Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Τις… διαθεσιμότητες έκαψαν εκπαιδευτικοί στην πλατεία Αριστοτέλους

Οι καθηγητές των πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης έβαλαν φωτιά στις διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι εκπαιδευτικοί κάλεσαν τους συναδέλφους τους σε ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

«Μην περιμένετε την 1η Σεπτεμβρίου. Οι κινητοποιήσεις άρχισαν…».

Το παραπάνω έλεγαν στους διερχόμενους πολίτες οι καθηγητές των πέντε ΕΛΜΕ (Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) της Θεσσαλονίκης που έκαψαν στην πλατεία Αριστοτέλους, τις διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας, το βράδυ της Δευτέρας.

«Τα πτυχία μας τα πήραμε με σπουδές και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να τα καταργήσει», τόνισαν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πέντε ΕΛΜΕ καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

«Οι 2500 εκπαιδευτικοί (355 στη Θεσσαλονίκη), που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, δεν περισσεύουν. Η δημόσια τεχνική εκπαίδευση γίνεται, βάσει του σχεδιασμού Αρβανιτόπουλου, ιδιωτική και οι 20.000 μαθητές που φοιτούν σήμερα σε αυτή (2000 στη Θεσσαλονίκη), θα πάνε αναγκαστικά σε ΙΕΚ… Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά αν η κυβέρνηση προχωρήσει έστω σε μία απόλυση».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: