Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Χωρίς πληροφορική 3 σχολεία της δυτικής Σάμου - Απέσπασαν τον καθηγητή

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Μεσαίου Καρλοβάσου, προς τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου, στην περιφέρεια Β. Αιγαίου, στη βουλευτή και σε φορείς, επειδή ο διορισμένος καθηγητής Πληροφορικής των σχολείων Μεσαίου, Όρμου Καρλοβάσου και Κοντακεΐκων, αποσπάστηκε για ένα δίμηνο με εντολή της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου στο 1ο Σάμου με Ενιαίο (Ε.Α.Ε.Π. ) Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, χωρίς προηγουμένως να έχει τοποθετηθεί αντικαταστάτης.
Διαβάστε όλη την επιστολή

ΠΡΟΣ:

  • Δνση Α/Βάθμιας Εκπσης Σάμου
  • Περιφερειακή Δνση Εκπσης Β. Αιγαίου
  • Βουλευτή Σάμου κ. Καλογερή Αγνή
  • Κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο Σάμου
  • Κοινοβουλευτικά Κόμματα
  • Σύλλογο Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων
  • Σύλλογο Τριτέκνων Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων

ΚΟΙΝ.: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

1.Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 25 Οκτ 2013 με έγγραφο της Δνσης Α/Βάθμιας Εκπσης Σάμου ο διορισμένος καθηγητής Πληροφορικής των σχολείων Μεσαίου, Όρμου και Κοντακεΐκων Καρλοβασίων κ. Κυριακίδης Δημήτριος αποσπάστηκε για ένα δίμηνο σε σχολείο της πρωτεύουσας αφήνοντας τα παιδιά μας χωρίς παράλληλα να τοποθετηθεί αντικαταστάτης αντίστοιχης ειδικότητας.

2. Η παραπάνω αιφνιδιαστική ενέργειά σας η οποία αποδέκτες έχει τα παιδιά μας, μας βρίσκει πλήρως αντίθετους και συγκεκριμένα απαιτούμε την άμεση επιστροφή του παραπάνω εκπαιδευτικού ή την άμεση αντικατάστασή του για αυτό το δίμηνο καθώς και την αιτιολόγηση από εσάς κάτω από ποιες συνθήκες ήταν αναγκαία αυτή σας η ενέργεια;

Καρλόβασι 29 Οκτ. 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                        ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Στέλλα Τυρεκίδου                                                Ευαγγελία Χουσεΐν

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : Δεν είναι η πρώτη δίμηνη απόσπαση που κάνει φέτος ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου. Ξεκίνησε με την απόσπαση καθηγητή πληροφορικής από τα Δημοτικά Σχολεία Πυθαγορείου, Χώρας για να καλύψει το κενό στο πιλοτικό ολοήμερο Δ.Σ. 1ο Σάμου.

Επειδή ο εκπ/κός Πληροφορικής έκανε ανάκληση της μετάταξής του στην Α/θμια εκπ/ση και έφυγε, παρέμεινε  και πάλι λειτουργικό κενό στο 1ο Σάμου.

Ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου, αποσπά για δεύτερη φορά με δίμηνη απόσπαση εκπαιδευτικό από την περιοχή Καρλοβάσου για να καλύψει το κενό στο πιλοτικό σχολείο αδιαφορώντας αν παραμένουν κενά τα σχολεία της περιοχής Καρλοβάσου, απαξιώνοντας έτσι τα σχολεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά.

Αντί να ζητήσει από το Υπουργείο να καλυφθεί το κενό, αφού έχει τη δυνατότητα, επειδή στα συγκεκριμένα σχολεία διορίζονται μέσω ΕΣΠΑ, βρίσκει τις εύκολες λύσεις των δίμηνων αποσπάσεων.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι εκτός από τα πιλοτικά ολοήμερα υπάρχουν και κάποια άλλα σχολεία τα οποία υπολειτουργούν σε όλη τη Σάμο σε ειδικότητες πληροφορικής και οι μαθητές και οι γονείς αυτών των σχολείων έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους μαθητές των πιλοτικών σχολείων.

Για να μην δημιουργήσουμε σχολεία δύο ταχυτήτων, επιβάλλεται η ανάκληση της απόσπασης του εκπαιδευτικού και η κάλυψη του κενού από εκπαιδευτικό Πληροφορικής από το Υπουργείο.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: