Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, 23 Σεπτεμβρίου 2013


Την Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα:
  1. Διαθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων
  2. Αναγνώριση προϋπηρεσίας Αναπληρωτών
  3. Μονιμοποίηση εκπαιδευτικών
  4. Αναδρομική μονιμοποίηση εκπαιδευτικού
  5. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου
  6. Τοποθέτηση προσωρινού Δ/ντή στο Δ.Σ. Αγίου Κηρύκου
Στο πρώτο θέμα έγιναν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα:

  • Μουσικής : Περυσινάκης Εμμανουήλ, 10 ώρες στο Δ.Σ. Μαραθοκάμπου και 14 ώρες στο 1ο Νέου Καρλοβάσου. Κονιτόπουλος Ιάκωβος, 14 ώρες στο Δ.Σ. Μυτιληνιών και 10 στο Δ.Σ. Πυθαγορείου.
  • Αγγλικών: Μαντζώρος φώτης, 16 ώρες στο Δ.Σ. 1ου Ραχών και 8 ώρες στο 2ο Ραχών, Μιχαλακέλλης Ελευθέριος, 18 ώρες στο Δ.Σ. Ευδήλου και 2 ώρες στο Δ.Σ. Καραβοστάμου, Ρίγλης Κων/νος, 16 ώρες στο Δ.Σ. Όρμου Καρλοβάσου και από 4 ώρες στα Δ.Σ. Λέκκας και Πλατάνου, Ιγνατίου Μαίρη, 18 ώρες στο Δ.Σ. Μαραθοκάμπου και 4 ώρες στο Δ.Σ. Κουμεΐκων και Σεβαστής Δημήτριος, 16 ώρες στο Δ.Σ. Βαθέος και 4 ώρες στο Δ.Σ. Παλαιοκάστρου.
  • Γαλλικών: Παπαγεωργίου Αιμιλία, 19 ώρες στο 1ο Νέου Καρλοβάσου και από 2 ώρες στα Δ.Σ. Μεσαίου καρλοβάσου και Κοντακεïκων, Παπαχρήστου Μαρία, 12 ώρες στο 1ο Σάμου, 4 ώρες στο Δ.Σ. Βαθέος και 2 ώρες στο Δ.Σ. Πυθαγορείου, Ανδριτσοπούλου Γεωργία, 13 ώρες στο 2ο Σάμου, 4 ώρες στο Δ.Σ. Παγώνδα και 2 ώρες στο 3ο Σάμου.
  • Γερμανικών: Διαφώνησα με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών σε 4 σχολεία και ζήτησα να διατίθενται ο καθένας το πολύ σε τρία. Η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ και ο Αιρετός της ΔΑΚΕ συμφώνησαν σε 4. Έτσι: Αποστόλου Νικόλαος, 10 ώρες στο 1ο Σάμου, από 4 ώρες στα Δ.Σ. Κοκκαρίου και 3ου Σάμου και 2 ώρες στο Δ.Σ. Βαθέος, Κρητικού Ερασμία, 12 ώρες στο 2ο Σάμου, και από 4 ώρες στα Δ.Σ. Πυθαγορείου, Μυτιληνιών και Χώρας.
  • Πληροφορικής: Κυριακίδης Δημήτριος, 14 ώρες στο 1ο Μεσαίου Καρλοβάσου και από 6 ώρες στα Δ.Σ. Όρμου Καρλοβάσου και Κοντακεΐκων, Τερζής Ιωσήφ, από 6 ώρες στα Δ.Σ. Πυθαγορείου, Χώρας και 1ου Σάμου.
  • Φυσικής Αγωγής: Διαφώνησα με τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών, επειδή:
    1. Υπήρχαν τουλάχιστον 10 Γυμναστές που έπρεπε να διατεθούν σε σχολεία χωρίς να τους έχουν ζητηθεί δηλώσεις προτίμησης.
    2. Αντίθετα, ο αιρετός της ΔΑΚΕ (ΠΕ-11) διάλεξε τα σχολεία που επιθυμούσε (από 4 ώρες στα Δ.Σ. Αγίου Κων/νου, Παλαιοκάστρου και Πύργου), πράγμα που αποτελεί κατάφωρη ανισότητα μεταξύ των συναδέλφων.
    1. Ζήτησα να γίνουν δηλώσεις προτίμησης από τους συναδέλφους, αφού γνωστοποιηθούν τα κενά και να επαναληφθεί η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Δεν έγινε αποδεκτό και τοποθετήθηκαν οι συνάδελφοι (συμφώνησε με την πλειοψηφία και ο αιρετός της ΔΑΚΕ).
Όσοι διαφωνούν με τις διαθέσεις μπορούν να κάνουν ενστάσεις στο ΠΥΣΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με προηγούμενες αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ είχαν τοποθετηθεί στο 1ο Δ.Σ. Σάμου οι εκπ/κοί Φυσικής Αγωγής που ήταν στη διάθεση της Α’ Σάμου: Καούρη Αθανασία και ο αιρετός της ΔΑΚΕ, Αρχοντούλης Ιωάννης, για 12 ώρες ο καθένας.

Επίσης, αν και διαφώνησα με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών από τη Β’ Σάμου στην Α’ Σάμου, τοποθετήθηκε η εκπαιδευτικός ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής, Καραχρήστου Χρυσούλα στο 1ο Δ.Σ. Σάμου για 12 ώρες.

Τελικά, αντί για τις 12 ώρες, η συνάδελφος τοποθετήθηκε για 24 ώρες στο 1ο Σάμου, χωρίς απόφαση του ΠΥΣΠΕ και μετακινήθηκε ο αιρετός της ΔΑΚΕ σε συγκεκριμένα σχολεία, χωρίς και πάλι απόφαση του ΠΥΣΠΕ και χωρίς δίμηνη απόσπαση από το Δ/ντή Εκπ/σης.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ διατέθηκε εξολοκλήρου η συνάδελφος στο 1ο Σάμου (24 ώρες) και ο Αιρετός της ΔΑΚΕ από 4 ώρες στα Δ.Σ. Αγίου Κων/νου, Παλαιοκάστρου και Πύργου. Μάλιστα επεσήμανε στο ΠΥΣΠΕ ότι πέρα από τις ώρες που τον διέθεσε το ΠΥΣΠΕ θα υπάρχει και περαιτέρω ενασχόληση στο γραφείο της Δ/νσης Α/θμιας εκπ/σης.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι εύλογα:

F Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον αιρετό της ΔΑΚΕ να εργάζεται στο Γραφείο Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου πέραν του νόμιμου ωραρίου του;

F Γιατί ένας αιρετός επιλέγει να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στη Διοίκηση;


Στα υπόλοιπα θέματα:

· Αναγνωρίσθηκε η προϋπηρεσία 54 αναπληρωτών - αν διαφωνείτε με την προϋπηρεσία μπορείτε να κάνετε ένσταση στο ΠΥΣΠΕ,

· Μονιμοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ-70 Χερουβή Παρασκευή και ΠΕ-60 Βασιλειάδου Σταυρούλα στη Β’ Σάμου, ΠΕ-11Καραχρήστου Χρυσούλα αναδρομικά από 16/8/09 στην Α’ Σάμου και

· Αναγνωρίσθηκε η συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σε αναπληρώτρια εκπαιδευτικό ΠΕ-70.

· Το τελευταίο θέμα δεν συζητήθηκε, επειδή, αν και υπήρχε δήλωση τοποθέτησης εκπαιδευτικού ΠΕ-70, που επιθυμούσε να τοποθετηθεί ως Δ/ντρια στο 1ο Αγίου Κηρύκου, με άλλη δήλωσή της δεν την αποδεχόταν.

Πάντα στη διάθεσή σας
Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826-2273061970-61231
Μπαρμπάκη Μαρία
Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου
2273034144-32877

Δεν υπάρχουν σχόλια: