Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ 10 & 18 Δεκέμβρη 2013

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 10 Δεκεμβρίου 2013 εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

1. Επανεξέταση διαθέσεων εκπαιδευτικών ΠΕ-06/Αγγλικής Γλώσσας και ΠΕ-19/Πληροφορικής

2. Διάθεση εκπαιδευτικών ΠΕ 11/Φυσικής Αγωγής από τη ΔΙΔΕ Σάμου

3. Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών

4. Παράταση δίμηνων αποσπάσεων εκπαιδευτικών

5. Τοποθέτηση Υποδιευθυντών/Υπευθύνων στα ολοήμερα σχολεία

6. Ορισμός αναπληρωτή Διευθυντή στο Δ.Σ Βαθέος Σάμου

Στο πρώτο θέμα επανεξετάσθηκαν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ-06/ Αγγλικής Γλώσσας Δήμου Ιωάννας 16 ώρες στο Δ.Σ. Πυθαγορείου και τις υπόλοιπες στη ΔΙΔΕ Σάμου και ΠΕ-19/πληροφορικής Κυριακίδη Δημήτρη από 8 ώρες στα Δ.Σ. Μεσαίου, Όρμου Καρλοβάσου και Κοντακεΐκων (ομόφωνα).

Ως δεύτερο θέμα ήταν η αποδέσμευση των δύο (2) εκπαιδευτικών ΠΕ-11/ Φυσικής Αγωγής στη Β’ Σάμου μετά τη διάθεση των εκπαιδευτικών Καμπούρογλου Κοσμά, Μουχάλη Μαρίας και Μαρκάκη Δημήτρη από τη ΔΙΔΕ Σάμου (ομόφωνα).

Ως τρίτο θέμα ήταν η συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

  1. Δεν εξετάσθηκε το ωράριο της εκπαιδευτικού ΠΕ-06/Αγγλικής Γλώσσας, Κουσκουμπέκου Δήμητρας, επειδή έχει κάνει ανάκληση της απόσπασής της (ομόφωνα).
  2. Διαφώνησα με τη συμπλήρωση ωραρίου των εκπαιδευτικών ΠΕ-07/ Γερμανικής Γλώσσας, Αποστόλου Νικολάου και Κρητικού Ερασμίας, για να αποδεσμευθεί η συνάδελφος Πυρίνη Μαρία από το Καρλόβασι. Τα κενά να καλυφθούν άμεσα από το υπουργείο παιδείας με προσλήψεις εκπαιδευτικών για να αποδεσμευθούν όλοι οι συνάδελφοι (κατά πλειοψηφία 1-4)
  3. Συμφώνησα με την τροποποίηση του ωραρίου του εκπ/κού ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής, Μπούτση Παναγιώτη για να αποδεσμευθεί και ο τρίτος Γυμναστής από την Ικαρία που είχε πάρει απόσπαση, αλλά έπρεπε να είχαν ενημερωθεί οι Δ/ντές των σχολείων, αν είχαν άλλες ειδικότητες για να καλύψουν τα κενά στα ολοήμερα σχολεία (ομόφωνα).
  4. Διαφώνησα με τις τροποποιήσεις όλων των διαθέσεων των εκπ/κών ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής σε άλλα σχολεία, επειδή έπρεπε ήδη να είχαν ενημερωθεί οι συνάδελφοι με την εισήγηση του Προέδρου του ΠΥΣΠΕ και μετά να γίνει η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Κατά πλειοψηφία 4-1 έγιναν δεκτές οι τροποποιήσεις των διαθέσεων και η αποδέσμευση των δύο συναδέλφων Γυμναστών που είχαν πάρει απόσπαση.

Στο τέταρτο θέμα έγινε παράταση των δίμηνων αποσπάσεων εκπαιδευτικών ΠΕ-11/ Φυσικής Αγωγής. Διαφώνησα με την παράταση των δίμηνων αποσπάσεων.

Στο πέμπτο θέμα έγινε ομόφωνα η τοποθέτηση των υποδιευθυντών/υπευθύνων στα ολοήμερα σχολεία και

στο έκτο θέμα τοποθετήθηκε ομόφωνα, ο Γιαννικάκης Σταμάτης, ως αναπληρωτής του Δ/ντή του Δ.Σ. Βαθέος.

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 18 Δεκεμβρίου 2013, τοποθετήθηκε η εκπαιδευτικός ΠΕ-60/Δασκάλων, Θεολόγου Ευαγγελία στο Δημοτικό σχολείο Πυθαγορείου στην Τάξη Υποδοχής και αναγνωρίσθηκε και η προϋπηρεσία της.

Στη συνέχεια εξετάστηκαν οι ενστάσεις των εκπ/κών Φυσικής Αγωγής που ήταν αντίθετοι με τις διαθέσεις τους στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Η θέση μου παρέμεινε η ίδια με την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Ίδια ήταν και για τη συνάδελφο της Γερμανικής γλώσσας Πυρίνη Μαρίας, η οποία ζητούσε να αποδεσμευθεί, επειδή είχε αποσπασθεί σε άλλο ΠΥΣΔΕ.

Για να αποδεσμευθούν όλοι οι συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν πάρει απόσπαση σε άλλα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ πρέπει το υπουργείο Παιδείας να καλύψει όλα τα κενά. Οι όποιες τροποποιήσεις των διαθέσεων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που γίνονται από το ΠΥΣΠΕ σε άλλα σχολεία, πρέπει πρώτα να ενημερώνονται οι εκπαιδευτικοί και οι Δ/ντές των σχολείων και μετά να γίνεται η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

Δεν υπάρχουν σχόλια: