Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ απεργιακής Γενικής Συνέλευσης Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου (19/9)

Την Πέμπτη, 19 Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη απεργιακή Γενική Συνέλευση στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου με τη συμμετοχή αρκετών συναδέλφων (δυστυχώς όμως χωρίς να υπάρξει απαρτία). Στη συζήτηση υπήρξαν εξαρχής δύο άξονες:

1. συνέχιση των κινητοποιήσεων (πλαίσιο και μορφές αγώνα): στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξαν 2 προτάσεις κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, μία για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες (ΠΑΜΕ) και μία για 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες. Πλειοψήφησε η δεύτερη πρόταση, η οποία κατατέθηκε στη ΔΟΕ ως πρόταση του Συλλόγου μας.

2. δημιουργία επιτροπών από εθελοντές εκπαιδευτικούς σε κάθε σχολείο ή σε ομάδες όμορων σχολείων με σκοπό την ενημέρωση και συντονισμό εκπαιδευτικών και γονέων μπροστά στα οξύτατα ζητήματα της Παιδείας και της κοινωνίας γενικότερα. Συζητήθηκε η ανάγκη να πλησιάσουμε τους γονείς των μαθητών μας, δημιουργώντας πλέον μικρότερους πυρήνες ενημέρωσης (ανά σχολείο ή περιοχή), ώστε να εξασφαλιστεί ή κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τους αλλά και η αμεσότητα στην επικοινωνία. Οι ομάδες αυτές θα συνεργάζονται με το Δ.Σ. (εξάλλου τα περισσότερα μέλη του ήδη δήλωσαν συμμετοχή στις ομάδες των σχολείων τους), αλλά και θα δρουν και πέρα από το κομμάτι που αφορά τις κινητοποιήσεις του κλάδου, σε ζητήματα με τοπικό ή και ευρύτερα κοινωνικό περιεχόμενο.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια να επικοινωνήσουμε και με τα σχολεία που δεν υπήρξε εκπρόσωπός τους στη Συνέλευση, εντωμεταξύ όμως καλό θα ήταν να γίνει μια πρώτη συζήτηση στους συλλόγους διδασκόντων, αν και άλλοι συνάδελφοι θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν. Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με το Δ.Σ. ή με τα μέλη των ομάδων (προσεχώς θα κοινοποιηθούν και τα δικά τους στοιχεία επικοινωνίας).

Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι παρών στη συνέλευση ήταν και ο γραμματέας της ΕΛΜΕ Σάμου, που παρευρέθηκε εκεί μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις στο απεργιακό μέτωπο της Β/Βάθμιας (στο οποίο καταγράφεται τεράστια συμμετοχή με ποσοστά άνω του 80%), ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερα την ανάγκη συμπόρευσης των δύο εκπαιδευτικών κλάδων αλλά και όλων των εργαζομένων προκειμένου να αναχαιτιστεί η κυβερνητική λαίλαπα.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογός μας σημείωσε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής των τελευταίων ετών, που άγγιξε το 60% (93% στην Ικαρία), πράγμα που δείχνει -αν μη τι άλλο- τη διάθεση αλλά και την ανάγκη των εργαζομένων για αγώνα και σύγκρουση με τις πολιτικές που τους κατατρύχουν και τους εξαθλιώνουν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: