο θέμα και η Σχολική Σύμβουλος κ. Μπλέκα.

Το θέμα συζητήθηκε δύο (2) φορές στο ΠΥΣΠΕ και απερρίφθη η αίτησή της (1-4), επειδή οι δύο συνάδελφοι Γερμανικής Γλώσσας ήδη έχουν διατεθεί σε τέσσερα (4) σχολεία και δεν ήταν δυνατόν να διατεθούν και σε πέμπτο (Καρλόβασι), λόγω της χιλιομετρικής απόστασης, αλλά και στην τροποποίηση όλων των προγραμμάτων σε κάθε σχολείο, που περισσότερα προβλήματα θα δημιουργούσε.

Η εισήγηση της πλειοψηφίας ήταν να διατεθούν οι δύο συνάδελφοι σε πέντε (5)!!! σχολεία για να αποδεσμευθεί η συνάδελφος. Ο Αποστόλου Νικόλαος από 4 ώρες στα Δ.Σ. 1ου Καρλοβάσου-Όρμου Καρλοβάσου-Κοκκαρίου-1ου Σάμου και 3ου Σάμου και η Κρητικού Ερασμία εκτός από τα Δ.Σ. 2ου Σάμου-Πυθαγορείου-Μυτιληνιών-Χώρας διατίθεται και στο Δ.Σ. Βαθέος. Το μόνο Δ.Σ. που δεν έχει ώρες Γερμανικών είναι το Δ.Σ. Κοντακεΐκων.

Πρακτικά όλοι έβλεπαν ότι στην πράξη δεν μπορεί να λειτουργήσουν οι διαθέσεις σε πέντε σχολεία. Η εισήγηση όμως πέρασε κατά πλειοψηφία (4-1) με τη συμφωνία και της Σχολικής Συμβούλου, η οποία θα προβεί (;) σε επικοινωνία με τους Δ/ντές σχολείων για την τροποποίηση των προγραμμάτων των σχολείων...

Η θέση μου παρέμεινε η ίδια με την προηγούμενη απόφαση του ΠΥΣΠΕ, επειδή ο συνάδελφος Αποστόλου Νικόλαος ήδη έχει διατεθεί για 20 ώρες σε 4 σχολεία. Το κενό να καλυφθεί από το Υπουργείο Παιδείας αφού έχει ζητηθεί από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου. Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι το Υπουργείο κρατά σε ομηρία τους συναδέλφους που έχουν πάρει απόσπαση. Δεν καλύπτει τα κενά με αποτέλεσμα να μετακινούνται οι συνάδελφοι σε πέντε σχολεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Επίσης, οι όποιες τροποποιήσεις των διαθέσεων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που γίνονται από το ΠΥΣΠΕ σε άλλα σχολεία, πρέπει πρώτα να ενημερώνονται οι εκπαιδευτικοί και οι Δ/ντές των σχολείων και μετά να γίνεται η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ.

Στο πρώτο θέμα η εισήγηση έγινε από μέλος του ΠΥΣΠΕ, που είχε ορίσει ο πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ και ήταν να παραμείνει ο εκπαιδευτικός ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής Καρράς Ευάγγελος στην αρχική διάθεσή του στο Δ.Σ. Χώρας και να μετακινηθεί ο εκπαιδευτικός ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής, Σταματίου Εμμανουήλ, στο 3ο Δ.Σ. Σάμου. Η εισήγηση πέρασε κατά πλειοψηφία με 1-4.

Στη συνέχεια προτάθηκε από τον Αιρετό της ΔΑΚΕ να διατεθεί ο Καρράς Ευάγγελος μία (1) ώρα στο Δ.Σ. Παλαιοκάστρου, επειδή είχε συζητήσει με τους ενδιαφερόμενους (Δ/ντρια Χώρας και κο Καρρά). Διαφώνησα με τη συγκεκριμένη πρόταση, εκτός και αν έχουν δεχθεί (Δ/ντρια χώρας-Καρράς). Η απόφαση πέρασε κατά πλειοψηφία 2-3.

Εδώ πρέπει να πω ότι η όποια συνεννόηση γίνεται μεταξύ των ενδιαφερόμενων να γίνεται στα πλαίσια του ΠΥΣΠΕ. Γι’ αυτό εμμένω στη θέση μου ότι οι συνάδελφοι Ειδικοτήτων πρέπει να ενημερώνονται πρώτα για τις διαθέσεις τους, όπως και οι Δ/ντές των σχολείων και μετά να γίνεται η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ.

Στο τρίτο θέμα τοποθετήθηκε ομόφωνα, ο Κατζώρας Δημήτριος, ως αναπληρωτής της Δ/ντριας του Δ.Σ. Παγώνδα.

Στο τέταρτο θέμα τοποθετήθηκε ομόφωνα, η Γιαλούση Μαρία στο Ολοήμερο του Δ.Σ. Αγίου Κων/νου.

Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

Διαβάστε περισσότερα στις ανακοινώσεις του αιρετού εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: