Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη, στις 19:00 μ.μ.,

στην αίθουσα του Δημαρχείου Σάμου στο Βαθύ

Τα μέτρα και η αντιλαϊκή πολιτική για την Παιδεία που εφαρμόζουν χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. είναι προς το συμφέρον των λίγων και σε βάρος των πολλών. Είναι μέτρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και όχι για τις ανάγκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Το «νέο σχολείο» δεν είναι το σχολείο των αναγκών μας. Είναι παλιό όσο και ο εργασιακός μεσαίωνας που βιώνει σήμερα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Είναι το σχολείο που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι προσαρμοσμένο ώστε να παράγει όχι ανθρώπους με αγωνιστική και δημιουργική προσωπικότητα, εξοπλισμένους με όλη τη μόρφωση που μπορεί να δώσει σήμερα η κοινωνία μας ώστε να μπορούν να κρίνουν και να αντιλαμβάνονται πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους, αλλά ανθρώπους αμόρφωτους που θα γνωρίζουν λίγες δεξιότητες (γραφή, αριθμητική, υπολογιστές, ξένη γλώσσα), ώστε να αποτελούν φθηνό εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις.

Αντίστοιχη είναι η επίθεση στα ΑΕΙ, με την εφαρμογή του νόμου πλαίσιο και του «σχεδίου Αθηνά» με τα οποία μετατρέπουν τους φοιτητές σε πελάτες, που αγοράζουν πανάκριβα γνώσεις και δεξιότητες από το Πανεπιστήμιο Α.Ε. Ενώ η έρευνα υποτάσσεται πλήρως στις μονοπωλιακές επιχειρήσεις και υποβαθμίζεται η επιστημονική γνώση.

Η ίδια πολιτική που τρομοκρατεί τους δασκάλους, που πετσοκόβει τους μισθούς και στέλνει στην ουρά των ανέργων τους εκπαιδευτικούς και γονείς, θέλει και τα παιδιά μας τους αυριανούς εργαζόμενους, χωρίς ουσιαστική γενική μόρφωση, βορά στις κάθε φορά ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων.

Η παιδεία είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και

των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης – μονοπωλίων – ΕΕ απαντάμε με ενιαία πάλη εργαζομένων – ανέργων - γονιών - εκπαιδευτικών – μαθητών – φοιτητών ενάντια σε αυτή την πολιτική: Για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς. Για ένα σχολείο και μια παιδεία που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες χωρίς το βραχνά των μονοπωλίων και της Ε.Ε., με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, αυατοαπασχολουμενους, αγρότες, γυναίκες, γονείς, νεολαία, φοιτητές και μαθητές σε κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτή την πολιτική

Απαιτούμε και Διεκδικούμε:

Ø Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά

Ø Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο

Ø Δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το σχολείο

Ø Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Ø Να μην κλείσει κανένα νηπιαγωγείο καμιά συγχώνευση – κλείσιμο σχολικής μονάδας. Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά.

Ø Να ανοίξουν τα ειδικά σχολεία τώρα με μόνιμο προσωπικό.

Ø Κανένα νήπιο κανένα βρέφος έξω απ τα σχολεία.

Ø ΟΧΙ στο νέο νόμο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Να τον καταργήσουμε στην πράξη.

Ø Καμία απόλυση – διαθεσιμότητα. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών.

Ø Όχι στο έτος μαθητείας και την απλήρωτη εργασία.

Ø Να διασφαλιστεί η συνέχεια των σπουδών στους μαθητές της Β και Γ τάξης των ΕΠΑΛ (ειδικότητες που καταργούνται).

Ø Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.

Ø Έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για κάλυψη όλων των λειτουργικών δαπανών (πετρέλαιο κλπ). Σύγχρονα και ασφαλή κτήρια.

Ø Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της λαϊκής οικογένειας για τις ανάγκες της εκπαίδευσης.

Ø Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών και φοιτητών με ευθύνη του κράτους και δημιουργία ενιαίου φορέα συγκοινωνιών.

Ø Δωρεάν βιβλία και συγγράμματα.

Ø Δωρεάν γεύμα για όλα τα παιδιά. Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές. Δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και εμβολιασμός με ευθύνη του κράτους.

Ø Καμιά ιδιωτικοποίηση – εκποίηση δημόσιας περιουσίας και εκχώρηση κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Ø Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όχι στη φολοληστεία και τα χαράτσια.

Ø Συλλογικές Συμβάσεις βάση των σύγχρονων αναγκών μας. Μέτρα προστασίας για όλους τους ανέργους.

Ø Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων, τα εργατικά σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, τις λαϊκές επιτροπές, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα μαθητικά συμβούλια, όλους τους μαζικούς φορείς, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές, αλλά και όλους τους εργαζόμενους και άνεργους, την

Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη, στις 19:00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Σάμου στο Βαθύ,

για να οργανώσουμε την πάλη με βάση ένα τέτοιο πλαίσιο αιτημάτων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ της ΑΔΕΔΥ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: