Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ: Επιβεβαίωση της Απαξίωσης Ακριτικών Οικογενειών Σάμου & Ικαρίας

image1.Σας γνωρίζουμε ότι με (α) σχετικό που αφορούσε σε επιστολές οικογενειών μαθητών καθώς και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προνηπίων του 3ο Νηπιαγωγείου Καρλοβάσου, του 1ο Δημοτικού Αγίου Κηρύκου Ικαρίας καθώς και του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Λέκκας Σάμου που σας απεστάλλει σε δεύτερο χρόνο ,για τις ελλείψεις σε νηπιαγωγούς και διδασκάλους, ο Σύλλογός μας κατήγγειλε την απαξίωση από την πολιτεία των ακριτικών νησιών μας.

2. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με (β) σχετικό επιβεβαίωσε την καταγγελία μας αφού στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών νηπιαγωγών και διδασκάλων δεν τοποθέτησε στα νησιά μας ούτε έναν. (414 Νηπιαγωγοί – 100 Δάσκαλοι)

3. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μετά την παρούσα εξέλιξη που αποδέκτες προς καταδίκη έχει τις φορολογούμενες εγκαταλελειμμένες ακριτικές μας οικογένειες απαιτεί την άμεση απονομή δικαιοσύνης ώστε να αποκαλυφθεί ο ένοχος του εν λόγω εγκλήματος και συγκεκριμένα να ενημερωθεί ο νησιώτικος λαός μας για το αν φταίνε οι ίδιοι που διαβιούν σε αυτό τον τόπο, αν ευθύνεται η Α/βάθμια Δνση Σάμου, η Περιφερειακή Δνση Εκπσης Β. Αιγαίου, το Υπουργείο, η Κυβέρνηση ή στην τελική η Τρόΐκα;

4. Τέλος ζητούμε την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών και καλούμε την Τοπική Αυτoδιοίκηση και όλους τους συνανθρώπους μας να συμπαρασταθούν με όλη τους τη δύναμη στους αγώνες των θιγομένων οικογενειών των αφημένων στην τύχη τους νησιών μας.

5. Συνημμένα υποβάλλονται τα : (β) σχετικό, οι λίστες προσλήψεων καθώς και η επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων της Λέκκας Σάμου.

Με σεβασμό

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο                                                                           Ο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                           ΠΡΟΕΔΡΟΣ

         Ιωάννης Βούρος                                                  Απόστολος Γ. Τσιώλης

Δείτε εδώ την επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων της Λέκκας Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: