Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινούν επιτέλους οι προσλήψεις στα ΚΕΔΔΥ, του Βασίλη Βούγια

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ Γ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΤΩΝ Ε.Δ.Ε.Α.Υ.... ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕ.Δ.Δ.Υ

Επιτέλους υπογράφηκε η ένταξη των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και του Άξονα Γ(Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου) στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την ένταξη και συμπερίληψη στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης».

Έτσι από αυτή τη στιγμή ο δρόμος είναι ανοιχτός για την πρόσληψη 150 αναπληρωτών Ε.Ε.Π στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας και ασφαλώς και στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου.

Για τη στελέχωση των Ε.Δ.Ε.Α.Υ(400 Ε.Ε.Π) θα χρειασθεί περαιτέρω αναμονή, μιας και περιμένουμε τη σύστασή τους, μαζί με Φ.Ε.Κ, από κάποιες Π.Δ.Ε και την έκδοση του Κανονισμού Λειτουργίας τους από το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως και νάχει η φετινή πρωτοφανής καθυστέρηση στελέχωσης των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και των Σ.Μ.Ε.Α.Ε με Ε.Ε.Π, καταγράφεται ως μια μελανή σελίδα στην ιστορία της Ειδικής Αγωγής της χώρας μας.

Δείτε την Τροποποίηση με την ένταξη των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και του Άξονα Γ στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ των Σ.Δ.Ε.Υ/Ε.Δ.Ε.Α.Υ ΕΔΩ

Βασίλης Βούγιας
14/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: