Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Μόνο το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να προβεί σε πρόσληψη εκπαιδευτικών

Όσον  αφορά στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ τα οποία απευθύνονται σε ανέργους και από αυτά σχεδιάζεται η “πρόσληψη” εκπαιδευτικών-Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, ένα έχουμε να πούμε:

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η  χρησιμοποίηση άλλων πινάκων, πλην του Υπουργείου Παιδείας, για πρόσληψη  Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, για λόγους δεοντολογίας, λόγους επιστημονικούς, υπηρεσιακούς και ηθικούς.   ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Εκτός των άλλων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια  μισθολογική ανισότητα στην ίδια υπηρεσία, δηλαδή η ύπαρξη διαφορετικής αμοιβής για παροχή ταυτόσημων  υπηρεσιών.(ΕΣΠΑ-Ο.Α.Ε.Δ). 

Και το κυριότερο: Στην Ελλάδα, ακόμη και σήμερα…    ΜΟΝΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – Ε.Ε.Π – Ε.Β.Π.  ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΝ ??

Βασίλης Βούγιας 10/10/2013

ΣΕΕΠΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Δ. ΜΠΡΑΤΗ

“Τα ερωτήματα που μου θέτετε συνάδελφοι προσπαθώ να τα θέτω στα αρμόδια τμήματα του Υπ.Παιδείας και να σας απαντώ. Συνάντησα πριν λίγο τον υπεύθυνο διαχείρισης του ΕΣΠΑ και τον ρώτησα για τις προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ. Αυτό που μου είπε είναι πως αυτά είναι προγράμματα χρηματοδότησης ανέργων μέσω του ΕΣΠΑ και όχι προγράμματα προσλήψεων για κάλυψη κενών εκπαιδευτικών.

Όπως σας έχω ξαναπεί κανείς άλλος φορέας πλην του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να προσλάβει για τις ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης εκπαιδευτικούς. Ούτε δήμος,ούτε κανείς άλλος.

Μάλιστα αυτό έχει κριθεί και στο συμβούλιο επικρατείας ,το 1998, ομόφωνα πως ειναι αντισυνταγματικό και  πως μόνο το υπουργείο παιδείας μπορεί να κάνει προσλήψεις. Άρα όποιος σκέφτεται να κάνει προσλήψεις μέσω άλλης οδού παρανομεί. Αυτό φυσικά το γνωρίζουν τα αρμόδια τμήματα διορισμών του υπ.παιδείας γι αυτό και δηλώνουν πως δεν έχουν σχέση μ αυτές τις προσλήψεις.

Η μόνη λύση λοιπόν για να καλυφθούν τα κενά είναι να δοθούν άμεσα οι απαραίτητες πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών. Ο,τιδήποτε άλλο είναι παράνομο.

NEA ENHΜΕΡΩΣΗ Δ. ΜΠΡΑΤΗ 20.36

Επειδή πολλοί  συνάδελφοι(δυστυχώς και αρκετοί που υπηρετούσαν τότε και συνδικαλιστές μάλιστα) δεν γνωρίζουν τον αγώνα που έδωσε ο κλάδος την περίοδο 1993-1998 για να μην μπορούν οι Δήμοι να ιδρύουν Νηπιαγωγεία,ούτε να προσλαμβάνουν εκπαιδευτικό προσωπικό ενημερώνω για τα εξής…

Το 1995 η ΔΟΕ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του τότε αιρετού νομάρχη Βοιωτίας Σταμούλη,ο οποίος είχε περέμβει στα της εκπαίδευσης ,και ακύρωσε τη σχετική απόφασή του.

Η ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας το 1998, ομόφωνα ,έκρινε πως οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να ιδρύουν νηπιαγωγεία,ούτε να προσλαμβάνουν εκπαιδευτικό προσωπικό και ακύρωσε ως αντσυνταγματικό τον σχετικό οργανισμό του νομάρχη. Η υποχρέωση αυτή,είπε το Συμβούλιο Επικρατείας, ανήκει αποκλειστικά στο κράτος. Η απόφαση αυτή εφαρμόζεται από τότε κατά γράμμα.

Για να αλλάξει ο,τιδήποτε πρέπει να αλλάξει το σύνταγμα. Είναι ολοφάνερο πως κανείς άλλος, πέραν του υπουργείου παιδείας,δεν μπορεί να προσλάβει εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία.

Όποιος,ελαφρά τη καρδία,δημοσιεύει τέτοιες ειδήσεις έστω και άθελά του παραπληροφορεί τους συναδέλφους και επαναφέρει ένα ζήτημα που έχει οριστικά λυθεί και με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επομένως ούτε οι Δήμοι, ούτε ο ΟΑΕΔ μπορούν να προσλάβουν Νηπιαγωγούς ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα,ως εκπαιδευτικούς ,στα σχολεία.

Όποιο στέλεχος εκπαίδευσης επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο θα παρανομήσει και φυσικά θα έχει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.

Αυτά συνάδελφοι και σας παρακαλώ πολύ να μην αναπαράγετε εδώ όσα αναξιόπιστα και μη έγκυρα διάφορες ιστοσελίδες γράφουν .

https://www.facebook.com/d.mpratis/posts/531705420241674?notif_t=notify_me

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: