Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Παραιτήθηκε σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την παραίτηση τους στη διάθεση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πελεγρίνη, έθεσαν το απόγευμα της Δευτέρας τα μέλη της Συγκλήτου, καθιστώντας αδύνατη την περεταίρω λειτουργία του Ιδρύματος.

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση ερμηνεύεται ως μέσο πίεσης ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς λόγω των παραιτήσεων, τα τμήματα του Πανεπιστημίου δεν μπορούν πρακτικά να λειτουργήσουν.

Τα μέλη της Συγκλήτου εξουσιοδότησαν τον πρύτανη Θ. Πελεγρίνη να συναντηθεί άμεσα με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Σε δηλώσεις του, κ. Πελεγρίνης ανέφερε ότι τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας αρνούνται να κάνουν μαθήματα κάτω από αστυνομική εποπτεία και έκανε λόγο για επιλήψιμες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας που οδήγησαν στο αδιέξοδο.

«Ζητήσαμε από τον κ. Πελεγρίνη να χρησιμοποιήσει τις παραιτήσεις μας αν και εφόσον το κρίνει, όπως το κρίνει. Αύριο δεν θα γίνουν μαθήματα στο ΕΚΠΑ διότι με αστυνομία εμείς δεν κάνουμε μάθημα», δήλωσε στο «Π» ο εκπρόσωπος της Συγκλήτου, κ. Βαλσαμής Βαλσαμάκης.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι : «Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως για να δώσει λύση στο πρόβλημα των πανεπιστημίων και φυσικά δεν αποδεχόμαστε την απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων. Είναι απαραίτητοι αυτοί για τη λειτουργία του Ιδρύματος. Επίσης δεν αποδεχόμαστε την λίστα του ΑΣΕΠ η οποία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη».

Υπενθυμίζεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου αποφάσισαν το μεσημέρι της Δευτέρας νέα 48ωρη απεργία.
Ανάλογη απόφαση έλαβαν και οι διοικητικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι και θα συνεδριάσουν ξανά την Τετάρτη για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: