Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Αποκλείουν 19 προνήπια από την περιοχή Καρλοβάσου

1) Σας γνωρίζουμε ότι παρά τις υποσχέσεις από τις συνεχείς οχλήσεις μας σε αρμόδιους και μή για επίλυση του θέματος της λειτουργίας του Προνηπιακού Τμήματος του 3ου Νηπιαγωγείου Καρλοβάσου μέχρι στιγμής 19 παιδιά ακριτικών οικογενειών του νομού μας έχουν γίνει ας μας επιτρεπεί η έκφραση ‘’μπαλάκι’’ με τους γονείς σε απόγνωση αναζητώντας τρόπους απασχολησης των τέκνων τους αφου οι ίδιοι αγωνίζονται για το μεροκάματο.

2) Σύμφωνα με το Νόμο Υπ. Αρ. 3518 (ΦΕΚ Αρ. Φυλλου 272) 21 Δεκ. 2006 Άρθρο 79 παρ. 1.(α) το οποίο επικαλείται ο Δειυθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το κράτος είναι υποχρεωμένο να λειτουργεί νηπιαγωγεία διετούς φοιτήσεως (νήπια-προνήπια) από την ηλικία των τεσσάρων ετών δίνοντας επιλογή στο γονέα αν επιθυμεί να εγγράψει το παιδί του στο προνήπιο και τον υποχρεώνει να στείλει το τέκνο του για φοίτηση άμα αυτό συμπληρώσει την 31 Δεκ. του έτους εγγραφής την ηλικία των πέντε ετών.

3) Παρά το ξεκάθαρο του εν λόγω νόμου ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου τον μετέφρασε κατά το δοκούν επιτυγχάνονοτας έτσι να αφήσει 19 οικογένειες να παραπαίουν στην αβεβαιότητα και να δημιουργήσει μείζον θέμα σε 5 νηπιαγωγεία του Νομού τα οποία έκλεισε χωρίς να ενημερώσει ως όφειλε τους αποδέκτες της απόφασής του ενώ η υπεύθυνη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ανέφε-ρε ότι το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

4) Οι γονείς των τέκνων που πλήττονται από την παραπάνω απάνθρωπη πράξη προ-βαίνουμε σε πρώτη φάση σε έγγραφη καταγγελία της ανωτέρω ενέργειας και σε δεύτερη φάση αν απαιτηθεί σε ένδικα μέσα.

Οι καταγγέλοντες γονείς

Δεν υπάρχουν σχόλια: