Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ : ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών μέσα από τις προτάσεις των Πανελλαδικών συναντήσεων Νηπιαγωγών 8-3- 2009 και 7-4-2013 ζητούσε :

το Υπουργείο Παιδείας να διευκρινίσει με εγκύκλιο ότι οι Νηπιαγωγοί δεν είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν χρέη τραπεζοκόμου και άμεσα να εκπονήσει σχέδιο, ώστε να αρχίσουν οι διαδικασίες στελέχωσης με το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό στα ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία.

Οι συνεχείς πιέσεις του Συντονιστικού προς τους αρμόδιους φορείς, οι γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων και του Συνηγόρου του Παιδιού σχετικά με τη μη νόμιμη ανάθεση παράλληλου έργου στη/ο Νηπιαγωγό και την έκθεση σε κίνδυνο των παιδιών ανάγκασαν το Υπουργείο να αρχίσει τη διαδικασία για την πρόσληψη τραπεζοκόμων στα ολοήμερα σχολεία.

Έχει ήδη αποστείλει σε διευθύνσεις εκπαίδευσης και περιφερειακές διευθύνσεις σχετικό έγγραφο, έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και έκανε την κατανομή των θέσεων.

Οι προσλήψεις θα γίνουν - πιθανόν μέσα στο Δεκέμβριο- από τον ΟΑΕΔ μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ κοινωφελούς εργασίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι προσλήψεις επαρκούν μόνο για μερική κάλυψη των αντίστοιχων θέσεων στα ολοήμερα σχολεία. Συνεπώς πρόκειται για ενέργεια χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, η οποία δε λύνει το πρόβλημα, αλλά το επικαλύπτει εν μέρει προσωρινά.

Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών θα συνεχίζει να αγωνίζεται για διορισμό βοηθητικού προσωπικού σε όλα τα ολόημερα Σχολεία με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας

Αθήνα 20-11-13

www.nipiagogoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: