Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΟΕ: Ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία της Διοίκησης στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και των «δορυφόρων» της ξεπέρασε κάθε όριο.

Μετά την προκλητική στάση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, που δεν αποδέχθηκε κοινό αίτημα των Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. και ΟΛΜΕ για συνάντηση κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 23/9/2013, ήρθε η σειρά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γκίνη να συνεχίσει το ρεσιτάλ της αλαζονείας και της «βαρβαρότητας».

Στη σημερινή (24/9/2013) συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε στις 7:00 π.μ. η Δ.Ο.Ε. στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής με σκοπό να σταματήσει: α) την άδικη διαδικασία των μετακινήσεων συναδέλφων εκτός του ΠΥΣΠΕ που ανήκουν οργανικά και β) την απόπειρα επιβολής καθεστώτος «διαθεσιμότητας» στην εκπαίδευση, ο Περιφερειακός Διευθυντής:

1. Ζήτησε την επέμβαση των ΥΜΕΤ προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην περιφέρεια και των συναδέλφων που υπόκεινται σε πρωτοφανή ταλαιπωρία και διωγμό. Τους «επιστράτευσε» να καταστείλουν την ειρηνική διαδήλωση και συγκρούστηκαν με τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

2. Αγνόησε το αίτημα συνάντησης της Δ.Ο.Ε. και παρά την αποχώρηση των δυο (2) αιρετών εκπροσώπων μας του ΑΠΥΣΠΕ (Ματθαίου και Χρόνη) συνέχισε απτόητος τη διαδικασία που προσβάλλει τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει γι’ αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά τον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής και την παρουσία και την απρόκλητη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συσπείρωση και αγώνα  και δηλώνει ότι θα καταγγείλει συνδικαλιστικά και θα προσβάλλει νομικά τις άδικες και παράνομες διαδικασίες μετακίνησης εκπαιδευτικών της Π.Ε.

Τέλος καλεί αύριο 25/9/2013 και ώρα 7:00 π.μ. τους συναδέλφους έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής σε παράσταση διαμαρτυρίας που στόχο έχει να μη συνεδριάσει το ΑΠΥΣΠΕ και να μην μετακινηθούν συνάδελφοι εκτός του ΠΥΣΠΕ.

doe

Δεν υπάρχουν σχόλια: