Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Συναντήσεις Δ.Σ. Συλλόγου Δ/Ν ΣΑΜΟΥ με Δ/ντές σχολείων - Αναστολή κινητοποιήσεων

Τρίτη, 21/1 και ώρα 7.00 μ.μ., στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβασίου

Τετάρτη, 22/1 στις 7.00 μ.μ., στο 1ο Δ.Σ. Σάμου

1. Tο Δ.Σ. του Συλλόγου ύστερα από την ματαίωση του σεμιναρίου των σχολικών Συμβούλων με τίτλο «ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ»,αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματιστεί για την Τρίτη, 21 Γενάρη 2014, και καλεί όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε διαρκή..

ετοιμότητα, ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη την αξιολόγηση-χειραγώγηση και να υπερασπιστούμε την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στα σχολεία μας. Κατανοώντας ότι η προώθηση της αξιολόγησης σημαίνει κινητικότητα και απολύσεις, μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών, κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών και πλήρη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, στέλνουμε μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η αυτοαξιολόγηση και η αξιολόγηση ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

2. Καλούμε όλους τους διευθυντές και προϊστάμενους Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων να παρευρεθούν στις συναντήσεις που θα γίνουν με το Δ.Σ. του Συλλόγου α) την Τρίτη, 21/1 και ώρα 7.00 μ.μ., στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβασίου και β) την Τετάρτη, 22/1 στις 7.00 μ.μ., στο 1ο Δ.Σ. Σάμου, για να συζητήσουμε από κοινού τις περαιτέρω ενέργειές μας για το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης.

3. Επιπρόσθετα σας προωθούμε ενδεικτικό κείμενο πρακτικού Συλλόγου Διδασκόντων, με σκοπό την επικαιροποίηση της τοποθέτησής μας ενάντια στην αυτοαξιολόγηση: «Ο Σύλλογος Διδασκόντων του .................................... δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.

Η αξιολόγηση δεν έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο για να υπηρετήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Το σχολείο που διαμορφώνεται, μέσω και της αξιολόγησης, θα υποβαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά, θα έχει σαν αποτέλεσμα το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών-μισθολογικών δικαιωμάτων αλλά και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων, το δικαίωμα στη μόρφωση  πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά.

Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση την απόφαση του σωματείου μας και του κλάδου μας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και δε συγκροτούμε τις ομάδες εργασίας».

4. Τέλος, παρακαλούμε τους διευθυντές και τους προϊσταμένους  Δημοτικών και Νηπιαγωγείων να παραδώσουν στα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου τις υπογραφές ενάντια στην αξιολόγηση ως τις 22/1/2014, προκειμένου να τις προωθήσουμε στη ΔΟΕ.

ΛΕΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: